Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sabina_
Nov uporabnik

Kia proceed - izkušnje lastnikov

Napisal/-a sabina_ Ne apr 20, 2014 12:29 pm

Živjo,

sem v procesu menjave avtomobila in iščem avto za komibinirano vožnjo, recimo na teden 200-300km, v rangu 6000-8000eur. Všeč mi je Opel Astra ali pa Corsa, pa Megan, najbolj pa se nagibam k športni izvedbi Kie Proceed, letnik 2011, s 90000km. O Kii je bilo že ogromno napisanega, nikjer pa ne zasledim kako je z rabljenimi vozili - torej ko imajo že določeno kvoto kilometrov za sabo. Imate kakšne izkušnje? Na kolikšne stroške lahko računam, kaj se (lahko) okvari? Notranjost v omenjenem avtu je super ohranjena, tako da me to ne skrbi. Imam pa vsekakor pred nakupom namen dat avto kompletno pregledat.

Hvala za pomoč, lp!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Kia proceed - izkušnje lastnikov

Napisal/-a Veronika.borghesi Po apr 21, 2014 10:43 am

Jaz ima pro_cee'da, ki ga uporabljam na podoben princip kot ti. Čez teden mestna vožnja, čez vikend kakšna relacija. Jaz nimam nobenih težav, redni servis cca 220 eur in to je to. Za vse ostalo je tu 7 letna garancija, o kateri se mi zdi, da vedno največ povedati predvsem tisti, ki nimajo Kije. Sicer pa je pro_cee'd zelo hvaležna zadeva. Mislim, da boš zadovoljna. Pri meni je vse b.p. 8)
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Po apr 21, 2014 3:18 pm

To je pa lepo slišat, hvala! Pri meni je problem le, da mi ta garancija krije le še okvare menjalnika ali motorja. Zato me malo skrbi :huh:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po apr 21, 2014 3:49 pm

Kolega ima 2.0 crdi ze 6 let. Avto brez nekih napak, kar je pa blo je garancija pokrila (alternator ce se ne motim).
turbo inside

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po apr 21, 2014 5:02 pm

sabina_ je napisal/-a:To je pa lepo slišat, hvala! Pri meni je problem le, da mi ta garancija krije le še okvare menjalnika ali motorja. Zato me malo skrbi :huh:

Zakaj bi ti garancija krila le motor in menjalnik?
Nikoli nisem imel večjih problemov, vse malenkosti pa so bile odpravljene pod garancijo brez kompliciranja.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Po apr 21, 2014 5:17 pm

Tako mi je blo rečeno s strani prodajalca na KMAGU (kjer se vozilo nahaja). Jutri se odpravim tja, da razjasnimo.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Po apr 21, 2014 5:19 pm

Ste pa verjetno vsi servisirali avto na pooblaščencih, da ste lahko uveljavljali garancijo? Kmag ali kateri drug servis?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 21, 2014 9:08 pm

Marek_ je napisal/-a:
sabina_ je napisal/-a:To je pa lepo slišat, hvala! Pri meni je problem le, da mi ta garancija krije le še okvare menjalnika ali motorja. Zato me malo skrbi :huh:

Zakaj bi ti garancija krila le motor in menjalnik?

Morda zato, ker splošne garancije je bilo nekoč pri Kii 5 let + 2 leti podaljšane garancije na motor in menjalnik. Torej, če avtorica teme kupuje recimo Kio letnik 2009, potem garancija danes, leta 2014 dejansko krije le še motor in menjalnik. Nove Kie pa imajo sedaj 7 let tovarniške garancije kar je seveda drugače kot 5+2. Še vedno pa je omejitev 150.000 km.

Sam sem si lastil Proceeda točno 3 leta, nekih večjih problemov ni bilo, razen radia, ki so ga menjali v sklopu garancije (obstaja kak srečkovič, ki mu niso menjali teh j@jc od Siemens radia? =P ) ter ropota v sopotnikovih vratih (čričkov), ki so jih prav tako odpravili, sicer po dveh posredovanjih, pa vendarle. Avto sem potem prodal, ker sem potreboval večjega, predvsem pa s 5 vrati.
Antiznačkar po prepričanju

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ Po apr 21, 2014 11:00 pm

Tako je ja, hvala za pojasnilo! Koliko km pa si 'pridelal' s svojo Kio v treh letih? Zasledila sem da se okrog 150k km rada okvari sklopka pa si ne želim naredit več stroškov kot koristi, še posebej ker je omenjena Kia ravno na meji mojega budgeta in ima že skoraj 100k km :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 22, 2014 6:43 am

Ne ravno veliko, tam nekaj malega pod 50.000 tako, da mi niso znani problemi pri 150.000 in več km.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To apr 22, 2014 8:00 am

Tudi pri nas imamo Kio Cee'd, letnik je 2009, 1.6 16V bencinar, 3 vratni model, cca. 90.000 km. Avto zelo občasno vozim jaz, imata ga pa sestra in njen fant, kar vem:
- menjava radia kmalu na začetku
- sklopka je malce čudna, včasih strese cel avto ob speljevanju, na servisu pravijo da ni nič narobe
- lepo speljevanje je bolj pobožna želja kot realnost ker je gas enostavno preveč občutljiv (malce ga pobožaš, pa ima motor že 3.000 obratov)
- avto čez teden stoji (se za vikend naredi cca. 200-300km) in so zaradi tega bili menjani komplet diski s ploščicam, spredaj in zadaj... 2x (jp, dva kompleta že nova dana na avto) - naj bi bil problem ker avto preveč stoji, a zanimivo da jaz tega na P 406 Coupeju letnik 2000 nimam tega problema pa stoji skor tok kot Kia
- dragi redni servisi ... 220-260e, na kupeju ga imam narejenega za 100e, z oljem in mehanikom vred

Mislim da je to to :) Avto ni napačen, se lepo pelje (tudi lepo gre :D), se ne kvari (ni še nikogar pustil na cesti), ampak jaz ga nebi kupil ker mi ni všeč notranjost, zici so preveč podobni klopcam v parkih, preglednosti nazaj ni nobene - dejansko lažje rinem nazaj kombi, kot pa Ceeda in ne pretiravam.

Plus pri teh avtih je, da imajo verigo namesto jermena in je pri 200.000 km predvidena kontrola, menjave pa nisem zasledil v knjižici.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 10:41 am

hvala za obsežen odgovor! tole s servisi je kar hud minus, ker iščem avto, ki mi ne bo dolgoročno pridelal veliko stroškov... :?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To apr 22, 2014 11:11 am

sabina_ je napisal/-a:hvala za obsežen odgovor! tole s servisi je kar hud minus, ker iščem avto, ki mi ne bo dolgoročno pridelal veliko stroškov... :?

takega avta pa ni oz. ga ne poznam.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To apr 22, 2014 11:27 am

Vsak avto je loterija in tudi volja lastnika koliko bo zapravil zanj. Bom govoril za svojega, imam ga nekje 3 leta in v tem času bi me lahko koštal cca. 1000 evrov če bi na njem storil samo nujne stvari, tako me je pa koštal cca. 4.000 evrov ker sem picajzlast, s tem da letos planiram vreči vanj še kakega tisočaka, pa bo zgledal kot da je prišel iz tovarne.

Pri Kii je problem garancija, s tem so pripravili ljudi da vozijo na uradne servise, servisi so pa dragi. Če nebi imeli tako dolge garancije, bi skoraj vsi vozili k popoldancem kjer bi za redni servis odšteli cca. 100e in ne 2.5x več.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 11:28 am

dennisCe je napisal/-a:
sabina_ je napisal/-a:hvala za obsežen odgovor! tole s servisi je kar hud minus, ker iščem avto, ki mi ne bo dolgoročno pridelal veliko stroškov... :?

za začetek servisi pod 200eur in poraba pod 7l/km? :D

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 11:33 am

DePalmo je napisal/-a:Vsak avto je loterija in tudi volja lastnika koliko bo zapravil zanj. Bom govoril za svojega, imam ga nekje 3 leta in v tem času bi me lahko koštal cca. 1000 evrov če bi na njem storil samo nujne stvari, tako me je pa koštal cca. 4.000 evrov ker sem picajzlast, s tem da letos planiram vreči vanj še kakega tisočaka, pa bo zgledal kot da je prišel iz tovarne.

Pri Kii je problem garancija, s tem so pripravili ljudi da vozijo na uradne servise, servisi so pa dragi. Če nebi imeli tako dolge garancije, bi skoraj vsi vozili k popoldancem kjer bi za redni servis odšteli cca. 100e in ne 2.5x več.

baje obstajajo tudi pooblaščenci, ki imajo nižje cene (mislim da v Kranju) - je kaj resnice na tem ali lahko tudi tam računam na 200e? sicer pa, nevem koliko se mi sploh splača servisirati na uradnih, glede na to kaj mi krije garancija (motor in menjalnik) in da mi bo sledeče pokrivala le še dobrih 50kkm..

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To apr 22, 2014 11:34 am

sabina_ je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:

za začetek servisi pod 200eur in poraba pod 7l/km? :D

opel corsa 1.4 cosmo :) ali astra diesel

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 11:38 am

a nima opel dragih servisov? za astrami sem konstantno na preži, zaenkrat še ni obrodilo sadov :twisted:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To apr 22, 2014 11:52 am

sabina_ je napisal/-a: sicer pa, nevem koliko se mi sploh splača servisirati na uradnih, glede na to kaj mi krije garancija (motor in menjalnik) in da mi bo sledeče pokrivala le še dobrih 50kkm..

Če hočeš, da ti garancija velja, moraš na pooblaščenega za vsak drek. Brez skrbi, da najdejo vedno razlog, zakaj garancija ne velja. Marsikdaj je celo tako, da npr menjaš počen odbijač ali luč (na nepooblaščenem) in ti ne velja več garancija na motor. Treba je brat drobni tisk. Seveda jih lahko tožiš in lahko tudi dobiš tožbo - čez xx let in xx požrtih živcev ter stroškov, vendar smo še vedno pri drobnem tisku. Ni vsaka garancija zlato. V bistvu so take precej redke, drage pa skoraj vse.

Servisi so pa dragi tudi zaradi odiranja strank v smislu (je bilo že nekaj Kiinih primerov na forumu). da ti npr dolijejo vodo za šipe (par deci - če sploh) in za to računajo 5€ ter podobne. To spada (pregled tekočin) v redni servis in če vsega tega ne naredijo (po tvojem ukazu), lahko celo težijo z žigi. Kiini servisi (Kmag) niso na najboljšem glasu, tudi glede strokovnosti ali uveljavljanja garancije ne vedno.

sabina_
Nov uporabnik

Napisal/-a sabina_ To apr 22, 2014 11:56 am

esem je napisal/-a:
sabina_ je napisal/-a: sicer pa, nevem koliko se mi sploh splača servisirati na uradnih, glede na to kaj mi krije garancija (motor in menjalnik) in da mi bo sledeče pokrivala le še dobrih 50kkm..

Če hočeš, da ti garancija velja, moraš na pooblaščenega za vsak drek. Brez skrbi, da najdejo vedno razlog, zakaj garancija ne velja. Marsikdaj je celo tako, da npr menjaš počen odbijač ali luč (na nepooblaščenem) in ti ne velja več garancija na motor. Treba je brat drobni tisk. Seveda jih lahko tožiš in lahko tudi dobiš tožbo - čez xx let in xx požrtih živcev ter stroškov, vendar smo še vedno pri drobnem tisku. Ni vsaka garancija zlato. V bistvu so take precej redke, drage pa skoraj vse.

Takšno je tudi moje razmišljanje ja...se skoraj bolj splača pri 'svojem' majstru zrihtat stvari in ne zgubljat živcev z raznimi papirji in nateguni..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov