xxl je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6747285&show=1&avto=Opel%20Astra%20Sports%20Tourer%201.4%20LPG%20Enjoy%20%20...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=666 ... 0%205%20...
EX-B je napisal/-a:Tukaj ni debate, za 2 x 6km na dan je katerikoli dizel z DPF popolnoma nesmotrna izbira.. Tudi 20000km na leto je majhna kilometrina in jaz osebno o dizlu v takem primeru ne bi niti razmisljal. Vzel bi bencinarja, ce te skrbi poraba bi vzel nekaj z malo masino (kot je recimo Fordov tako hvaljeni 1.0 turbo motorcek), mogoce bi celo razmislil o plinu, ampak ne vem ce se ti splaca iti v kakrsnokoli tveganje s plinskim sistemom za tako kilometrino. Preracunaj si..
EX-B je napisal/-a:Tukaj ni debate, za 2 x 6km na dan je katerikoli dizel z DPF popolnoma nesmotrna izbira.. Tudi 20000km na leto je majhna kilometrina in jaz osebno o dizlu v takem primeru ne bi niti razmisljal.
sonic je napisal/-a:EX-B je napisal/-a:Tukaj ni debate, za 2 x 6km na dan je katerikoli dizel z DPF popolnoma nesmotrna izbira.. Tudi 20000km na leto je majhna kilometrina in jaz osebno o dizlu v takem primeru ne bi niti razmisljal.
Načeloma imaš prav, ampak glede na to, kakšen avto on išče in da bo kupil rabljenega, bo v praksi izbira bencinarjev slaba.
Je pa tako - s takole vožnjo 2 x 6km na dan res hitro zapacaš filter (na ta način je moji sodelavki ratalo narediti več kot 1000 EUR stroškov ko je zjebala DPF na 2.0 TDI). Ampak velika večina ostalih kilometrov se v tem bizijevem primeru naredi ma drugačen način, v prostem času/dopustu z daljšimi vožnjami in če so te dovolj pogoste, se morda tudi DPF potem redno prepuca?
Glavno vprašanje za avtorja teme pa je, zakaj v bistvu sploh menja sedanji avto, če mu odgovarja?
peroRS je napisal/-a:Kolk ti pa pije zdaj avto s takimi vožnjami?Jaz bi kupil bencinarja. Osebno sem prej delal isto kratke fure, vendar na letni ravni 25-30.000km in sem imel bencinarja. Ne rečem, da bi imel z dizlom težave, vendar sem se vsaj pozimi vozil v toplem avtu in sem ga lahko po par kilometrih že pohodil.
sonic je napisal/-a:EX-B je napisal/-a:Tukaj ni debate, za 2 x 6km na dan je katerikoli dizel z DPF popolnoma nesmotrna izbira.. Tudi 20000km na leto je majhna kilometrina in jaz osebno o dizlu v takem primeru ne bi niti razmisljal.
Načeloma imaš prav, ampak glede na to, kakšen avto on išče in da bo kupil rabljenega, bo v praksi izbira bencinarjev slaba.
Je pa tako - s takole vožnjo 2 x 6km na dan res hitro zapacaš filter (na ta način je moji sodelavki ratalo narediti več kot 1000 EUR stroškov ko je zjebala DPF na 2.0 TDI). Ampak velika večina ostalih kilometrov se v tem bizijevem primeru naredi ma drugačen način, v prostem času/dopustu z daljšimi vožnjami in če so te dovolj pogoste, se morda tudi DPF potem redno prepuca?
bizi10 je napisal/-a: jaz pa vozim vsakodnevno načeloma precej kratke relacije (2x6KM) do službe in nazaj. Poleg tega je v teh 6km tudi cca. 400m višinske razlike.
bizi10 je napisal/-a: Tu si pa že hitro proti 1.000 EUR razlike v strošku goriva letno.
pskoda je napisal/-a:Nekaj takega + dizel avto... drugače pa DPF ni neki baubau. Če delaš vsake toliko malo več km se stvar sama očisti oz prej te opozori, da ga je treba sčistit in greš samo na malo daljšo turco.
bizi10 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Nekaj takega + dizel avto... drugače pa DPF ni neki baubau. Če delaš vsake toliko malo več km se stvar sama očisti oz prej te opozori, da ga je treba sčistit in greš samo na malo daljšo turco.
Heheh. Saj ko ne vem. Ko recimo Accord ni zamorjen, dostikrat ga malo pritisnem in avto prede kot nov. Mogoče so problemo z DPF-ji v tem da ljudje ne znajo na gas pritisnit in samo lovijo tiste 4,5 porabe?
MadIggy je napisal/-a:Mislim da Toyota Avensis D4-D 2.2 150KM z ročnim menjalnikom nima DPF filtra (pri Toyoti ima D-CAT oznako). Model s samodejnim menjalnikom ga ima, prav tako močnejša verzija tega motorja (177KM).
EX-B je napisal/-a:bizi10 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Nekaj takega + dizel avto... drugače pa DPF ni neki baubau. Če delaš vsake toliko malo več km se stvar sama očisti oz prej te opozori, da ga je treba sčistit in greš samo na malo daljšo turco.
Heheh. Saj ko ne vem. Ko recimo Accord ni zamorjen, dostikrat ga malo pritisnem in avto prede kot nov. Mogoče so problemo z DPF-ji v tem da ljudje ne znajo na gas pritisnit in samo lovijo tiste 4,5 porabe?
Tudi to je problem, ampak skupno dejstvo vseh DPF sistemov je, da cistijo saje iz izpusnih plinov, ki jih obcasno "zakurijo" in unicijo, za kar morajo biti izpolnjeni vsi pogoji, ki ponavadi vkljucujejo polno ogret izpusni sistem. Zdaj, ce imas ti veliko daljsih vozenj, se DPF cisti sproti in ni nobenih problemov. Ce pa imas daljse voznje samo zelo obcasno, pa so znani primeri ko se DPF zapaca in ne pride do cikla ciscenja do te mere, ko mu obicajen cikel ciscenja ne pomaga vec, oz. ne scisti DPF-ja v celoti.
EX-B je napisal/-a:Take stvari so seveda odvisne od vsakega avta posebej, tako da bo treba kak obisk pri trgovcih ali serviserjih in malo povprasat okoli. Ampak kolikor so bile dosedanje debate tukaj na forumu o samodejnem ciscenju DPFjev, je bil vecinski konsenz avtocesta minimalno 30 minut in pa visoka hitrost.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 21 gostov