Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirkos
Novinec

VW PASSAT CC ali OPEL INSIGNIA

Napisal/-a mirkos Če feb 13, 2014 12:45 pm

Pozdravljeni.

Zanimajo me vaša mnenja. Če bi kupovali 4 oz 5-vratno limuzino (letnik 2010 ali 2011) in bi izbirali med tema dvema modeloma za katerega bi se odločili. Dizel ali bencin vseeno (ročni ali avt. menjalnik tudi)...na leto se dela ca. 15.000km.
Motori so VW (2.0 tdi 140ali 170KM ter 160KM 1.8 TSI) pri Oplu (1.4 turbo 140KM ali 2.0 cdti 160KM).
So kake slabosti oz. izrazite prednosti pri kakšnem od teh motojev in menjalnikih (DSG pri passatih in avt. pri Oplu)? Vem pa da sta oba avtomobila relativno težka, sploh Insignia.

Hvala in lp

p.s.:
malo za predstavo kaj se gleda

- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... age=170000

- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... age=170000

- http://suchen.mobile.de/auto-inserat/op ... age=170000

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: VW PASSAT CC ali OPEL INSIGNIA

Napisal/-a simply Če feb 13, 2014 3:25 pm

CC-ja sem kar precej vozil in lahko potrdim kvaliteto - 2.0 TDI 140KM DSG.

Ima pa manj prostora zadaj kot Insignia ( nekateri imajo samo 2 sedeža ) ter za enake denarce dobiš občutno novejšo insignio.

Če bi gledal Passata CC bi obvezno izbral DSG - pri Insigniji pa 2.0 CDTi - na bencinarja bi pri Oplu pozabil - poraba je res enormna, zmogljivosti pa občutno slabše.
Tudi avtomatika pri Insigniji - sploh tega letnika ni vrhunska kot v Passatu - če lahko sploh primerjamo DSG z GMovim avt. menjalnikom.

Predlagam testno vožnjo, še prej pa sploh odločitev ali kupejevska streha sploh pride v poštev.

P.s. : Insignia je obuta v 20 palčna platišča - Passat 18, razlika v ceni gum ni majhna.

Srečno in varen nakup.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če feb 13, 2014 7:18 pm

Prvo najlepša hvala za odgovor.
Ja recimo da mi je oblikovno CC za odtenek lepši a tudi Insignia z OPC opremo ne zgleda slabo. Torej če prav razumem glede motorjev je v bistvu 140KM ali 170KM pri CC-ju oboje OK (oz z 140KM ni podhranjen) v kombinaciji z DSG (kaj pa kak 1.8 TSI?), ali je morda vseeno morda kaj težav s tem avtomatskim menjalnikom (glede na to da se pač gre za rabljen avto in ne nov so stroški kakšne eventualne napake na DSG-ju seveda bistveno višji predvidevam). Ja za Insignio sem ravno danes prebral da bencinci preveč "žerejo" in da so tudi leni, in da je nekako najbolj smotrna izbira 160KM. Glede prostornosti pa se mi je kr zdelo da je Insignia malo bolj prostorna. A za CC-ja mislite da je bolje da ima 4 sedeže, pa vsaj 4 "komot" sedijo? :)
Ja gume so pa kar precej dražje ...a npr. na Insignii 18" zgleda prav smešno (videno v živo), v CC-ju pa čisto dovolj :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če feb 13, 2014 9:18 pm

CC ima slabši zadnji del za potnike predvsem za tiste visoke ( posledica kupejevske oblike).

osebno bi medtema dvema izbral dizla, ker je bencinarjem že odklenkalo razen, če bi šlo za bencinarja predelanega na plin.

je pa v insigniji več prostora.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če feb 13, 2014 9:40 pm

Tak na hitro:

- avtomatski menjalnik v insigniji me je pozitivno presenetu, res je da ni tako hiter kot dvosklopčni (dsg), samo deluje vseeno pa zelo lepo.

- sedeži v drugi vrsti se mi niso zdeli ravno udobni ali prostorni, je pa res, da sem bil tisti dan malo razdražen, tak da ni tole najbolj objektivno. A se splača vseeno preverit.

- 160km motor je prijeten za vozit in solidno potegne (bencinarjev se izogibaj)

Drugače pa sem med drugim vozil točno to kombinacijo 160 + avt., pa se mi je zdel tak dober paket. Pač v avtu se dobro počutiš :)

Passata pa še nisem vozil, tak da ti ne morem med tema dvema primerjat.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Če feb 13, 2014 10:31 pm

Če lahko izkoristim temo za info. recimo za tega passata. Kaj jaz kot fizična oseba plačam prodajalcu brutto al netto ceno in koliko okvirno stroška (dmv, homol.,..)pride ob uvozu na vrednost cca 16.000 eur.

Hvala. Lp.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 10:34 pm

Jaz bi v tem primeru enostavno vzel tistega, ki mi bolj odgovarja oz. če se je težko odločit, najboljšega, ki se pojavi. Iskreno povedano mi pa niti en nit drug avto nista preveč pri srcu :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Pe feb 14, 2014 12:15 am

~toMmy~ je napisal/-a:Jaz bi v tem primeru enostavno vzel tistega, ki mi bolj odgovarja oz. če se je težko odločit, najboljšega, ki se pojavi. Iskreno povedano mi pa niti en nit drug avto nista preveč pri srcu :)

Sem odprt za predloge ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 14, 2014 1:05 am

Nimam nekega pametnega predloga, ker mi taksni avti ne odgovarjajo, samo tebi pravim, da med tema dvema izberi tistega, ki ti bolj "sede".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe feb 14, 2014 2:14 pm

Passat CC : Če se odločiš za DSG ti bo zadostoval tudi 140KM dizel - ni potrebe po 170KM. Poraba pa bo smešno nizka.
Zadnji sedeži : lahko se peljeta dva - ampak bosta imela največ težav pri izstopanju ter pri prostoru za glave. Ima pa avtomobil trše nastavljeno podvozje kot običajen Passat.

Glede zmogljivosti 2.0 CDTI 163KM pa mi izkušnje pravijo takole : razlike v pospeševanju med 140KM DSG CCjem, ter 163KM Insignio ne boš opazil.

Jaz bi pogledal še za kakšnim takim - resda nima tako športne zunanjosti ( no saj je tudi Insignia nima ) a je prijeten avto za vožnjo :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7372226&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8084256&show=2

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6354736&show=2

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe feb 14, 2014 2:56 pm

CC-ja, že ko gre za ergonomijo armaturke in komand te v Insigniji vse mine ob tistih 1000 gumbov in zmedo kaj zdaj stisnit.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Pe feb 14, 2014 11:22 pm

Saj sem drugače tudi gledal druge limuzine ker pač karavana ne rabim.

BMW 3 res ni ravno prostoren
BMW 5 (bi mel model od 2010, samo so še malo izven budgeta)
Honda Accord (v bistvu ni slab, tudi dobro izgleda)
Kia Optima / Hyundai I40 (še relativno nova in posledično v boljši opremi še kr draga)
npr. zelo lep mi je Lexus IS220 a mislim da je to ista varianta (glede velikosti) kot BMW 3...ali se motim?
Citroen C5 in Peugeot 508 mi nista neka presežka žal....

Saj vem da tudi Passat CC ni nek oh in ah a mislim da je kr solden avto (čeprav je hecno da ima nov CC skoraj isto notranjost še kot stari, bi se glede tega lahko malo modernizirali oz naredili preskok kot med Golfom 6 in 7). Insignia novi facelift ima tudi že bolj urejeno notranjost, a je komaj prišel ven in je še predrag...isto velja za Mazdo 6..super avto...ampak še izven budgeta ki je nekje 16-17.000.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 15, 2014 1:08 am

Novi CC pač ni novi, ampak facelift, tako da kaj dosti razlike ni za pričakovat. Racionalno gledano so bolj "smiselne" klasične limuzine, CC je že na pol coupe. Zdaj pa čisto odvisno, kaj iščeš, če ti atraktiven oz. nevsakdanji izgled ni odločilen, resno razmisli o Mazdi 6, res da notranjost ni na nivoju CC-ja, je pa vseeno dobra in podvozje je na nivoju. Recimo Insignia je precej težka, gume so nenormalno drage, sredinska konzola pa skoraj potrebuje lastnega operaterja, tako da meni ni najbolj privlačna, čeprav je zelo lepa.

Povej, kakšne prioritete maš, koliko ti pomeni lega, koliko izgled, koliko prostor, ...
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 15, 2014 7:13 am

V tem primeru sem sam za insignio. Men res lep avto. Čeprav imam sam še en predlog a ne vem, če ti bo ugajalo. Zame poleg insignie in A4 top avto...

lp

p.s. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=803 ... LIMA%20D...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=811 ... ENON%202...

pač nekaj v tem smislu. veliko avta za relativno malo denarja. Kot pravim meni top izbira!!!!!

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos So feb 15, 2014 8:07 am

Iskreno povedano nekega presežka prostora ne potrebujem (imam 4-letnega sinka, ki zadaj tudi ne potrebuje še ne vem koliko prostora). Napolnim pa avto res morda 2-3x na leto (morje, kakšni izlet) drugače pa k večjemu kakšna torba in to je to. Tako da mi je videz kr pomemben ker ogromno prostora niti ne rabim (seveda pa se še nobeden ni pritoževal če je udobno in lepo sedel spredaj in zadaj :) ). Seveda pa mi je pomembno tudi da avto ne žere 10l/100km :) hehe
Sicer bi glede na to da delam relativno malo km na leto bilo bolj smotrno imeti bencinca (sploh zaradi dosti mestne vožnje), a so ti "starejši" bencinci precej požrešni in precej leni pri skoraj vseh imenovanih modelih.
King1: Tudi Alfo sem gledal ker mi je od nekdaj bila optično zelo lepa (a poznam 3 lastnike, ki so bili z njim le delno zadovoljni in so imeli kr precej težav - kar ne pomeni da je nasploh z avtom kar narobe, morda so pač naleteli na "ponedeljkov avto") je pa tudi baje kr težko dobit zares dober in ohranjen model. Drugače pa zelo lep avto, ni kaj...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So feb 15, 2014 8:27 am

Delas malo km in se to vecinoma mestna voznja in gledas dizla. Z dpf bi znal met probleme.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So feb 15, 2014 10:08 am

Pri kolegu imajo 1,5 let starega passata 1,8 tsi. Po mestu je se poraba zavrti do 12litrov, na relacijah se ga lahko vozi tudi pod 7.

Malo za salo, malo zares: vzames spodnjega in imas top avto. Z razliko v ceni pa pokrijes nadomestilo za ceste, zavarovanje in bencin:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=811 ... garde%20...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So feb 15, 2014 10:38 am

moj glas gre insignii.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So feb 15, 2014 11:19 am

če iščeš avtomatika, bi jaz gledal le za vozili z DSG - tako da je odlocitev takoj pol lazja

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos So feb 15, 2014 12:58 pm

Ne saj sploh ni nujno da je diesel (ravno zaradi majhnega števila km ki jih prevozim letno). Zdaj imam Kio Ceed 1.6 crdi (115KM) in 2 dni v tednu stoji, 3x se vozim po mestu ali relacijsko potem pa čez vikend gremo okoli po obiskih pa naredimo ca. 100-150km (avtocesta + regionalke) da se malo dpf očisti (do sedaj ni bilo problemov, je pa avto redno bil servisiran).
Tako da niti diesel, niti avtomatik nista nuja...
Meni je najbolj pomembno, da se bo avto lepo peljal, mel dovolj prostora za 4 osebe (da nebo nekih preglasnih čričkov) in da ne bo pil kot vaški pijanček :) Oblika pa športno-elegantna po možnosti ;)

p.s.: tisti mercedes E je res hud, samo ko vidim 3500ccm, pa 14l mestne porabe (kar je v realnosti še več) dobim kr malo pomislekov...bi skorajda moral človek na plin predelat če že :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov