Jerch_ je napisal/-a:Kia porabe ne navaja po ECE standardu, ravno tako so konji na papirju optimistični v vožnji pa kar nekam pobegnejo.
Dejstvo da je stvar pereča se odraža tudi v tem, da na uradni strani ni podatkov o pospešku do 100km/h niti za nove avte. Če bi bili, bi povprečen kupec hitro opazil, da ceed dosega enake rezultate kot konkurenca končna/pospešek z vsaj 15-20% močnejšimi motorji.
sonic je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:Kia porabe ne navaja po ECE standardu, ravno tako so konji na papirju optimistični v vožnji pa kar nekam pobegnejo.
To je kar pogost pojav pri azijskih atmosferskih bencinarjih, sploh korejskih.Dejstvo da je stvar pereča se odraža tudi v tem, da na uradni strani ni podatkov o pospešku do 100km/h niti za nove avte. Če bi bili, bi povprečen kupec hitro opazil, da ceed dosega enake rezultate kot konkurenca končna/pospešek z vsaj 15-20% močnejšimi motorji.
Čeprav moram pripomnit da je podatek glede pospeška 0-100 IMO kar malo pomanjkljivo merilo za zmogljivosti motorja. OK, če primerjaš motorje iste zasnove (recimo samo atmosferske bencinarje okoli 1,6 litra) še nekako gre, ampak v realnem življenju bolj poredko rabiš pospeševanje 0-100, temveč bolj prožnost motorja (kjer so azijski atmosferci, s sicer veliko papirnatimi konji, po mojih izkušnjah bolj žalost).
jusko000 je napisal/-a:Saj po pravici povedano, meni se gre najbolk za to, da dobim čimbolj izpraven avto, da nebom samo po servisih potem letal, zato pa sem spraševal pač kateri se vam zdi najboljši, mene sedaj ne zanima koliko hitro gre, pa lenost motorja itd, meni je najbolj važno, da pač zadeva deluje, da ni avto preveč nagnjen h pokvarljivosti, da bi mi vsaj kakšni 2 leti služil kot treba, se pravi okoli 20 000 km, potem pa bom počasi spet menjal .. to me je najbolj zanimalo.
recimo kaj menite na kaj takega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7682386&show=1&avto=Kia%20Pro_CeeD%20KIA%20PRO%20CEED%20MODEL%202010
Gosic je napisal/-a:Kolega ima bencinsega cee'da in nima problemov. Sam imam dizla (1.6 CRDI). Imel sem probleme, ampak vse pokrila garancija (nova turbina, nov izpušni kolektor, volanska letev). Nova je tudi recimo meglenka, ker se ji je odluščil 'krom'. Vse je odvisno od servisa. Cena servisov je znašala med 200-270€. Sedaj me pride cca 110-130€, ker avto ni več v garanciji. Meni se cena ne zdi tako pretirana, napram znesku napak, ki so mi jih odpravili.
Za moje pojme ima tukaj bolj vlogo ohranjenost, realni kilometri in pošten prodajalec, ki pa nakoncu itak vse pred njim omenjeno pokriva.
Prva generacija cee'da je zagotovo slabše sestavljena proti Asti, FL varianta je že boljša, namreč vozil sem tako astro, kot cee'da, kot fl cee'da.
Gosic je napisal/-a:Me prav zanima koliko pridejo servisi za 1.6 dizle tipa Golfa, Megana, Astre,Aurisa,Mazde 3, P 308, C C4 itd. Vsi govorite kako so dragi, prav noben pa ne pove nekih konkretnih cifer.
Na VW forumu je nekdo zapisal recimo:
no dodam za mojo 6 1.6. TDI, cena servisa na 30.000 km 245 EUR , od tega olje 130 pa drobiž
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov