aklan86 je napisal/-a:Tko ti bom rekel. Jaz imam na Carismi 1.6 bencinar 99letnik 220.000km. Koliko misliš da jih ima tale BMW? 300, 400.000? No mogoče se motim, ampak 200.000 jih je imel verjetno leta 2003 ko je bil pripeljan v SLO. Vsekakor dobro preveri avto pred nakupom.
Domnevam da jih ima res več kot 200.000km, čeprav se pelje zelo dobro. Kilometri me niti ne motijo, tudi če jih ima 400.000km, samo da je bilo servisirano, kot se zagre.
Merilca laka sicer nimam, pa še ponoči sem ga šel gledat, ampak malo me motijo različna odstopanja na zadnjem koncu vozila - med odbijačom, zadnjimi vrati in prtljažnimi vrati. Poleg tega so prtljažna vrata malce rjasta.
Zmotil me je še hrup spredaj pri vožnje čez kakšne grbine (sliši se podobno, kot bi bil končnik). Prodajalec pravi, da naj bi bilo krivo nekaj na podvozju in da naj nebi ropotalo, ko bodo zunanje temperature malenkost višje, zamenjava tega dela pa naj bi bila 150€. Podvozje naj bi bilo M, kakšne posebne trdote sicer nisem opazil, se pa res ne nagiba veliko.
Pa še prestavna ročka ima precej hoda levo-desno, ko je v prestavi.
So pa na avtu 18" feltne (sicer niso homolomo) zatemnjene šipe - tudi sprednje so homologirane, gume imajo še kar nekaj profila, menjani naj bi bili vsi diski in ploščice, pa motor, oziroma del motorja naj bi bil od faceliftanega modela (142KW). Motor je drugače miren in teče zelo lepo.
Nad zmogljivostmi in porabo sem bil pa navdušen. Vsaj po BCju (relacija pod 7L, dinamična vožnja pod 8L/100km).
Kolikor mi je uspelo preveriti, delujejo vse funkcije.
Malce me moti tudi cena. Sicer bi prodajalec vzel v račun moj avto, ampak vseeno menim da 5000€ ni vreden
Če ve kdo še kakšno informacijo o tem vozilu, se priporočam

P.S. sem vprašal tudi že na BMW forumu.