Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Smucke
Nov uporabnik

Kateri karavan

Napisal/-a Smucke Ne maj 04, 2014 7:26 am

Pozdravljeni! Kot že pove naslov teme, s punco kupujema drug avto. Ker imava že enega otroka, eden pa je še načrtovan v bližnji prihodnosti, sva se odločila za nakup karavana. Budžet, ki nama je na voljo je 4000€ pa maksimalno do 4500. Naj povem tudi da iščem čim mlajši letnik, recimo od 2007 naprej, da bo avto potem nekaj časa pri hiši. Na avto netu predvsem vidim te modele http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... SC&stran=1, pa me zanima kako je s temi megani (diesel)? Jaz bi tako ali tako tudi rajši imel bencinarja, ampak so spet dražji od teh grandtourov 1,5 oz. 1,9. Kaj pravite vi strokovnjaki? Oz. predlagate kateri drug avto v tem rangu?
Zadnjič spremenil Smucke, dne Po maj 05, 2014 12:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Kateri karavan

Napisal/-a fare Ne maj 04, 2014 8:08 am

Smucke je napisal/-a:Pozdravljeni! Kot že pove naslov teme, s punco kupujema drug avto. Ker imava že enega otroka, eden pa je še načrtovan v bližnji prihodnosti, sva se odločila za nakup karavana. Budžet, ki nama je na voljo je 4000€ pa maksimalno do 4500. Naj povem tudi da iščem čim mlajši letnik, recimo od 2007 naprej, da bo avto potem nekaj časa pri hiši. Na avto netu predvsem vidim te modele http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... SC&stran=1, pa me zanima kako je s temi megani (diesel)? Namreč moj tast bi na vsak način nama vsilil škodo (jaz verjamem da je to dober avto, ampak so v povprečju 2 jurja dražji od renaultov). Pravi tudi da so renaulti diesel kvarljivi avti, pa tudi da so deli veliko dražji od škode. Jaz bi tako ali tako tudi rajši imel bencinarja, ampak so spet dražji od teh grandtourov 1,5 oz. 1,9. Kaj pravite vi strokovnjaki? Oz. predlagate kateri drug avto v tem rangu?
Uh, madona daj malo skrči izbiro. Bi ti pa za ta denar vsekakor bencinca svtoval. lp

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne maj 04, 2014 8:11 am

Megane je dober avto in ne poslušat tistih, ki ti samo slabo govorijo o Renaultih. Pokvari se lahko čisto vsaka znamka, tako da je največ odvisno od sreče kakšen avto boš kupil. Glede diesela pa so bili problematični starejši letniki, novejši naj teh problemov nebi imeli več tako pogosto. Bencinar ali diesel? Ja odvisno je koliko kilometrov delata na leto, če delata manj kot 20.000 km se bolj splača bencinar. Jaz vsekakor priporočam bencinarja(Diesli niso zame, še nimam tistega slovenskega sindroma, da je potrebno imeti diesla pa tudi če delaš samo 1000km letno.). Drugače če vama je Megane všeč si ga kar kupita, ker je res dober avto za tak denar, ga imamo doma že šesto leto in so do sedaj samo redni servisi in ničesar drugega. Priporočam pa, da kupita Dynamique opremo.
Zadnjič spremenil matejxx, dne Ne maj 04, 2014 8:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne maj 04, 2014 8:11 am

Je pa tak da če je Škoda, verjetno gre za Octavio od tasta in gre za preverjeno vozilo jaz osebno nebi prčakl po netu in tukaj po forumu ampak bi to škodo vzel. S taskom pa se že nekako zmeni za obroke :idea:

Smucke
Nov uporabnik

Napisal/-a Smucke Ne maj 04, 2014 8:13 am

Pa sej on ne prodaja avta, samo svetoval mi je tako.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne maj 04, 2014 8:13 am

Itak, da se vsak avto kvari.
Bi pa pogledal za octavio 1.9 tdi, če hočeš dizla.
Sploh pa povej koilko km delaš na leto?

Smucke
Nov uporabnik

68bullitt
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a 68bullitt Ne maj 04, 2014 9:16 am

Pa kaj takega? Za ta denar se mi zdi najboljši nakup

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=828 ... %2016V-S...

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne maj 04, 2014 9:40 am

68bullitt je napisal/-a:Pa kaj takega? Za ta denar se mi zdi najboljši nakup

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=828 ... %2016V-S...

Zakaj bi bilo potrebno imeti zaradi dveh otrok enoprostorce? Boljši nakup je karavan, lepši, boljša lega na cesti, manjši zrači upor in s tem tudi manjša poraba, in po mojem mnenju tudi veliko bolj udobno sedenje v karavanu, kot pa enoprostorcu, kjer sediš tako visoko.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Ne maj 04, 2014 9:55 am

Če boš našel dobrega megana ga le kupi....ga imam tudi sam že 5 leto 1.5dci 105km ( karavan ) pa se avto lepo pelje, poraba je nizka...do sedaj pa ni bilo še nobenih problemov.

Lp Denis

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne maj 04, 2014 10:06 am

To da so škode 2k dražje od renaulta, ki je bil v istem cenovnem rangu, verjetno že nekaj pove. Vozil sem renoulta kangoo 1.6 bencinca letnik 2011 in je pogreb od avtomobila ter glasen za popizdit, medtem ko 1.5 dci 105ps s 6 prestavami je bil super za vozit in ekonomičen.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 04, 2014 12:41 pm

emozul je napisal/-a:Sploh pa povej koilko km delaš na leto?

:?: :!:

matejxx je napisal/-a:Zakaj bi bilo potrebno imeti zaradi dveh otrok enoprostorce? Boljši nakup je karavan, lepši, boljša lega na cesti, manjši zrači upor in s tem tudi manjša poraba, in po mojem mnenju tudi veliko bolj udobno sedenje v karavanu, kot pa enoprostorcu, kjer sediš tako visoko.

Ravno višje sedenje je nekaterim prednost. Ima pa enoprostorc še nekaj drugih prednosti.
Vsekakor pa naj se ne razvije debata o tem - bi bila že 300-ta ponovitev!

Naj avtor sam razmisli, kaj sploh hoče - ker glede na to, da sploh ne napiše, koliko km bo delal, kakšne vožnje (kratke? - dizel se pozno segreje!) ipd ipd, se njegovo spraševanje za zdaj zdi malce neresno.

Smucke
Nov uporabnik

Napisal/-a Smucke Ne maj 04, 2014 12:59 pm

Prioriteta je bencinar, delala bova ziher manj kot 20000 na leto. Jaz sem samo podal primer teh meganov, ker so edini ta letnik v tem rangu cene. Citroen mi nikdar ni dišal, sam se tudi nagibam k škodi, ampak za ta budžet lahko dobim le starejše letnike od 2007.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Ne maj 04, 2014 1:23 pm

Smučke imaš zasebno sporočilo...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 05, 2014 4:36 am

Zakaj se pri takem proračunu toliko omejuješ z letnikom ?

Bencinarje, 2004+ imaš Megana, tudi Lagune, Astro, 307, Focusa, 156, Xsaro, Primero in ostale, za ta kriterij, manj privlačne avte.

Sam bi pogledal tole Laguno -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=837 ... LAST.SER...
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

r-u-n-n-e-r
Nov uporabnik

Napisal/-a r-u-n-n-e-r So okt 04, 2014 4:06 pm

Da ne odpiram še ene "karavanske" teme, si bom kar to sposodil.... ;)

Evo situacija je pa taka, da se mi zdi da po vsem prebiranju in iskanju po oglasih, pa ogledih avtomobilov sploh ne vem več za kaj bi se odločil. :roll: Tako, da upam na kakšen "namig"...ker sploh več ne vem... :lol:

Situacija pa je taka:
- letno cca. 15-20k km ...tako, da bencinarja...
- moč motorja sploh ni pomembna...
- če je črna brava še toliko boljše...
- cca 7k €
- ne več kot 100k km.

Nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=890 ... %20Comfort
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=889 ... 0Authent...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=862 ... %20Porek...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8912725&show=2
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=885 ... 0Dynamiq...

Zadnja dva sta mi sicer malo sumljiva zaradi km....

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po okt 06, 2014 2:18 pm

predzadnji in drugi oglas ne delata več. Focus: lep in kvaliteten avto, ampak že v kombilimuzinski različici je s tem motorjem podhranjen (govorim iz izkušenj). Hyundai-kolega ima navadnega, je zadovoljen. Sam bi sicer oko še na kako Astro vrgel, morda peugeot 307 sw.

Ali pa, če ti je uporabnost in starost/malo kilometrov in nizka cena pomembnejša od imidža ter da nisi zahteven pri opremi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=833 ... IMA%202X... v razmislek

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po okt 06, 2014 2:23 pm

Renault Megane. Ga imamo doma in smo z njim izredno zadovoljni. Z opremo Dynamic je tudi zelo dobro opremljen. Drugače ti pa ne priporočam črne barve. Res, da je avto zelo lep ko je očiščen, toda potem je potrebno avto čistiti skoraj vsak teden, ker se na črni barvi vse pozna.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po okt 06, 2014 3:14 pm

matejxx je napisal/-a:Renault Megane. Ga imamo doma in smo z njim izredno zadovoljni. Z opremo Dynamic je tudi zelo dobro opremljen. Drugače ti pa ne priporočam črne barve. Res, da je avto zelo lep ko je očiščen, toda potem je potrebno avto čistiti skoraj vsak teden, ker se na črni barvi vse pozna.

Tudi sam imam črnega megana karavana- men ne moti toliko da ga je treba očistit 1x tedensko, poleti je abnormalno vroče u avtu napram kakšnemu svetlejše barve. Drugače mi je pa itak črna barva ena izmed naj barv pri avtu.

r-u-n-n-e-r
Nov uporabnik

Napisal/-a r-u-n-n-e-r Če okt 09, 2014 11:00 pm

Hvala za odgovore!
Črn je res zelo lep....sem šel dva pogledati in se res čisto vsak prah, itd. pozna....ker za pranje avta pa nisem preveč priden... oops ....res pa tudi, da smo imeli/imel do sedaj samo srebrne in bele avte...sedaj vem zakaj... :lol: :lol:

Drugače pa Astra je kar ok, samo smo imeli tri doma in sem se jih, po pravici povedano, malo "najedel"
Za Peugeot-a pa ne vem, ful folka ima nekaj proti njemu.... :shock:

Po videnem in preskušenem sem trenutno še najbolj "zapaljen" za megana...morda še Hyundai i30sw...

Če slučajno kdo ve koliko te mašine 1.6 16V cca. 80 kW dejansko "pijejo"? Thx.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov