Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Mercedes ML vs. Audi Q7

Napisal/-a Dj Big To feb 11, 2014 11:24 pm

Pozdravljeni, sem pred nakupom vozila in v dilemi..kqj kupiti. Doma imamo ML-a in sem ga vozil kar nekaj casa..nad vozilom navdusen..zdaj pa jaz nevem kaj kupiti..probal x6 avto me je razocaral...probal porsche cayenne ki je tudi v druzini zeloo me je razocaral se najbolj..predstavljal sem si veliko vec od avta.. zdaj edino q7 se nisem vozil.. in zato sprasujem tukaj o izkusnjah za lazjo odlocitev..seveda ga bom tudi probal samo rad bi slisal mnenja vecih ljudi..pa prosim tiste z komentarji pozresne krave neprakticne za visanje ega itd.. naj temo preskocijo. Ker vsak ima svoj okus enostavno mi zelo pase velik avto plus visok in udoben.. Vglavnem primerjava Mercedes ML.320cdi in Audi q7 3.0 tdi..oba sta tam 2007 letnik lepo opremljena..crne barve... Oce ima sicer modificiranega ml-a amg.. samo pri meni so finance bolj skromne ker imam 24 let.. in nimam neke ekstrq hude sluzbe.. avta sta v rangu 20.000€.. Prosil bi tudi za mnenje zakaj eden ali drugi in seveda plusi minusi..
Podelil bom svoje obcutke ker sem 2 meseca uporabljal mercexesa in kar nekaj km naredil...vem da je pri ml plus poraba.. do portoroza 7.9l vozil pq.120kmh..zracno vzmetanje skrbi za zelo udobno voznjo..sedezi zelo udobni kombinacija usnja in alkantare..harman kordon ozvocenje je tudi super..zelo mi je usec armatura navi..prostor ob nogah..lepo oblikovano udobno..

LukL
Uporabnik

Re: Mercedes ML vs. Audi Q7

Napisal/-a LukL To feb 11, 2014 11:41 pm

roko na srce, oba avta sta v teh letih že jami brez dna... to so leta kjer na teh ladjah začne crkvat vse po spisku in še par stvari ki presegajo domišljijo vsakdanjega človeka. Žal, kruta a realna zadeva ;)

Osebno mislim, da mercedez v tem prednjači, sam imam tudi že kar dosti izkušenj s temi modeli ml-ov... js pravim j***a, enkrat mi je pa en hrvat reku: pa ljudi jih vole ;)

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan To feb 11, 2014 11:47 pm

Ti sam nabav. Men je q7 preglomazen, ceprav ko čipaš kr dobro skoči. ML 320cdi let.08 sem se z njim peljal v Bosno na poroko. Gajbica s porabo blizu 12 litrov. Zracno vzmetenje je pa super za vdrževanje :-D Men osebno je vse to zguba denarja, verjetno boš ti to bolj izkoristil, ker si še mlad.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To feb 11, 2014 11:53 pm

Ml praktično nima nobenih težav z motorjem... edino če je air matic, potem kdaj crke kompresor (pač nobena stvar ni večna) ter kakšna blazina. Je pa res, da te stvari res niso ravno poceni. Če bi izbral kakšnega z navadnim vzmetenjem, potem se teh stroškov zagotovo izogneš in imaš fajn avto, s katerim boš od rednem servisiranju naredil še veliko kilometrov.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 11, 2014 11:59 pm

RedBull™ je napisal/-a:Ml praktično nima nobenih težav z motorjem... edino če je air matic, potem kdaj crke kompresor (pač nobena stvar ni večna) ter kakšna blazina. Je pa res, da te stvari res niso ravno poceni. Če bi izbral kakšnega z navadnim vzmetenjem, potem se teh stroškov zagotovo izogneš in imaš fajn avto, s katerim boš od rednem servisiranju naredil še veliko kilometrov.

+1
če že imaš avto, dobro vzdrževan- 320cdi ML- potem se drži tega

težko pa boš na forumu dobil kredibilne info. mi lahko zaupaš kaj točno te je pri X6 razočaralo? X5 3.0sd sem večkrat vozil, res da je ćipiran in na 20col- ampak tam do 80km/h sploh nisem opazil mase. ne po ovinkih in ne po pospeških. najbolj me pri teh terencih moti nepreglednost, ko greš recimo iz podzemnih garaž, ki imajo izhod v ovinek..

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Sr feb 12, 2014 12:20 am

Hvala za info. Jama brez dna je lahko vsak avto.. lastil sem si golfa 5 1.9 tdi kao sparovcek pa je crkovalo vse po spisku prevozenih 70.000km.. potem sem imel golfa 5 gti 170.000 pa ni crknilo nic.. stroski pa spet niso toliko vecji kot ljudje govorijo..seveda vecinoma tisti najbolj ki si niso lastili nic vecjega od polota..zaradi takih sem dolgo vozil audi a3 1.9 tdi pa golfa 1.9 tdi in imel stroske velike..fotr pa prakticno nic..ce pa ze kaj gre se malo znajdes pa se da zrihtati dosti ceneje.. Ne da se mi vec guzvat v avtu in pomikat zic naprej ker se folk nima kje dat noge..za vsako sranje poderat zice..sej folk k gleda misli ni tolko prostora..samo en primer 4 gume 18 col pr golfu podrti zici in guma nad glavo..v mercedesu cist lepo v prtljaznik na izi.. menjalnik ob volanu mi je zelo prakticen..ko obracas in hoces rikverc ze k obracas volab ga spotoma ruknes v R kot bi prizgal brisalec.. tako da me bolj zanimajo komentarji kot sta podala redbull in jerch..ker nimam glih 18 let in nism vidu te avte sam na sliki pa zdaj nimam pojma o stroskih..sem registreral mla vem kaksni so stroski..ga vozil vem kolko kuri..servis tudi vem kolko kosta..gume, izredni stroski..sem informiran.. bolj me zanimajo izkusnje.. voznja, kvaliteta motor.. sibka tocka pri cem biti previden.. aja se zavedam da bi bilo bolj razumno za 20.000€ kupiti ovo kio sportage..samo meni so audi,bmw,mercedes,vw auti top....ne recem da so drugi slabi samo vsa vozila japonska korejsk ni vazno..mi ne pasejo nitk vizualno niti notranjost..ni sans.. raje vozim hudga golfa 4 popedenanga highline..kot pa nevem novo kio ceed, toyoto, hondo civic.. zal taka oseba sem od malega samo nemski avti.. Financno se zavedam da ni uredu..sploh ce nisi tajkun in si nemores privosciti te modele nove po ceni 100.000€ samo te avti so meni oblikovno vsec ne glede na starost..ce pa pogledam kie..hiundaye honde...ni vazno pac nocem da se kdo pocuti uzaljeno..je avto ko je starejsi res grd..ceprav je nov cisto vesoljski pretirano posebne oblike ki me ne privlaci..toliko hitreje ti rata grd..

Pa nikogar nocem uzaliti..tudi med sabo upam da ne pride do konflikta..vsako mnenje ne dobrodoslo in vsak ima pravico do mnenja :Dsamo upam da ne pride do prerekanj in se zaide z teme.. :lol:

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr feb 12, 2014 12:42 am

320cdi je zelo dober motor. A to itak ze veš če ga imate doma. Men osebno se velik bolj dopade a6 allroad, pa še velik vec prostora kot ml.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr feb 12, 2014 1:10 am

Ne pozabit še Touarega.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Sr feb 12, 2014 7:10 am

Tuareg mi zal ni vsec..sej vozi se dosti uredu samo vizualno mi ni... X5 mi je sicer usec samo so malo predragi..isti letnim 2007/08 takoj + 5 tisoc € ce hoces da je malo bolsi..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 12, 2014 9:02 am

Dj Big je napisal/-a:Tuareg mi zal ni vsec..sej vozi se dosti uredu samo vizualno mi ni... X5 mi je sicer usec samo so malo predragi..isti letnim 2007/08 takoj + 5 tisoc € ce hoces da je malo bolsi..

kolega, če hočeš luksuz na 4 kolesih pa ni nemec je potem prava izbira Range Rover ;)

malo za hec malo za res... skratka Q7 prednjači pred vsemi pri prostornosti, so pa imeli prvotni modeli nekaj težav z zračnim vzmetenjem ( med vožnjo se spusti in ostane zaklenjen itd...).

jaz bi ostal pri preverjenim Ml, zakaj? Mercedes je le nekaj časa dlje na trgu SUV vozil kot pa Audi in BMW in se je že izpilil.

jaz pametujem drugim pri izbiri/nakupu medtem ko sam nevem kaj kupiti :lol: ja paradoks.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr feb 12, 2014 9:43 am

Prehod iz traktorja na GTI-ja je bil spodoben, ampak ne boš zdej ogledoval avte za drugo puberteto? Kak karavanček ti ni po godu?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr feb 12, 2014 11:05 am

adis je napisal/-a:kolega, če hočeš luksuz na 4 kolesih pa ni nemec je potem prava izbira Range Rover ;)

malo za hec malo za res... skratka Q7 prednjači pred vsemi pri prostornosti, so pa imeli prvotni modeli nekaj težav z zračnim vzmetenjem ( med vožnjo se spusti in ostane zaklenjen itd...).

Range je pa res polomijada kar se tiče kvalitete, celo na PR konferenci za novega so se opravičevali lastnikom zdejčnjih češ da je pa tale novi res kvantni preskok v reliability :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 12, 2014 1:16 pm

jordan je napisal/-a:320cdi je zelo dober motor. A to itak ze veš če ga imate doma. Men osebno se velik bolj dopade a6 allroad, pa še velik vec prostora kot ml.

ravno fotrov ml 320 cdi z realnimi 200k km je te dni na servisu, motor+menjalnik je zunaj, diagnoza: menjava batov in vsega kar gre zraven stroški: khm...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 12, 2014 7:22 pm

Daignoza pa je? Zakaj se menjajo bati? Je kakšnega prepihalo je počen? Če ja, so krive šobe, ker je ena scala... So morali biti simptomi opazni že prej... kot recimo, da je vozilo pokadilo oz. kadilo, da ni lepo tekel ipd. Če pa tega lastnik ne opazi, pa ne pomeni, da je kriva znamka... konec koncev nobena stvar ni večna

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 12, 2014 11:31 pm

RedBull™ je napisal/-a:Daignoza pa je? Zakaj se menjajo bati? Je kakšnega prepihalo je počen? Če ja, so krive šobe, ker je ena scala... So morali biti simptomi opazni že prej... kot recimo, da je vozilo pokadilo oz. kadilo, da ni lepo tekel ipd. Če pa tega lastnik ne opazi, pa ne pomeni, da je kriva znamka... konec koncev nobena stvar ni večna

Ha, ha... prvi sum je bil na šobe seveda. Šobe so se dale pregledat k znanemu serviserju v savinjski dolini in so vse OK, torej šobe niso krive.
Zatem se je s kamero baje pogledalo not, in je bil prepihan tretji bat, ko so odprli motor pa so ugotovili da so vsi bati lepo napokani...
Pa ne mi s takimi, da bi se moglo to prej vidit pa opazit pa ne vem kaj, imamo kar dost izkušenj doma glede tehničnih stvari.
In ja seveda je kriva znamka, ki dovoli da se vgrajuje tak klump v njihove avte, poleg tega kdaj bo ta MB začel razmišljat da ima težave s plehom? Na žalost se še kar pojavljalo napake glede rjavenja, pri večih modelih...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 13, 2014 12:02 am

Poznam veliko lastnikov ki si lastijo ML, S classe, v katerih imajo motor 642 oz. po domače povedano 320cdi. In lahko rečem, da imajo provoženih preko 300.00 km in vse do 500.000 km in ni problemov. Kaj se je dogajajo z vašim vozilom, bogve...

In ja, sami po sebi niso napokali, tudi težav z materiali ni, ker drugače bi imeli tudi ostali vozniki težave s tem. Če bi bil prepihan, potem dvomim, da bi avto prevozil par kilometrov, brez da bi prišlo do večje okvare motorja (upam da veš zakaj, kot praviš da se spoznaš, potem te ne bom poučeval)

In ja, rjavenje imajo res starejši modeli in Ajčki ter Bjčki 169/245 okrog vrat ipd. Pa še to napako odpravijo brezplačno preko kulance. Si te težave opazil pri svojem oz. domačem vozilu? ML teh težav nimajo in prosim, če so z vozilom težave, to ne pomeni, da so potem vsi ML en velik j**c.

Kot pa vidim, pa glede tega ne bova prišla skupaj, tako da, to je od mene vse. Če bo pa avtorja še karkoli zanimalo, me pa lahko kontaktira preko zasebnega sporočila in mu rade volje pomagam.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 13, 2014 6:32 pm

@redbull: mi lahko kaj o tem poveš?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=811 ... %20Avt-S...

ali pa ostali, poznate? prodajalca, vozilo?

ker gre le za temo o terencih vprašam tu.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če feb 13, 2014 11:54 pm

RedBull™ je napisal/-a:Poznam veliko lastnikov ki si lastijo ML, S classe, v katerih imajo motor 642 oz. po domače povedano 320cdi. In lahko rečem, da imajo provoženih preko 300.00 km in vse do 500.000 km in ni problemov. Kaj se je dogajajo z vašim vozilom, bogve...

In ja, sami po sebi niso napokali, tudi težav z materiali ni, ker drugače bi imeli tudi ostali vozniki težave s tem. Če bi bil prepihan, potem dvomim, da bi avto prevozil par kilometrov, brez da bi prišlo do večje okvare motorja (upam da veš zakaj, kot praviš da se spoznaš, potem te ne bom poučeval)

In ja, rjavenje imajo res starejši modeli in Ajčki ter Bjčki 169/245 okrog vrat ipd. Pa še to napako odpravijo brezplačno preko kulance. Si te težave opazil pri svojem oz. domačem vozilu? ML teh težav nimajo in prosim, če so z vozilom težave, to ne pomeni, da so potem vsi ML en velik j**c.

Kot pa vidim, pa glede tega ne bova prišla skupaj, tako da, to je od mene vse. Če bo pa avtorja še karkoli zanimalo, me pa lahko kontaktira preko zasebnega sporočila in mu rade volje pomagam.

Tudi ML-i imajo težave z rjavenjem vrat, prav tako S- classe vito-ti da ne bo kdo res mislu da imajo samo tamali jajčki probleme, glede konkretno modela ML: ga ima kar nekaj znancev prijateljev itd. in težave so povsod, te avte bi se resnično splačalo po delih prodajat že tiste malo razbite, ker crkujejo tudi najbolj nemogoče stvari.
Ne vem, mogoče si kak MB fan, sorry ampak pojdi v kako MB delavnico vsake toliko časa mal pofirbcat...

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe feb 14, 2014 6:19 am

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe feb 14, 2014 10:16 am

@LukL, mene ni potrebno poučevati, še manj pa soliti pameti.

Bi te pa prosil, da si korekten ter v svojem pisanju bolj natančen in napišeš še uporabnikom, katere so tiste napake na vozilih ML (bodi direkten ter ne posplošuj)

- kje točno se pojavlja rja pri W164? Seveda da avto ni bil predhodno že karamboliran?
- katere so vse tiste napake, da je polno vozil na izrednem popravilu?

Daj, bodi objektiven in napiši. Hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov