Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gilgames05
Nov uporabnik

Lancia Delta vs Skoda Superb

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 1:32 am

Lep pozdrav,

Prosil bi za malo pomoč glede nakupa avtomobila. Verjetno ste se vam je rodilo vprašanje, kje za vraga primerja 2 avtomobila katera nimata popolnoma nič skupnega razen to da sta in en in drugi pač avto... Enostavno povedano se mi po mojih finančnih zmožnostih ta dva avtomobila trenutno najbolj dopadeta. Iskreno sem velik zaljubljenec v vse avte kateri poreklo vlečejo z škornja- Italije. Prvi avtomobil kateri sem si kupil je bil Alfa 159 in sem bil izredno zadovoljen z njim. Zdaj imam trenutno Saab 93 (zadnji model) in enostavno se v njem ne počutim dobro, zato ga bom zamenjal za en od obeh prej omenjenih. Sej ne da bi bil razočaran nad Saabom ampak enostavno v avtu ne čutim duše, nimam tiste emocije in povezave z avtom katerego sem imel pri Alfi. Škoda je avto za katerim pred kakšnim letom nebi nikoli pogledal, enostavno stereotipno razmišljanje mi ni dopuščalo, da brez predsodkov realno pogledam. Ker pač nekako človek z leti razmišlja bolj racionalno in ker se mi model 2010 Superb-a zelo zelo vizuelno dopade (plus ves luksuz kateri dobiš v ceni) je pač neizbežno, da je prišel v finalni izbor. Kaj se pa tiče motorja pa gledam oba modela 2.0 ( Delto-165km in Superb-170km). Zanima me predvsem kaj mi vi priporočate glede same vožnje, če kdo ima omenjena avtomobila da mi pove prednosti in slabosti, primerjava glede same porabe in seveda cene vzdrževanja...

V naprej se vam zahvaljujem za pomoč in upam, da dobim čim več uporabnih informacij!
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Lancia Delta vs Skoda Superb

Napisal/-a King1 Ne maj 25, 2014 7:35 am

Čist ena neumesna.... zakaj pa nazaj ne kupiš159, ki je mimogrede res top avti in vzameš kako TI varjanto?

lp

p.s. drugače pa med tema dvema sigurno superba!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 25, 2014 9:17 am

Tud jaz ne bi kaj dosti razmišljal in vzel superba.Delta itak ni nič posebnega glede na to da je Lancia ko jo začneš malo bolj gledat ugotoviš da je rahlo updejtan bravo.Pa glede prostora...Superb poje delto.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 10:02 am

Hvala na na pomoči ampak bi vas v prvi meri prosil če mi vaše odgovore lahko z nečim podkrepite. Ker to da Superb poje lancio ni glih odgovor kateri sem pričakoval. Gre se da pri delti dobim za manjšo ceno (cca 1000-2000e) veliko več opreme, avto novejši letnik. Kaj se samega motorja tiče mislim, da v kvaliteti in sigurnosti ni velike razlike. Tudi izgled same delte mi je lepši kakor superbov. Z druge strani pa me superb kupuje z tem da je "ladja" na cesti. Zato vas prosim če bi mi lahko malo bolj argumentirano povedali zakaj Škoda in ne Lancia.

Hvala

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 25, 2014 10:18 am

Najbolje je, da sam probaš oba avta ........ Če si bil pa vedno bolj nagnjen k Italianom, ti bo Škoda pre trd avto. Lahko boš pa ugotovil, da ti ravno to paše in se boš raje odločil za Škodo. Ni pa ne en ne drugi slaba izbira.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne maj 25, 2014 10:47 am

Superb je LADJA, ogromno placa, ni primerjave z delto (ali katerim drugim avtom iz tega razreda), tudi 159 ima občutno manj placa kot superb!

Poglej oba, se zapelji kakšen krog.... in boš videl kaj ti bolj odgovarja.

Za kaj pa boš rabil avto?? Mestna vožnja, ali AC... si sam ali imaš družino (otroke)??

V superbu je na zadni klopi ogromno prostora (dolžina), kar pride zelo prav, če imaš otroke v otroških sedežih, ker v manjših avtih je otrok potem čisto v sprednjem sedežu (kar ni najbolj varno), pa tudi prtljažnik je velik!

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 10:56 am

Sicer se nimam otrok, ampak v bližnji prihodnost bojo :D. Avto bom rabim predvsem za delanje kilometrov ( dnevno cca 100km) plus 1x mesecno tura od 1000km. Kaj se tiče prostora v delti nisem mogel verjeti koliko ima uporabnega prostora. Lahko podpisem da ima prostora vec kot alfa 159 in saab 93. Pri skodi me vlece predvsem to da ji trzna vrednost velko pocaseje pada in bi jo lahko ju3 veliko lazje prodal. Nevem sej pravim zato ne najbolj zanimajo prednosti in slabosti obeh...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 25, 2014 11:50 am

Yeba je to,ker sta ta dva avta popolnoma različna,sem sicer nekako ljubitelj italjanov ampak če bi imel ta dva na izbiro bi se definitivno odločil za superba v karavanski različici,ker jaz imam rad prostor,če se boš vozil sam oz. 2 ti prostor ne igra neke strašne vloge...Delta je nekomu po svoje huda,nekomu grda,opreme boš za podoben denar res dobil več ampak bo pa cena hitreje padala,sicer si to že vse napisal sam se pravi se vsega zavedaš in ti ne preostane drugega da se sam odločiš.Ni pa ne en ne drug slab.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne maj 25, 2014 11:53 am

Sprobaj oba in se odloči. Če delaš krajše relacije z manj avtoceste, je delta dobra izbira. Sicer pa je za daljše relacije najbrž primernejši superb, ker je tudi bolj udoben (zaradi daljše medosne razdalje ne skače toliko po cesti).

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 25, 2014 12:08 pm

Za takšno kilometrino bi jaz osebno definitivno vzel Superba, ki ti bo ob naraščaju ponujal tudi veliko več praktičnosti.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 1:06 pm

Vse te informacije katere sem nastel so mi res poznane ampak vseeno bi morda rad zvedel kaksne prednosti in slabosti obeh. Po pravici me tudi malo skrbi TDI v škodi z katerim moj brat (vozil je a4-2007) nima glih lepih izkusenj. Vseeno se nagibam sam za nijansico bolj k delti predvsem zaradi enormne palete opreme in 1500€ nizje cene. Drzanje cene pa mi spet ne igra velike vloge saj ga ne nameravam prodat ampak ga bom pustil zeni in sebi kupil kaj vecjega... tak da nevem. Bil bi zlo vesel informacije nekoga ki je imel izkusnje ali z enim ali drugim..

Vsekakor pa se zahvaljujem na vasi pomoci

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne maj 25, 2014 1:09 pm

Imaš že kakšne primerke ogledane? Mogoče lažje svetujemo na dotičnih primerkih.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne maj 25, 2014 1:10 pm

Glavne prednosti/slabosti obeh so znane: Superb izstopa po prostornosti zadaj (res rabiš toliko prostora?), slabost pa je dolžina (parkiranje). Delta izstopa po dizajnu in seveda ima italian soul, minus pa je večja izguba vrednosti (vsaj v procentih, v denarju verjetno niti ne toliko, ker je avto ob nakupu cenejši).

Če oba izpolnjujeta zahteve, ki jih pričakuješ od avta (zadostna prostornost, vozne lastnosti, cena...), preprosto kupi tistega, ki ti je bolj všeč (po dizajnu in počutju, ko se usedeš vanj). Če se pa tudi na osnovi tega ne moreš odločit, vzemi tistega ki je mlajši in bolje ohranjen.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 1:34 pm

Konkretno gledam ta dva modela Delte s tem da plavega veliko bolj preferiram:
1.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=846 ... NAVI..AL...
2.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=778 ... PDC%20AL...

Kaj se pa tice Skode pa sem bil navdusen predvsem nad prvim oglasom, vendar clovek noce vzeti mojega saab-a v ceno zato ostane samo druga varijanta:
1.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=835 ... LOVENSKI...
2.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=824 ... 20Elegance

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 25, 2014 2:23 pm

Skoraj pet let si na forumu in vseeno bi kupil avto pri Šargiju?
:?: :?: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne maj 25, 2014 2:26 pm

Osebno ne bi kupil (sodeč po oglasu) nobenega od teh. Delti sta obe iz štajerskega konca in uvoza, za prvega Superba glej komentar en post višje, drugi bi pa načeloma bil samo nima obkljukano nepoškodovan, nekaramboliran, lahko so pozabili, lahko je bil konkretno razbit, nikoli ne veš.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne maj 25, 2014 2:32 pm

esem je napisal/-a:Skoraj pet let si na forumu in vseeno bi kupil avto pri Šargiju?

Če je pa vozilo maksimalno ohranjeno-vrhunsko vozilo, resnično vredno ogleda in nakupa :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 25, 2014 2:43 pm

yashica je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Skoraj pet let si na forumu in vseeno bi kupil avto pri Šargiju?

Če je pa vozilo maksimalno ohranjeno-vrhunsko vozilo, resnično vredno ogleda in nakupa :mrgreen:

In napisano je z veliki tiskanimi črkami, kar pomeni, da je ziher res.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Ne maj 25, 2014 3:03 pm

Ma kot sem rekel se odlocam dejansko med plavo lancio in dominkovim superbom. Lancia je z ovoza vendar ima potrjeno servisno knjigo in pismeno potrdilo na kilometre. Prav tako gre garancija na avto in ne vidim razloga zakaj se bati? Kaj se pa tice Sergija pa nisem zasledil nic, hvala ker ste me opozorili. Sej zato ne kupim avto prej kak se ne posvetujem z vami legende! In plava Deltica ni z štajerskega temvec Lj konca :D

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne maj 25, 2014 4:28 pm

Jaz bi vzel Lancio Delto :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov