Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mzmzm
Nov uporabnik

Kako najbolj varno kupit/plačat rabljen avto?

Napisal/-a mzmzm To jul 08, 2014 7:54 pm

Živjo,

kupujem avto za 8000eur (cena niti ni pomembna, je pa več kot bi rad s sabo nosil v papirju) od fizične osebe, pa me zanima kako najbolj varno (za oba) obavit prepis/nakup?

Torej najprej pogodba, potem banka, prenakazilo, potem prepis? Ali kak drug papir? Pač tipične skrbi, da mu jaz dam denar, on pobegne, ali pa da opraviva prepis, pa jaz ne plačam ipd? Predvsem me zanima za primer, kjer ne bi nosil gotovine v papirnati obliki s seboj (iz podobnih varnostnih razlogov). Kake izkušnje?

matejxx
Uporabnik

Re: Kako najbolj varno kupit/plačat rabljen avto?

Napisal/-a matejxx To jul 08, 2014 8:01 pm

Brez gotovine je najtežje naredit prepis, tebe je strah, da mu ti prenakažeš denar, pa potem on ne bo hotel naredit prepisa. Njega bo strah, da če naredi prepis potem ti ne boš nakazal denar. In tako se potem vrtita v začaranem krogu.

Najbolj enostavno je imeti gotovino. In potem gresta na mesto kjer bosta naredila prepis. Ti daš denar na mizo, naredita prepis in je končano. Tako ni nobenega od vaju strah, da bi ostala brez avta ali denarja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov