Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Luke
Novinec

dizl/bencin?

Napisal/-a Luke Po apr 21, 2014 12:07 pm

Pozdravljeni,

sem pred nakupm drugega avtomobila pa sem malo v dilemi ali se mi splača za relacije ki jih delam vzeti dizla.

dnevno nardim 30km(pot na šiht in nazaj), parkrat na leto grem v ljubljano (38km v eno smer), to je pa to.
1/3 poti je mestne vožnje, ostalo je izvenmestna vožnja(brez semaforjev in večjih prometnih cest)

Če se gre za bencinarja imam ogledanega audi a3 1.8 tfsi 180 konj.(prevoženih 70k km)
Če pa gledamo dizla gre pa za leona nitro 2.0 140 konj. (prevoženih 150k km)

oba z dsg(oz s-tronic menjalnikom). pri audiju razumljivo več opreme(lepša notranjosti..), tudi malo višja cena.

trenutno imam corso 1.2 z easytronic-om in mi žre ko svina(beri preveč za svoj motor). tko da če že pije mal več, me niti ne moti ampak da vsaj kam gre(ker opel je lenoba da večje ni,brez zamere opelaši :D)

Če ima kdo še kakšen drug predlog, kar na dan z niim, vendar sta mi ta dva padla v oči.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: dizl/bencin?

Napisal/-a Cefizelj Po apr 21, 2014 12:09 pm

Definitivno bencinarja :)

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po apr 21, 2014 2:29 pm

definitivno audija, pa boš Lucky Luke :D

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke To apr 22, 2014 8:52 pm

Mogoče še kakšen malo bolj argumentiran odgovor :)

Brez zamere zgornja dva :D

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Sr apr 23, 2014 10:42 am

Če si gledal tega Audija http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=838 ... %20S-Tro... Je to vrhunski avtomobil z paketom S-line vendar pa je (po mojem mnenju) tezava da avto ni imel servisa za menjalnik ( za dsg oziroma s-tronic predviden pri 60k) in da so bili ostali servisi narejeni ( če ni samo štempilka ) narejeni pri nekem servisu za katerega nisem se nikoli prej slisal :?:

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Sr apr 23, 2014 10:48 am

Cefizelj je napisal/-a:Definitivno bencinarja :)

+1

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Sr apr 23, 2014 11:38 am

ŽuŽeK je napisal/-a:Če si gledal tega Audija http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=838 ... %20S-Tro... Je to vrhunski avtomobil z paketom S-line vendar pa je (po mojem mnenju) tezava da avto ni imel servisa za menjalnik ( za dsg oziroma s-tronic predviden pri 60k) in da so bili ostali servisi narejeni ( če ni samo štempilka ) narejeni pri nekem servisu za katerega nisem se nikoli prej slisal :?:

Tocno tega sem gledal.
Si ga mogoce ze ti gledal? Al od kje ti informacije?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr apr 23, 2014 11:47 am

tega sem tudi jaz opazil, takoj ko se je pojavil na avto.net. Obeta veliko, a potrebno je biti pazljiv. Pravijo, da dsg dela do 200k, potem pa pridejo tezave. Koliko je resnice na tem, ne vem, je pa zato toliko bolj bistveno, da je redno servisiran.

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Sr apr 23, 2014 5:46 pm

jo bom poklical v prihodnjih dneh pa mal namignu na tale servis.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr apr 23, 2014 7:00 pm

Luke je napisal/-a:jo bom poklical v prihodnjih dneh pa mal namignu na tale servis.

pa ne pozabi poročat ;)

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr apr 23, 2014 8:05 pm

Nabavi električni avto pa je.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Sr apr 23, 2014 8:45 pm

Ja na avto sem si ogledal in razen malih pikic po havbi in nekaj manjsih parkirnih poskodb nisem opazil. V notranjosti ima na voznikovem sedezu odrgnjeno usnje kar za moje pojme zgleda grdo in napol instaliran parot napravo katerega kabli se vedno visijo iz radia ampak vse vredu do trenutka ko sem izvedel da ni bil narejen servis za menjalnik, saj sem mnenja da raje malce vec za avto z preverljivo servisno knjigo kot pa malo manj za avto kjer so bili servisi narejeni ( ce so sploh bili ) pri nekom ki mu ni jasno da je za dsg oziroma s-tronic potreben servis na 60k.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr apr 23, 2014 11:06 pm

ŽuŽeK je napisal/-a: vse vredu do trenutka ko sem izvedel da ni bil narejen servis za menjalnik, saj sem mnenja da raje malce vec za avto z preverljivo servisno knjigo kot pa malo manj za avto kjer so bili servisi narejeni ( ce so sploh bili ) pri nekom ki mu ni jasno da je za dsg oziroma s-tronic potreben servis na 60k.

Mogoče ni tako hudo. A si avto peljal, ali menjalnik normalno prestavlja, sklopka (sklopki) nič ne zdrsujeta, nobenega tresenja recimo pri speljevanju?
Lahko da še ni škode, pač takoj po nakupu pelji menjat olje v menjalniku, pa je.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Sr apr 23, 2014 11:27 pm

Roko na srce ni nobenih posebnosti pri speljevanju in tud nobenih tresljajev al pa cudnega prestavljanja ni bilo. Nevem koliko igra vlogo to da je avto vozen vecinoma po mestu v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom?? Avto je vsakem primeru dober le mene osebno me je zmotilo to da niso servisi narejeni na poblascenem servisu. Pa se nekaj kar se tice tega avtomobila, ali kdo pozna avtohiso KRIK iz primorske ker je bil tam avto kupljen na forumu pa nikjer nisem zasledil nic v zvezi s to avtohiso?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr apr 23, 2014 11:45 pm

sonic je napisal/-a:
ŽuŽeK je napisal/-a: vse vredu do trenutka ko sem izvedel da ni bil narejen servis za menjalnik, saj sem mnenja da raje malce vec za avto z preverljivo servisno knjigo kot pa malo manj za avto kjer so bili servisi narejeni ( ce so sploh bili ) pri nekom ki mu ni jasno da je za dsg oziroma s-tronic potreben servis na 60k.

Mogoče ni tako hudo. A si avto peljal, ali menjalnik normalno prestavlja, sklopka (sklopki) nič ne zdrsujeta, nobenega tresenja recimo pri speljevanju?
Lahko da še ni škode, pač takoj po nakupu pelji menjat olje v menjalniku, pa je.

Res je samo 12k km preko predpisanega intervala menjave, ampak ne morem si kaj, da te ne bi popravil. Nima veze, če menjalnik slabše deluje zdaj - ob predpostavki, da se začne prekomerno obrabljati po predpisanem intervalu, ne bo kar na lepem pokvarjen. Se mu bo pa skrajševala življenjska doba, kar pa je ravno tako zelo pomemben faktor pri nakupu avta. Saj ne zaradi drugega, sam da ne bo kdo tega bral, pa si mislil, da če na testni vožnji lepo šalta da sploh ni važno, če menjalnik 150k km ni bil servisiran...

Če so kilometri realni sicer pomoje ni skrbi, ker je toleranca sigurno dovolj velika, da teh 10k km mirno preživi.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če apr 24, 2014 8:10 am

Daedalus, jaz se ne bi preveč obremenjeval z življenjsko dobo v tem primeru, ko človek očitno ne dela niti 10.000 km na leto.
Če zadeva sedaj dela OK in takoj poštimaš vse stvari glede rednih menjav tekočin itd, bo najverjetneje delala še kar nekaj let, vsaj ob taki majhni letni kilometrini.

Jaz bi svetoval da če je avto res OK in mu je všeč, naj ga kupi, vse te pomisleke glede servisiranja pa lahko uporabi kot argument pri barantanju za čim nižjo ceno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če apr 24, 2014 10:06 am

sonic je napisal/-a:Daedalus, jaz se ne bi preveč obremenjeval z življenjsko dobo v tem primeru, ko človek očitno ne dela niti 10.000 km na leto.
Če zadeva sedaj dela OK in takoj poštimaš vse stvari glede rednih menjav tekočin itd, bo najverjetneje delala še kar nekaj let, vsaj ob taki majhni letni kilometrini.

Jaz bi svetoval da če je avto res OK in mu je všeč, naj ga kupi, vse te pomisleke glede servisiranja pa lahko uporabi kot argument pri barantanju za čim nižjo ceno.

Se popolnoma strinjam in mocno upam da bo spustila pod 8900€ kolkr je men rekla.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 24, 2014 10:14 am

Pri temu audiju iz linka zgoraj - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=838 ... e%20S-Tro.. se je kar nekam hiter sedež zgulil kot, da bi človek skozi not in ven hodil oz spal v njemu. Ne poznam audijev, ampak dvomim da so dal tako slab leder, zato dvomim v prevožene kilometre.

ps.: imel opla z ledrom ob straneh in je bil po +65kkm kot nov
Lp

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če apr 24, 2014 11:34 am

pskoda je napisal/-a:Pri temu audiju iz linka zgoraj - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=838 ... e%20S-Tro.. se je kar nekam hiter sedež zgulil kot, da bi človek skozi not in ven hodil oz spal v njemu. Ne poznam audijev, ampak dvomim da so dal tako slab leder, zato dvomim v prevožene kilometre.

ps.: imel opla z ledrom ob straneh in je bil po +65kkm kot nov

Lastnica je rekla da je oguljen sedez posledica "netov" na hlacah kar nej bi blo krivo za tak sedez....

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Če apr 24, 2014 11:59 am

Mene pa zmoti zelo malo prevoženih kilometrov in dejstvo, da ga prodaja že drugi lastnik, avto pa je star komaj 6,5 leta.
To je dobrih 11 tisoč km na leto. Zelo malo.
Tudi servisne knjige ni omenjene v oglasu.
Vsak koliko toliko resen lastnik vsaj v času garancije vozi vozilo na pooblaščene servise.

Pazi, da ni kaki uvoz ali leasing avto z bistevno več km, kot so prikazani.

Upam, da dobro kupiš, karkoli pač boš.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov