student123 je napisal/-a:Mi lahko podate kakšne nasvete glede nakupa avtomobila.
1.v primeru da kupujes rabljeno vozilo od fizicne osebe, ali od avtosalna.. na kaj moram biti pozoren? od koga je bolje kupiti? kdo mi lahko ponudi boljsi "deal"?
2. kaj je bolje kredit ali leasing, v praksi kako zglede eno drugo?
3. kako se naj najbolje spogajam pri enem ali drugem-prodajalcu, banki?
4 moznost da vzame moje starejse vozilo?
5. kaksne stoske lahko pričakujem, če je npr. vozilo 10.000€, koliko denarja dejansko potrebujem? verjetno potrebujem 2000€ gotovine?, ostalo po obrokih, ne vem kako deluje kredit, ali leasing? in če dobim 10.000, koliko potrebujem se za druge zadeve, ne vem registacijo? zavarovanje?kaj se potrebujem v avtu, prvo pomoč?... vsi nasveti dobrodosli...
6. še kaksni davki, kako vem da ni vozilo iz tujine oz. je to slabo če je... itd.. vsak nasvet dobrodosel... če prodajalec vztraja pri neki ceni, kaj rečem naj doda gume v to ceno? ali so gume ze tako ali tako notri zimske letne platisca? oprema?...
hvala
_furby_ je napisal/-a:Ce imas dobro placo in ti bojo odobrili 500 eur kredita na mesec, pol ok.
pri leasingu se najprej pozanimaj kaksen kasko je vstet not, da ne bos pol presenecen. Ne bos v plusu, ne sekiraj se![]()
jaz sem dal oboje skozi in leasinga nikoli vec, kredit pa samo v res izjemnem primeru in se to ne za avto.
Dr.M3 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:Ce imas dobro placo in ti bojo odobrili 500 eur kredita na mesec, pol ok.
pri leasingu se najprej pozanimaj kaksen kasko je vstet not, da ne bos pol presenecen. Ne bos v plusu, ne sekiraj se![]()
jaz sem dal oboje skozi in leasinga nikoli vec, kredit pa samo v res izjemnem primeru in se to ne za avto.
In kaj je narobe z leasingom? Pol avtov po naših in predvsem evropskih cestah je na leasing (ali še krepko več).
Ne vem zakaj bi vzel kredit, če ti pa vpliva na kreditno sposobnost + tudi zavarovanje kredita kar nekaj nanese. Za avto definitivno leasing pa čeprav daš na koncu stotak ali dva več.
_furby_ je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:Ce imas dobro placo in ti bojo odobrili 500 eur kredita na mesec, pol ok.
In kaj je narobe z leasingom? Pol avtov po naših in predvsem evropskih cestah je na leasing (ali še krepko več).
Ne vem zakaj bi vzel kredit, če ti pa vpliva na kreditno sposobnost + tudi zavarovanje kredita kar nekaj nanese. Za avto definitivno leasing pa čeprav daš na koncu stotak ali dva več.
Jaz sem reku ... leasinga nikoli vec. Govorim zase.
Z kreditom gres bolj poceni skozi in to je dejstvo.
Ja vpliva na kreditno sposobnost, ampak meni je za to cisto vseeno
student123 je napisal/-a:acad hvala ti![]()
kredit bi odplačal v max 2letih, mesečno bi plačal za kredit npr. 500eur max...
a kot sem slisal je bolje leasing, saj dobis kasko vstet nori v ceno in na koncu je znesek manjsi kot pri kreditu..
se pa bom se osebno oglasil v bankah i povprasal.. tezava je le da imajo tako kratek delvni cas da si moram skoraj dopust uzeti da jih obiscem...
ps: a s prodajalcem se podpise kaksna pogodba? in v njej zapiseva avto je delujoc, če najdem napake v 30dneh jih prodajalec popravi ipd? se taksna navada? ne vem kakko poteka nisem se nikoli nicesar "Kupoval"...hvala za vse nasvete
aja je se kak "trik" je bolje da se s prodajalcem dogovorim da napiseva da ga proda za nizje znesek in mu ostalo v kesu dodam? itd... ali nima veze?...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov