Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Phoebsie
Nov uporabnik

Nakup novega manjšega avtomobila

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 10:43 am

Pozdravljeni, upam, da mi boste znali svetovati.
Kmalu se bom podala v nakup novega avtomobila. Do sedaj sem vozila Kio Picanto, ki pa se ji že kažejo leta, poleg tega, pa postaja premajhna za moje potrebe. Od oktobra dalje se bom 5 mesecev vozila 5x tedensko službeno 110km v eno smer (220km dnevno), večinoma po AC. Zato, bi rada vsaj do takrat kupila nov avto, s katerim bom imela malo manj bojazni biti toliko na cesti. Ker pa bo potem avto služil bolj občasnim daljšim vožnjam in pretežno mestni, ne nameravam hoditi v presežke.
Kupila bi novega, bencinca. Kar se izgleda tiče, me minimalno ne zanima. Nočem pa spet imeli mikro avtka, kot ga imam zdaj (torej razni Up-i, Citygo-ji in podobno odpadejo).
Razmišljala sem o teh avtomobilih:
- Škoda Fabia 1.2 TSI
- Seat Ibiza 1.2
- Renault Clio
- Opel Corsa
- Opel Astra
- Nissan Note

Rada bi zanesljiv avto z dobrim motorjem, ki bo čim manj na servisih. Pomembna mi je kakovost, ne izgled. Razni BMW-ji, Audi-ji in ostalo odpadejo zaradi budgeta, ki bi bil do max 12.000eur.
Ima kdo kak predlog?
Rada bi novega, ker pri starih/ rabljenih nikoli ne veš kdo ga je vozil, kako ga je vozil, kaj je zadaj... Enostavno si ne upam.

Phoebsie
Nov uporabnik

Re: Nakup novega manjšega avtomobila

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 11:02 am

Hvala, ampak ne rabim linkov. Raje povej zakaj tej avti in ne moji predlogi. Če ne, raje ne odgovarjaj. Te avte sem vse tudi sama gledala na dotični strani. Osebno se mi zdita Yaris in Swift premajhna.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 02, 2014 11:04 am

Kaj pa kakšen ceed mogoče, je za razred večji od naštetih malčkov, ima 7 let garancije, pa še bolj je primeren za avtocesto.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=605 ... KO%20GRA...

Phoebsie
Nov uporabnik

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 11:06 am

Kio sem vozila do zdaj in smo v preteklosti imeli nekaj težav z njim. Zato sem malček skeptična it v ponoven nakup Kie.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 02, 2014 11:11 am

OK, pol med temi izbranimi pa fabio, edino s tem motorjem mogoče ne, ker je precej problematičen. Obstaja tema na forumu.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr apr 02, 2014 11:43 am

Fabia ni slaba. Predvsem je malenkost bolj prostorna od ostalih.

Se pa splača it pogledat tudi kakšno Hondo Jazz. Motor je dober, četudi malo švoh, se vsaj rad vrti. Meni je všeč da notri človek ni pretirano utesnjen (veliko "zraka"), sedeži se zložijo ravno, itn... Skratka, pametna zadeva. Je pa grd ko smrt :D

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Sr apr 02, 2014 11:49 am

Nisi se glih omejila glede KW/konjev.

Js bi priporočau Clia Expression/dynamique 0.9 TCE 90km, serijsko ima tempomat, 5 let garancije, stane glih nekje okoli 11,5k - 12k, odvisno od opcij.

Phoebsie
Nov uporabnik

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 11:55 am

Blasphemer je napisal/-a:Nisi se glih omejila glede KW/konjev.

Ne, ker se premalo spoznam :D
Imam pa zdaj Kio Picanto, letnik 2006, motor 1.0 44kw in mi je premalo.
Aja, pa še to. Kupujem avto na dolgi rok, vsaj 7 let. In mi je glavna zanesljivost, čim manj servisov razen rednih in potrebnih in majhna poraba.

Kaj pa je fora tega TCE motorja? Se oproščam za "ignoranco" :roll:
Zadnjič spremenil Phoebsie, dne Sr apr 02, 2014 11:58 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Phoebsie
Nov uporabnik

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 11:57 am

gasolinedream je napisal/-a:Fabia ni slaba. Predvsem je malenkost bolj prostorna od ostalih.

Se pa splača it pogledat tudi kakšno Hondo Jazz.
Je pa grd ko smrt :D

Haha :D No, saj pravim, da me izgled ne zanima preveč. Hvala, bom vzela v obzir.

Torej TSI motor pri Fabii no go? Gledala sem če ne Fabia 1.2 Ambition serijo, z nekaj dodatne opreme pride cca 11.500.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr apr 02, 2014 12:05 pm

Js bi priporočau Clia Expression/dynamique 0.9 TCE 90km, serijsko ima tempomat, 5 let garancije, stane glih nekje okoli 11,5k - 12k, odvisno od opcij.

Se pridružujem temu predlogu. Se mi zdi, da je od teh naštetih najboljši nakup.

Od teh avto, nebi priporočal samo Nota. Ker sem ga imel kot nadomestni avto (sicer ne čisto novi model) in sem imel občutek, da mi bo avto na avtocesti obrnilo na streho takoj, ko je čisto malo popihal veter. Prav tako sem imel zelo slab občutek pri vožnji v ovinek pri višji hitrosti. Saj v resnici se avto sigurno nebi obrnil, samo občutek v tem avtu pa je obupen. Mogoče so to pri novem modelu popravili, saj tako moraš avto preizkusit pred nakupom in boš videla če ti avto ustreza.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr apr 02, 2014 12:11 pm

Phoebsie je napisal/-a:

Ne, ker se premalo spoznam :D
Imam pa zdaj Kio Picanto, letnik 2006, motor 1.0 44kw in mi je premalo.
Aja, pa še to. Kupujem avto na dolgi rok, vsaj 7 let. In mi je glavna zanesljivost, čim manj servisov razen rednih in potrebnih in majhna poraba.

Kaj pa je fora tega TCE motorja? Se oproščam za "ignoranco" :roll:

To ti bo lahko samo bog povedal, če verjameš v njega

Kako ti je lahko Yaris, Swift premajhen če zdaj voziš Kio Picanto?
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr apr 02, 2014 12:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 02, 2014 12:13 pm

Osebno bi pogledal za temle:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8277640&show=1&avto=Peugeot%20208%201.2%20VTi%20Allure

Kolegica ga ima, identičnega, je tak ženski avtoček, super za vozit, lepo dodelan v notranjosti. Opreme pa tudi dosti, med drugim tempomat, ki je fajn za na avtocesto.

Phoebsie
Nov uporabnik

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 12:19 pm

pskoda je napisal/-a:

Ker sem napisala na začetku, da mi je Picanto premajhen. A sam zato, ker zdej vozim jajce, ga moram tudi v bodoče??? Picanto je bil moj prvi avto, odličen za se navadit, zdaj pa je čas, da grem kak korak naprej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 02, 2014 12:23 pm

O novih avtih in zanesljivosti je težko govorit, ker postaja to ena sama loterija.
Bolj pomembno je, da - glede na to, da boš dnevno delala 220 km - kupiš avto, ki ti bo ustrezal v čim več elementih (udobje, notranje počutje, položaj, za volanom, oprema, tvoja velikost ipd), kar konkretno pomeni, da se vsedi v vsakega od favoritov in tebi zanimivejše sprobaj še v vožnji. Nato o tem nekaj napiši. Šele od tu naprej lahko morda kaj povemo o zanesljivosti in motorjih (dizel verjetno?).

Bi pa bilo bolje za toliko dnevnih km izbrati avto razred višje - torej Ceed, Focus, Golf, Megane, Rapid, C4, P 308. Žal so vsi malo nad proračunom. Morda lahko probaš tudi Citroen Elysee ali P 301.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 02, 2014 12:35 pm

Phoebsie je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Ker sem napisala na začetku, da mi je Picanto premajhen. A sam zato, ker zdej vozim jajce, ga moram tudi v bodoče??? Picanto je bil moj prvi avto, odličen za se navadit, zdaj pa je čas, da grem kak korak naprej.
Pa ne moreš primerjati Picanto z Yarisom ipd, ki so vsi razred večji.
Poglej še Hyundai I20, dobiš za dobrih 11k€ bencinarja 100KM, 6xAirbag, 6 prestav, tempomat itd. Če bodo tvoje dolge vožnje trajale le 5 mesecev, bo tudi bencinar OK izbira, tempomat in 6. prestava pa bodo odlične za AC.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr apr 02, 2014 12:39 pm

Phoebsie je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Saj ta dva sta že korak naprej
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 02, 2014 12:40 pm

Ne preveč gledat ali ima avto 6 prestav. Važno je prestavno razmerje. Lahko ima avto 5 prestav pa ima v peti manj obratov kot drug avto v šesti, kar vpliva na porabo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr apr 02, 2014 12:54 pm

esem je napisal/-a:O novih avtih in zanesljivosti je težko govorit, ker postaja to ena sama loterija.
Bolj pomembno je, da - glede na to, da boš dnevno delala 220 km - kupiš avto, ki ti bo ustrezal v čim več elementih (udobje, notranje počutje, položaj, za volanom, oprema, tvoja velikost ipd), kar konkretno pomeni, da se vsedi v vsakega od favoritov in tebi zanimivejše sprobaj še v vožnji. Nato o tem nekaj napiši. Šele od tu naprej lahko morda kaj povemo o zanesljivosti in motorjih (dizel verjetno?).

Bi pa bilo bolje za toliko dnevnih km izbrati avto razred višje - torej Ceed, Focus, Golf, Megane, Rapid, C4, P 308. Žal so vsi malo nad proračunom. Morda lahko probaš tudi Citroen Elysee ali P 301.

Se zelo strinjam z napisanim.

Bi pa jaz povedal svoje mnenje: vsakodnevna vožnja 100 km daleč in nazaj za moje pojme zahteva primerno udoben in dovolj velik avto. Po drugi strani pa take razdalje niso nekaj tako strahotnega, da jih ne bi mogel delati tudi kar nekaj let star avto, če je seveda ustrezno vzdrževan. Saj to ni ekspedicija na Nordkapp ali v puščavo Gobi...

Na tvojem položaju bi jaz iskal rabljen avto, velikosti minimalno golfa, še bolje pa vsaj kak razred večje, z bencinskim motorjem (ne-turbinskim po možnosti) za le del tvojega budgeta (recimo ene 3-4 jurje, max 5 jurjev). Pa potem daš pregledati vse pomembne dele in zamenjati vse kar je potrebno (pa morda še kaj kar ni tako zelo potrebno, just in case) ter tako vložiš še par sto EUR ali celo kakšnega jurja, in imaš udoben avto, ki je tudi dovolj zanesljiv (če dobro kupiš in daš potem še dobro poštimet, dvomim da bo kaj manj tveganja okvare pri marsikaterem novem avtu).
Poleg tega boš s takim avtom po par letih manj izgubila zavoljo izgube vrednosti kot s katerimkoli novim...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Phoebsie
Nov uporabnik

Napisal/-a Phoebsie Sr apr 02, 2014 2:11 pm

Hvala za vse odgovore. :)
Sedaj gledam tale Clio http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=674 ... nergy%20...
Kaj se vam zdi?
Bom pa definitivno šla naokoli, avte sprobala.... ker je res, da igra veliko vlogo tudi udobje in počutje v samem avtu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov