Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bugamara
Nov uporabnik

Honda Civic letnik 2006

Napisal/-a Bugamara Pe jan 31, 2014 2:19 pm

Odločam se med 4 Hondami Civic, letnik 2006 in 2007. Dva dizla, dva bencinarja.

Dizla imata oba nad 215.000km, ceno okrog 7.000€, gre se pa za mašino 2.2 - oba letnik 2006..
Bencinarja imata oba okrog 150.000 km, ceno okrog 6000€, gre se pa za mašino 1.8 - oba letnik 2007..

Mesečno ne naredim zelo veliko kilometrov, mi je pa vseeno pomembna poraba, ker grem skoraj vsak teden na kako daljšo pot (100-200km), z avtom grem tudi na morje, skratka se precej prevozim čeprav spet ne naredim ogromno kilometrov, relacije so pa ponavadi tam 10km-20km. Važno mi je tudi, da avto "potegne", da je vožnja bolj fleksibilna. Hočem tudi da bi imela z avtom čim nižje stroške vzdrževanja (torej servisi, morebitne serijske napake).

Brala sem že debate o tem, katera mašina je boljša (dizel 2.2 ali bencinar 1.8 ), ampak mene bolj zanima, kaj se mi za takšen denar bolj splača? Bencinarja z manj kilometri in nižjo ceno ali dizla z precej več kilometri in višjo ceno? Ne kupujem dirkalnega avta, pospeške imata glede na teste ki sem jih gledala oba motorja enake, poraba je tudi tu nekje (deci gor dol).

Pri dizlu me skrbijo kilometri, ker če bi avto čez 3 leta prodajala, vprašanje koliko bi sploh dobila še za njega pri 260.000 km recimor.. mi lahko da kdo kakšen pameten nasvet, kako se v taki situaciji odločiti? Z katerim avtom (z katerim motorjem) bi imela splošno manj stroškov (če ne štejemo goriva)? Aja pa še to - bencinar motor IES in v-Tec - v čem je razlika?

Daky
Nov uporabnik

Re: Honda Civic letnik 2006

Napisal/-a Daky Pe jan 31, 2014 10:21 pm

Na tvojem mestu bi šej jaz na testno vožnjo iz vzel tistega ki je bolj ohranjen ali pa ti je bolj všeč. Na te mašine se ne spoznam, tako da upeštevaj to kar si sama naštudirala. Vse ostalo je pa tudi tam tam, tako da se jaz ne znam odločiti med njima. Povem ti lahko samo to, da je do cestna taksa za bencinarja približno 60€ manj kot pa za dizla zaradi velikosti mašine. Glede prodaje je pa pomoje tudi dosti vseeno, ker res je da je 260k kar nekaj, vendar je tudi 200k za bencinarja veliko (dizli imajo ponavadi več kilometrov ker naj bi bile bolj vzdržne mašine, to vidiš tudi sdaj ko je dizel z več km dražji od bencnarja). Za servise ti pa svetujem da pogledaš, kateri ima narejene vse, ter da preveriš, da ne bo treba v času tvojega lastništva opraviti kakšnih večjih servisov, potem bosta tudi pri servisih enaka (olje+filtri).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 18 gostov