Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blaz2013
Stalni uporabnik

lastniki vw UP-ov

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 12, 2014 6:54 pm

Mati pričakuje novega up-a. Je kakšen na forumu, ki ga ima. Kakšne so vaše izkušnje; vam vredu služi, so kakšna nepredvidljiva popravila? Vzela si je navadnega 2-vrat srednja oprema, 60KM.

GrEgEcN95
Novinec

Re: lastniki vw UP-ov

Napisal/-a GrEgEcN95 Sr mar 12, 2014 7:29 pm

Moja žena vozi up!-a sedaj približno pol leta in tudi sam sem naredil nekaj km z njim, tako da nekaj malenkosti ti lahko povem.
Sicer ima 75KM in ne 60KM kot jih boste imeli vi, ampak vseeno.
Po pol leta ima prevoženih 7000km in do sedaj še brez problemov. Mali motor lepo teče, povprečna poraba je 5,6l ( avtoceste je bolj malo). Na avtocesti se poraba kar dvigne. Pri hitrosti 130km/h ima približno 3700 obratov na minuto in porabe nekje 8,5l.
Je pa precej prostoren za moje pojme proti konkurenci ( Twingo, C1), zadnja sedeža sta tudi premična tako, da se še malenkost poveča prosto za sedenje.
Kritika morda na zvočno izolacijo, ki se mi ne zdi ravno dobra. Včasih se kar dosti sliši iz ceste. Sicer pa je žena zelo zadovoljna.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 13, 2014 7:58 am

Ima potovalni računalnik, da lahko vidiš trenutno porabo?
Mene je malo motilo podvozje(premetavanje po luknah) in pa trd menjalnik. Je pa res da nisem vozil nobenega malčka od drugih znamk. Notranja velikost je pa po podatkih na spletni strani ista kot je od polota. Le prostor pri komolcih je 1 cm manj, nad glavo pa celo več. Bomo videli kako se bo obnesel.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 13, 2014 8:56 am

Biuša je pred 4 leti kupila novega c1 in do 70kkm je delal kot urca samo redni servisi. Potem naprej pa ne vem ker sva nehala. Avto je bil zelo dober za po mestih in tudi poraba je bila okrog +-6l za na AC je pa žalost sploh na kakšne daljše relacije oz 1x sva šla na pag in nikoli več pa še poraba se je vrtela mislim da čez 7l. Na teh malčkih tako rekoč skoraj nima kaj crknit ker ni opremljen z ne vem kakšno elektroniko oz ima samo osnovne stvari.
Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 13, 2014 9:31 am

Kaj pa ima od elektronike en golf ki en sodoben up! nima?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 13, 2014 9:51 am

blaz2013 je napisal/-a:Ima potovalni računalnik, da lahko vidiš trenutno porabo?
Mene je malo motilo podvozje(premetavanje po luknah) in pa trd menjalnik. Je pa res da nisem vozil nobenega malčka od drugih znamk. Notranja velikost je pa po podatkih na spletni strani ista kot je od polota. Le prostor pri komolcih je 1 cm manj, nad glavo pa celo več. Bomo videli kako se bo obnesel.

Ima potovalni računalnik.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 13, 2014 12:07 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Ima potovalni računalnik, da lahko vidiš trenutno porabo?

Ima potovalni računalnik.

Imate najvišjo opremo ali ste vzeli drive paket? Kakšne barve pa je?

Uporabniški avatar
Pristan
Nov uporabnik

Napisal/-a Pristan Če mar 13, 2014 9:24 pm

Majhen avto za majhne potrebe. Navaditi se bo treba na tipičen zvok trivaljnika in speljevanja z več plina. Poraba je okrog 5,5, seveda brez avtoceste. Prtljažnik ima visok nakladalni rob, stikalo za pomik sovoznikovega stekla pa se nahaja samo na sovoznikovih vratih. Skratka povprečen majhen avto na katerega se hitro navadiš.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če mar 13, 2014 9:35 pm

pskoda je napisal/-a:Biuša je pred 4 leti kupila novega c1 in do 70kkm je delal kot urca samo redni servisi. Potem naprej pa ne vem ker sva nehala. Avto je bil zelo dober za po mestih in tudi poraba je bila okrog +-6l za na AC je pa žalost sploh na kakšne daljše relacije oz 1x sva šla na pag in nikoli več pa še poraba se je vrtela mislim da čez 7l. Na teh malčkih tako rekoč skoraj nima kaj crknit ker ni opremljen z ne vem kakšno elektroniko oz ima samo osnovne stvari.

Kaj pa pa to veze z UP-om ? :ue
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov