Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

krista
Nov uporabnik

Renault Clio ali Megane 2008 ali Cee'd - help!

Napisal/-a krista Pe jun 27, 2014 3:59 pm

Danes sem si ogledovala te dva vozila in se iskreno povedano ne morem odločiti. Oba se prodajata na Renault Kp.

Clio: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=854 ... eption%202
Megane: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=626 ... 16V%20Elan

Na leto naredim približno 10.000 do 15.000 km. Do zdaj sem vozila Kio Picanto, sedaj pa si želim malo večji in močnejši avto. Predvsem zato, ker bom službeno kdaj mogla tudi v Ljubljano ali kam dlje. In bi rabila malo bolj varen in boljši avto. Sicer je vožnja bolj mestna/ primestna.
Torej kaj kupiti? Clio z več km, vendar boljšo opremo, znanim prejšnjim lastnikom, za katerega vem, da je skrben? Ali Megane z manj kilometri, močnejšim motorjem, nekoliko večji avto? Pri Meganu me moti, da ima malo slabšo ohranjeno notranjost (na vratih znotraj pri sovozniku na dveh mestih ozgano od cigaret), slabšo (osnovno) opremo. Pri Cliotu pa kilometrina.

Lepo prosim za vse nasvete!!!!
Zadnjič spremenil krista, dne So jun 28, 2014 2:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

matejxx
Uporabnik

Re: Renault Clio ali Megane letnik 2008- help!

Napisal/-a matejxx Pe jun 27, 2014 4:20 pm

Napisal si, da si želiš malo močnejši avto. Tako, da ti tega megana odsvetujem. Moje mnenje je takšno, da je že 1.6 motor skoraj prešibek za megana, kaj še potem 1.4.

Drugače boljše, da kupiš megana, samo naj bo 1.6 in, da ima dynamic opremo. In ti ne bo žal.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Pe jun 27, 2014 7:05 pm

125 tisoč prevoženih je zate velik kilometrov??? pojdi v salon po nov avto :lol: Jaz bi vzel Cliota 1.2 Tce motor je kr poskočen, poraba se mora pa gibati med 6-7 l/100km s tvojo vožnjo

krista
Nov uporabnik

Napisal/-a krista Pe jun 27, 2014 7:07 pm

sparky je napisal/-a:125 tisoč prevoženih je zate velik kilometrov??? pojdi v salon po nov avto :lol: Jaz bi vzel Cliota 1.2 Tce motor je kr poskočen, poraba se mora pa gibati med 6-7 l/100km s tvojo vožnjo

Verjemi, da bi, če bi imela denar ;)

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe jun 27, 2014 7:26 pm

Praviš,da poznaš lastnika clia?če se ti avto dopade nimaš kaj razmišlat,vzemi cliota

krista
Nov uporabnik

Napisal/-a krista Pe jun 27, 2014 7:27 pm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 27, 2014 11:18 pm

krista je napisal/-a:... Clio z več km, vendar boljšo opremo, znanim prejšnjim lastnikom, za katerega vem, da je skrben? Ali Megane z manj kilometri, močnejšim motorjem, nekoliko večji avto? ...

Je to lapsus ali res misliš, da ima megane močnejši motor? Gledaš po kubaturi in ne po KM/navoru?
Je velika razlika med motorjema - clio ima turbo, kar pomeni manj prestavljanja zaradi boljših pospeškov (večjega navora) pri nižjih obratih in posledično tudi (ob istih pospeških) manjša poraba goriva. Je pa večja možnost dražjih okvar. Vprašaj lastnika, kaj je bilo že menjano in kdaj je menjaval olje. Če je na 20 kkm ali manj, OK, če je na 30, je rahlo zaskrbljujoče.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So jun 28, 2014 2:42 am

tce motorji stare generacije so znani po tem da so zelo žejni. 1.4 je pa mogoče prešvoh. Kaj pa kakšen golf 5 z atmosferskim 1.6 motorjem; preverjena zadeva in tudi dokaj varčen, prostora pa na pretek. Mogoče ti je, ali pa bo všeč mazda 3, 1.6 motor, toyota auris...

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 So jun 28, 2014 5:23 am

Za ta denar dobiš že skoraj laguno III istega letnika.
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jun 28, 2014 8:41 am

Megane je štiri leta starejši, zato ima tudi tako nizko ceno. 70.000 km razlike pa je malo. Itak že za megane bi ti verjetno svetovali, da opraviš velik servis, zaradi starosti(6 let). ESP-ja nima pa noben od teh dveh? Saj še trgovec ne ve, če ga imata.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

krista
Nov uporabnik

Napisal/-a krista So jun 28, 2014 11:28 am

Danes sem sprobala, ogledala še tega Cee'd-a: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=856 ... hGARANCIJA

Mnenja?
Zadnjič spremenil krista, dne So jun 28, 2014 2:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jun 28, 2014 11:58 am

ona astra ti pije 7 do 8 litrov, tistega megana ti pa strogo odsvetujem (v kolikor ga kupiš, se spomni da sem ti odsvetoval)

ta model kie ima pa tu na forumu temo o napakah in težavah tako da veselo branje, ampak nič bat, pač mogoče malo več škripanja notranjosti, drugače pa je čist vredu avto

mimogrede, po ohranjenosti znotraj lahko sklepaš koliko resnični so kilometri na števcu

pa veliko varnih km ;)

krista
Nov uporabnik

Napisal/-a krista So jun 28, 2014 12:07 pm

a4 je napisal/-a: tistega megana ti pa strogo odsvetujem (v kolikor ga kupiš, se spomni da sem ti odsvetoval)

Zakaj pa? :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jun 28, 2014 1:00 pm

Clio bo še najbolj poskočen od teh, ki si jih naštela. Pojdi v avtohišo pa se dogovori za testno vožnjo in boš videla zakaj ;)

krista
Nov uporabnik

Re: Renault Clio ali Megane 2008 ali Cee'd - help!

Napisal/-a krista So jun 28, 2014 2:51 pm

Zdaj gledam tele Ceed-e. Poleg že zgoraj omenjenega, sta tu še dva, ki bi si ju šla ogledat
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=858 ... 20LASTNI...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=827 ... ow=1&avto=

Ali je 1.4 vredu motor? Ali naj raje posežem po 1.6? Skrbi me, da ne bom preveč plačevala ob vsaki registraciji in tehničnem, ker nimam veliko popusta (-15%)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jun 28, 2014 2:58 pm

krista je napisal/-a:Zdaj gledam tele Ceed-e. Poleg že zgoraj omenjenega, sta tu še dva, ki bi si ju šla ogledat

Ali je 1.4 vredu motor? Ali naj raje posežem po 1.6? Skrbi me, da ne bom preveč plačevala ob vsaki registraciji in tehničnem, ker nimam veliko popusta (-15%)

Za zavarovanja si raje dobi dobrega agenta, kjer boš dobila zavarovanje za smešen denar. Mislim, da se na forumu uporabnik odprti clio s tem ukvarja, tako da ga kontaktiraj, koliko je razlike za kateri motor z vsemi popusti ;)

So pa kie 1.4, podobno kot megane 1.4 nepremičnine, torej niso ravno za prehitevanja itd...

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jun 29, 2014 3:48 pm

krista je napisal/-a:Zdaj gledam tele Ceed-e. Poleg že zgoraj omenjenega, sta tu še dva, ki bi si ju šla ogledat

Sam pri registraciji sploh ni razlike. Kot sem ti že prej napisal ti priporočam Megana, toda ne 1.4. 1.6 pa je zelo dober nakup.
Sedaj pa cena registracije:
Renault Megane 1.4 ima 1390 ccm
Renault Megane 1.6 ima 1597 ccm

Kar pomeni, da oba padeta v isti razred za registracijo. Pri zavarovanje pa tudi sigurno ni takšna razlika, da se ti bi splačalo kupiti nepremičnino.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne jun 29, 2014 8:41 pm

krista je napisal/-a:Jutri grem sprobat še to Astro: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=830 ... 6V%20Enjoy

kupi astro! Kako lahko primerjaš clia in zjahanega magane in astro? že na pogled je avto kot se reče, če je seveda vzdrževan ter ohranjen. Za ta denar dobiš corso d ali astro, pusti te renoje pri miru :roll:

krista
Nov uporabnik

Napisal/-a krista Ne jun 29, 2014 8:57 pm

dennisCe je napisal/-a:
krista je napisal/-a:Jutri grem sprobat še to Astro: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=830 ... 6V%20Enjoy

kupi astro! Kako lahko primerjaš clia in zjahanega magane in astro? že na pogled je avto kot se reče, če je seveda vzdrževan ter ohranjen. Za ta denar dobiš corso d ali astro, pusti te renoje pri miru :roll:

Žal ima Astra že kupca :( Bo treba iskat dalje.
Lih zato pišem na forum in sprašujem, da spoznam kaj novega, se kaj naučim. Valda, nimam pojma, ampak imam pa voljo, da se naučim. Ne rabi pa takoj "zavijat z očmi". Tudi vi se ne spoznate na moje področje, tako pač je v tem svetu. Zato pa so tu forumi in zato pa imamo usta, da sprašujemo (oziroma v tem primeru prste :) )

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne jun 29, 2014 9:15 pm

krista je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:

Žal ima Astra že kupca :( Bo treba iskat dalje.
Lih zato pišem na forum in sprašujem, da spoznam kaj novega, se kaj naučim. Valda, nimam pojma, ampak imam pa voljo, da se naučim. Ne rabi pa takoj "zavijat z očmi". Tudi vi se ne spoznate na moje področje, tako pač je v tem svetu. Zato pa so tu forumi in zato pa imamo usta, da sprašujemo (oziroma v tem primeru prste :) )

Ne vzemaj vseh nasvetov tako resno; verjemi, da ta astra ni nič boljša od megana ali clia (no, od clia je večja), niti po zanesljivosti niti v drugih merilih. Pa nisem niti renault fan niti opel hater, nobenega si nisem lastil, sem pa pogledoval za astro (sicer nov model), ki pa me je malo razočaral v kvaliteti izdelave. Je pa ta model astre kar zanesljiv, tako da ni slaba izbira. Vendarle pa megane ne nazaduje za njo, se pa najde kaj boljšega kot ta astra. Poglej tudi recimo kakšnega focusa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov