Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lucijaS
Nov uporabnik

Nakup karavana diesla

Napisal/-a lucijaS Če jan 30, 2014 12:55 pm

Pozdrav vsem,
Po več kot dobri izkušnji izpred 4 let pri nakupu avtomobila se zopet obračam na soforumaše. Večina takratnih argumentov se je izkazala za točne in 4 leta sem bil zelo zadovoljen z izbiro.
Kakorkoli..
Prišel je nov družinski član in zahteva po večjem prtljažniku. V mislih sem imel karavana z dizelskim motorjem v cenovnem razponu cca 10.000 evr.
Sam se, zaradi dobrih izkušenj bližnjih, nagibam k VAG dizlom, bi pa ob dobri argumentaciji lahko premislil o nakupu drugih (npr. japoncev, oplov, volvov).
Moje zahteve poleg že naštetih:
- letna poraba goriva za cca 25.000 km)
- avto za cca 5 let
- čimnižji stroški vzdrževanja
- čimnižji stroški za gorivo
- varen vzdržljiv avtomobil

Še vprašanje v zvezi z nabavo. Vidim, da velika večina prodajalcev-trgovcev, ponuja plačilo na položnice pa bi prosil za eno PRO/CONTRA analizo tega načina odplačevanja.

V pričakovanju kvalitetnih nasvetov, podprtih z izkušnjami in argumenti, se zahvaljujem in vseh lepo pozdravljam.

D

gasolinedream
Uporabnik

Re: Nakup karavana diesla

Napisal/-a gasolinedream Če jan 30, 2014 3:36 pm

Predvidevam da ste dobili dojenčka. Čestitam :D

Glede avta pa, če gre samo za enega otroka.. sodelavec ki je skušal čim bolj zmanjšat stroške je kupil novo fabio karavana. Sicer bencinarja, ampak dobi se tudi dizla. Cenovno ugoden avto, deli poceni (nizek razred avtomobila). Pritljažnika pa je za enega otroka tudi dovolj. Z malo sreče dobiš tak avto star leto ali dve za 6-8k€:)

Če so pa želje po čem "boljšem," oz. razredu višje pa so praktično vse kombilimuzine na voljo v karavanski izvedbi. Če ti VAG paše niti ne vidim razloga da bi menjal. Ziher imaš že kakšen bonus pri mehaniku oz. poznaš kak dober servis. Tu pa ima vsak svoj okus.

Sicer se zavedam da dizel ni tako pokvarljiva zadeva kot bi nekateri radi pokazali, ampak se zna zgodit da kratke fure (vrtec, zdravnik..), oz. vsi kratki izleti po mestu gor in dol ne bodo dobro dele dizlu.

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Če jan 30, 2014 4:02 pm

Hvala za nasvet. Dojenček je pa že kar zrasel v mlado damico s potrebami po svojem kovčku, punčkah, vozičkih..

Fabia je malenkost premajhna. Octavia, Golf Variant, Volvo V50, Astra karavan, ob dobri argumentaciji mogoče celo kakšnega 1000 ali 2000 več za A4 avant. Avtomobil bi po okvirnih izračunih po 5 letih presegel 300.000 km, zato bi rad zanesljivega, šparovnega dizla, ob predpostavki rednega vzdrževanja seveda.
Zanima me predvsem izbira motorja VAG-ov 1.6 TDI vs 2.0 TDI vs. 2.0 D (volvo).

Hvala za vso pomoč.

D

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Če jan 30, 2014 4:29 pm

2.0 d sem imel v fordu, ki si ga deli z volvom in ga ne zelim več-skos neki problemi. Naslednji avto bo golf variant ali spet octavia karavan. Paket family z 2.0 tdi in 110ps dobiš za ta denar, se pa redko prodajajo. Pa čipaš ga lahko za dodatnih 60ps, pa še 6. prestav.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jan 30, 2014 4:45 pm

Laguna 010 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=796 ... 02.0%20d...
Citro C5 011 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... 20Business
Octavia 1.9TDi 010 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=791 ... 20Business
II Škoda Octavia Combi 1.6 CR TDI DPF Ambiente
diesel motor, 1598 ccm, 77 kW (105 KM)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=803 ... %20Ambie...

OStali pa imajo PREVEČ Km prevoženih kar pa ni smisel nakupa za 5 let ;)

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Če jan 30, 2014 10:59 pm

Hvala za nasvete in linke do avtomobilov.
Kaj pa kvaliteta Golf Varianta z 1.6 TDI? Ga je glede prostora moč primerjati z Octavijo Combi? Varnost in kvaliteta 1.6 Tdi-ja?

V upanju na odgovor človeka lastnimi ikušnjami, lepo pozdravljam.

D

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe jan 31, 2014 1:30 am

Jaz sem odpeljal kar nekaj km v izposojeni Octaviji 1.6 tdi in je šla lepo. Na avtocesti je bila dost tisja od mojega 1.9 tdi. Sodelavec je bil zelo nesrecen z 1.6 tdi in bil nekajkrat na servisu zaradi motorja pri čisto novem Golfu VI. Prej je imel Golfa V in 1.9 tdi s katerim je bil super zadovoljen, a so mu ga ukradli.

1.6 tdi vidim kot delovni stroj za razne taksije in dostavne sluzbe in ravno tukaj se te motorji množično prodajajo. Štiri leta garancije, neomejeno prevozenih, dost nizka nabavna cena in nizka poraba-potem pa po nov avto.

Nazadnje ko sem bil na uradnem servisu je neka stranka (fizicna oseba) jamrala, da je dobil motor zelo cuden zvok, a so serviserji rekli, da kljub zvoku avto normalno dela. Stranka je vprasala, kaj če mu crkne čez pol leta ko vec ne bo imel garancije. Skratka, vse skupaj je ena velika ruleta.

Golf je verjetno še malo bolj doteran, boljši materiali, a malenkost manjši. Je pa BIL sistem prtljažnega roloja v stari Octaviji bolj dodelan kot v starem Golfu, a so to tudi pri VW spremenili.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jan 31, 2014 7:44 am

lucijaS je napisal/-a:Pozdrav vsem,
Po več kot dobri izkušnji izpred 4 let pri nakupu avtomobila se zopet obračam na soforumaše. Večina takratnih argumentov se je izkazala za točne in 4 leta sem bil zelo zadovoljen z izbiro.
Kakorkoli..
Prišel je nov družinski član in zahteva po večjem prtljažniku. V mislih sem imel karavana z dizelskim motorjem v cenovnem razponu cca 10.000 evr.
Sam se, zaradi dobrih izkušenj bližnjih, nagibam k VAG dizlom, bi pa ob dobri argumentaciji lahko premislil o nakupu drugih (npr. japoncev, oplov, volvov).
Moje zahteve poleg že naštetih:
- letna poraba goriva za cca 25.000 km)
- avto za cca 5 let
- čimnižji stroški vzdrževanja
- čimnižji stroški za gorivo
- varen vzdržljiv avtomobil

Še vprašanje v zvezi z nabavo. Vidim, da velika večina prodajalcev-trgovcev, ponuja plačilo na položnice pa bi prosil za eno PRO/CONTRA analizo tega načina odplačevanja.

V pričakovanju kvalitetnih nasvetov, podprtih z izkušnjami in argumenti, se zahvaljujem in vseh lepo pozdravljam.

D
Gre za nov avto?

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Pe jan 31, 2014 7:56 am

Pozdrav,

Gre za rabljen avtomobil. budget cca 10.000 eur, za dober avto tudi kakšnega 1000 ali 2000 več. Avto za cca 5 let, kjer naj bi se prevozilo od 100.000-130.000 km, se pravi 20-25kkm na leto. Zaradi dobre izkušnje pri nakupu izpred nekaj let se zopet obračam na soforumaše. Bolj se obračam k dizlom, če pa so benzinarji (atmosferci ali TSI) po mnenju izkušenejših glede pokvarljivosti boljša izbira bi lahko razmišljal tudi v tej smeri.

Na kratko povzete želje.

Hvala

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jan 31, 2014 7:57 am

lucijaS je napisal/-a:Hvala za nasvete in linke do avtomobilov.
Kaj pa kvaliteta Golf Varianta z 1.6 TDI? Ga je glede prostora moč primerjati z Octavijo Combi? Varnost in kvaliteta 1.6 Tdi-ja?

V upanju na odgovor človeka lastnimi ikušnjami, lepo pozdravljam.

D

Za PISMENE sem napisal OSTALI IMAJO PREVEČ prevoženih km ! Imaš 10+ G VI a imajo VSI nad 170.000 km :evil: Torej stroški za IZRABLJENE dele se podvojijo ;) Ako pa že veš, da bo Golf serije 6 pa tko NAPIŠI :mrgreen:

zoltan88
Nov uporabnik

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe jan 31, 2014 1:21 pm

Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... %201.las...

Pri nas ga imamo (sicer 1.6D) avto dela brez problemov, zelo hvaleža zadeva.

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Pe jan 31, 2014 2:19 pm

Oba sta lepa. Seat ima vgrajen VAG-ov TDI? Kaj niso bili tej motorji leta 2007 in 2008 zelo problematični?
Volvo pa ima Fordovega če se ne motim. Kakšna je kvaliteta teh motorjev?

Hvala za vso pomoč

D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 31, 2014 2:31 pm

JG2 je napisal/-a:Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:

Všečen avto, ampak že dokaj zastarel in pa ne ravno pretirano prostoren.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Pe jan 31, 2014 2:34 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=787 ... 0TSI.%20...

Kaj pa tale TSI? Kako je z vzdrževanjem/kvarljivostjo teh motorjev?

D

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Pe jan 31, 2014 3:16 pm

Kar veliko problemov s temi motorji. Kaj pa recimo tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=729 ... 20Business
To bi moral biti kar vzdržljiv motor. Je pa res da najbrž porabi kakšen 1,5l več kot 1.6 ali 2.0 TDI.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 31, 2014 5:04 pm

Porabi več od Tdi-ja ja, oziroma podobno kot TSI, samo za razliko od TSI-ja vsaj ne crkuje
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe jan 31, 2014 6:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
JG2 je napisal/-a:Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:

Všečen avto, ampak že dokaj zastarel in pa ne ravno pretirano prostoren.

Kaj pa vem, res gre za model, ki se ne prodaja več, samo je pa v primerjavi z raznimi Pasati, Golfi 6, Seati in Škodami tale V50 še vedno perla.

Motorji PSA so vredu in vsaj po moji subjektivni oceni so vzdržljivi podobno kot ostali. Mi z našim nimamo težav.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 31, 2014 6:31 pm

Od moje foter je bil pred enakim nakupom. Takrat sem še delal v rentacaru in sem mu dal za vozit Octavio ter Golfa VI, oba 1.6D motor, ki je mimogrede odličen. Odločil se je za octavio, ker je slednja precej večji avto, ko oba postaviš side by side, golf izgleda kar malo bogo. Motor 1.6D je super, dovolj moči za vsakodnevno uporabo, poraba je pa smešna. Enkrat sem imel transfer z letališča Brnik v Portorož. Peljal sem spodobno (ker sem imel stranko), 140 po tempomatu, poraba je bila 4,2 litra! Z enakim motorjem sem dosegel odlično porabo tudi v golfu VI. Se mi je mudilo po stranko v Bohinj (zjutraj sem zaspal) in sem avto gonil ko Kristusa. 180 po AC, od Bleda naprej pa kolikor je dopuščala cesta. Pred hotel Kozorog sem prišel s porabo 6.4l, za nazaj, ko sem vozil lepo, je padla na 5,6l!*

*Vsi avtomobili so imeli ob odhodu iz garaže resetirane števce in poln rezervoar. Takoj po opravljenem transferju se jih je očistilo in natankalo za najem, tako da so vrednosti preračunane ročno, edino tistih 6.4l je po BCju.

Uglavnem, od moje foter je zelo zadovoljen z nakupom, kadar ga kdo vpraša če mu je žal, reče da mu je žal samo to, da tega avta ni kupil prej. Je pa octavia več avtomobila kot golf, čeprav gre za enak avto pod kožo.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov