Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

nakup škoda octavia

Napisal/-a dennisCe Po feb 10, 2014 11:37 am

Pozdravljeni,

zaradi potrebe po malo večjem avtu je misel nanesla na nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... ness%20SLO

km se ne dela ravno veliko, pa tudi cenejše in z manj km ter isto opremo, dobiš bencinarja kakor dizla..

cena nekje do 10t, zato gledam te letnike..

verjetno je že kje kakšna tema, če kdo ve, prosim za link.

dennisCe
Novinec

Re: nakup škoda octavia

Napisal/-a dennisCe Po feb 10, 2014 12:26 pm

sem poklical in je rekel prodajalec, da bi doplačal 3500 za moj avto (opel corsa 1.2 l.08).. zadeva mi je kar postala všeč..

je pa res, da se nekako bojim 1.2 tsi :( :(

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po feb 10, 2014 12:55 pm

kolk km mislis delat letno, tale avto ma porabo 5,5-7 litrov, precej dobra cena se mi zdi :D :D

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po feb 10, 2014 12:58 pm

maarkec je napisal/-a:kolk km mislis delat letno, tale avto ma porabo 5,5-7 litrov, precej dobra cena se mi zdi :D :D

km okoli 10-15 na leto, več ne.. če je poraba realno do 6l ni problema...

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po feb 10, 2014 1:33 pm

poraba je realno 6 litrov če nimaš težke noge, na relacijo se da brez problema pridt na 5,5 litra, s tem da vozis v 6 prestavi okol 100-110 na uro :D :D preverjeno iz izkušenj govorim

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po feb 10, 2014 1:47 pm

kaj pa je treba paziti pri teh škodah.. kakšne napake?

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po feb 10, 2014 2:54 pm

ne vem,sam jo mam 3 leta, in nimam nobenih napak, baje pravijo da so precej neproblematične, zdej pa odvisno, lahko da ma kdo kakšne napake, jst sm jo kupil novo tko da zaenkrat , tok tok :D :D :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 10, 2014 3:40 pm

dennisCe je napisal/-a:
maarkec je napisal/-a:kolk km mislis delat letno, tale avto ma porabo 5,5-7 litrov, precej dobra cena se mi zdi :D :D

km okoli 10-15 na leto, več ne.. če je poraba realno do 6l ni problema...

S porabo do 6l se ni potrebno slepiti. Doma je golf s takšnim motorjem in se poraba giblje dobrih 6l ob malce več mestne vožnje pa do 7 litrov, kar je še vedno povsem sprejemljivo. Da se sicer priti tudi pod 6l, vendar je to cijazenje ne vožnja. Takšno octavijo sem vozil kar nekaj časa (dobrih 100.000km) vendar z 1.9 dizlom. Nekih posebnosti/napak tak avtomobil nima. Rabi le redno vzdrževanje kot vsi avtomobili. Notranjost je prostorna, prtljažnik pa za ta velikostni razred ogromen. Malce težav zna biti le na kašnem tesnem parkirnem prostoru, saj je avtomobil med večjimi v razredu.

Motor je za nezahtevnega voznika zadovoljiv, tiste ki so vajeni atmosferskega bencinarja zna celo malce presenetiti navor v nizkih vrtljajih. V višjih vrtljajih motorja malce zmanjka, v kombinaciji s 6 brzinskim menjalnikom ni potrebe po priganjanju v vrtljaje - večino časa se da voziti med 1.500 in 2.500 RPM.

O 1.2TSI ju in njegovi zanesljivosti je bilo povedanega že ogromno, škoda še enkrat vse ponavljati. Načeloma je dober motor, se pa pojavlja nekaj napak.

Za povprečnega voznika je takšna Octavija odlična izbira.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po feb 10, 2014 5:14 pm

Če si zdaj vozil corso 1.2, potem bo 1.2 TSI 105KM super zadeva!!

Mene pri tej octaviji zmoti, da nima el. pomik stekel zdaj.... saj v praksi res ni ključnega pomena... ampak vseeno...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po feb 10, 2014 5:18 pm

Men je pa smesna poraba ki jo omenjate. 5.5litra. Meni tok ne pija identicna skoda z dizelskim motorjem :-) drugace imam tudi bravota 1.4 tjet, pa lahko o porabi pod 7, 8 le sanjam. A se vsi vozite po klancu navzdol?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 10, 2014 5:28 pm

Poraba je sila razširjen pojm. 130kg človek poje 5 BigMacov in zapravi 15€ dnevno, medtem ko recimo jaz pojem enega in zapravim 5€. Verjetno je pri vozilih enako, kajne? Eni so radi prvi v čakalni vrsti pri rdečem semaforju in vozijo tako imenovano 'dinamično' in ''produktivno'' tako za lasten žep kot okolje, medtem ko se morda nekatera duša pripelje v leru ali pa v prestavi do semaforja. Recimo eni radi vozijo +150km/h in pridejo na cilj 360s prej, kot tisti s 110-120km/h. Je pa težko pričakovati pri tistem človeku ( ki je izmišljen seveda..), da bo postaven atletski tip. Ravno tako verjetno pri porabi avtomobila. Nevem, sklepam, kaj meniš?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po feb 10, 2014 6:00 pm

Tristan in Gosic, hvala za dobro razlago.. predvsem sem v dilemi ali zamenjati corso,ki gre bp in doplacati za tole skodo ali nima smisla? Da doplacam in je pol kaj narobe pa tako lahkp znoris

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po feb 10, 2014 6:09 pm

Če te že zanima Octavia,zakaj pa ne,ampak,tale 1,2 TSI,hm,jaz si ne bi upal :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po feb 10, 2014 10:04 pm

Smo imeli v floti take octavie, zelo pogosto je svetila lučka za okvaro katalizatorja. Na servisu se vedno pobrisali napako na testerju in rekli, da je noter kao slabo gorivo. Pa smo vedno tankali na isti črpalki vse avtomobile, med drugim tudi VW-je z enakim motorjem, ki jim niso nikoli svetile lučke. Čez čas je lučka spet posvetila, pa smo jih lepo vozili na par mesecev na servis, kjer je bil odgovor vedno enak. :roll:

PS: Še nedavno si pisal tole:

dennisCe je napisal/-a:
ravno zato ji ne predlagam polota, ker je turbo! zakaj hudiča, bi povprečna voznica rabila turbo in dolgoročno dosti večje stroške? brez turba se ne da več peljat? dajte no!
domen90, malo preberi temo: viewtopic.php?f=2&t=99961

še enkrat ponavljam, za ta denar kupi corso, ker za ta denar dobiš NOVO corso z VEČ opreme kot enga spufanga polota

Zdaj pa kupuješ avto s tem motorjem. Ne me jebat :lol:

Za 8k maš novo corso ;) V zgornji stavek namesto "spufan polo", vstavi "spufana octavia" Kupi 1.4, boš letel ko sneta skira, sploh, ker je opel zakon in ima boljše materiale v notranjosti kot VAGovci. Sicer pa kaj kot povprečen voznik rabiš turbo? ;)

dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni,

zaradi potrebe po malo večjem avtu je misel nanesla na nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... ness%20SLO

km se ne dela ravno veliko, pa tudi cenejše in z manj km ter isto opremo, dobiš bencinarja kakor dizla..

cena nekje do 10t, zato gledam te letnike..

verjetno je že kje kakšna tema, če kdo ve, prosim za link.

V oni drugi temi si se hvalil, da jih narediš več tisoč v mesecu in pol. Si prepričan da ne delaš veliko kilometrov, ali te je bilo v drugi temi preveč v jeziku? Pomoje da slednje, glede na to, da sem ravnokar spodaj opazil temo izpred parih mesecev, ko si šele kupoval corso (oziroma jo je tvoj foter), zdaj si pa že ves pameten kako je to zakon avto. Pa še napisal si, da postaneš živčen, ko slišiš VW. Toliko o tvoji kredibilnosti.
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po feb 10, 2014 10:18 pm

domen90 je napisal/-a:Smo imeli v floti take octavie, zelo pogosto je svetila lučka za okvaro katalizatorja. Na servisu se vedno pobrisali napako na testerju in rekli, da je noter kao slabo gorivo. Pa smo vedno tankali na isti črpalki vse avtomobile, med drugim tudi VW-je z enakim motorjem, ki jim niso nikoli svetile lučke. Čez čas je lučka spet posvetila, pa smo jih lepo vozili na par mesecev na servis, kjer je bil odgovor vedno enak. :roll:

PS: Še nedavno si pisal tole:

dennisCe je napisal/-a:
ravno zato ji ne predlagam polota, ker je turbo! zakaj hudiča, bi povprečna voznica rabila turbo in dolgoročno dosti večje stroške? brez turba se ne da več peljat? dajte no!
domen90, malo preberi temo: viewtopic.php?f=2&t=99961

še enkrat ponavljam, za ta denar kupi corso, ker za ta denar dobiš NOVO corso z VEČ opreme kot enga spufanga polota

Zdaj pa kupuješ avto s tem motorjem. Ne me jebat :lol:

Za 8k maš novo corso ;) V zgornji stavek namesto "spufan polo", vstavi "spufana octavia" Kupi 1.4, boš letel ko sneta skira, sploh, ker je opel zakon in ima boljše materiale v notranjosti kot VAGovci. Sicer pa kaj kot povprečen voznik rabiš turbo? ;)

Sj veš, kaj se ti bo zdaj zgodilo zaradi te izjave?!

Slika

:lol:

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po feb 10, 2014 10:21 pm

Saj veš, da je to sarkazem kajne? Že od prvega odstavka dalje.
Slika

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To feb 11, 2014 12:11 am

vsem ostalim, ki sledijo temi in imajo primerne komentarje pa hvala za odgovore :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To feb 11, 2014 1:15 pm

domen90 je napisal/-a:Saj veš, da je to sarkazem kajne? Že od prvega odstavka dalje.

Ah, vem vem, sej tudi jaz nisem mislil resno. Ali se ti morda zdi, da sem? =P

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To feb 11, 2014 2:34 pm

Zdravo.

Bom še jaz svoj piskerček pristavil, ker tudi sam gledam za octavio.
Lahko kaj pokomentirate ta oglas? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=813 ... 20Business

OK, avtomobili so službeni, torej redno servisirani, glede na kilometre in letnik voženi po avtocesti (predvidevam), plin mi je zanimiv,... edino velik dvom je potem, da so službeni avti :( vemo kak se vozijo službene avtomobile...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 11, 2014 2:56 pm

yani je napisal/-a: edino velik dvom je potem, da so službeni avti :( vemo kak se vozijo službene avtomobile...

Hehe, gas do podna, nima veze al je mašina vroča ali zaledenela... :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov