Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sixers3
Nov uporabnik

nakup avtomobila.. pomoč?!

Napisal/-a sixers3 Po jun 02, 2014 10:09 pm

pozdravljeni

potreboval bi nekaj nasvetov glede nakupa avtomobila. nimam veliko izušenj iz tega področja in ne vem kaj je najboljše zame.
osnovne informacije: avto bi vzel na lizing, bolj se nagibam h nakupu novega avtomobila, saj bi ga imel do 10let, raje bi imel dizla, čeprav je moja (trenutno) letna poraba okoli 10k km to pa zaradi majhne porabe v mestu, kjer največ vozim. koliko je realna poraba bencin - dizl pri mestni vožnji (razlike), bađet do 17k €, zanima me tudi koliko se preplača lizing z obrestmi in stroški odobritve.. se v mojem primeru bolj splača kakšen rabljen avtomobil?

v mislih sem imel kia ceed, peugeot 308, citroen c4
sem odprt za vse predloge in nasvete

hvala za pomoč pri debati

bucko_99
Novinec

Re: nakup avtomobila.. pomoč?!

Napisal/-a bucko_99 To jun 03, 2014 7:07 am

Po mojem je najbolje da se najprej vizuelno odločiš kateri so ti všeč, potem se pa na vsakega od tega odpraviš na testno vožnjo. V tem cenovnem rangu niso preveč velike razlike v kvaliteti med znamkami. Glede obresti boš pa moral po ponudbo pri avtohiši nato na banko po ponudbo in nato si zračunaš koliko je preplačila. Upoštevaj še stroški odobritve kredita/lizinga in pa zavaravonje financiranja.

Če imaš gotovino se splača vzet na gotovino, ker ponekod lahko na ta račun dobiš dodaten popust- samo ne vem kako je pri peugeotu in citroenu, ker tam baje dajo dodaten popust na financiranje.

Če imaš mestno vožnjo in do 10.000 kilometrov/letno dizel po moje ne pride v poštev, ker lahko nagaja(dpf filter). Drugače je pa ta razred še nova mazda 3, golf 7, (stari)megane, novi seat leon, ford focus, nova toyota auris, itd. itd.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov