Po dolgem času se spet oglašam, tokrat z vprašanjem oz. dilemo.
Sem v ''procesu'' nakupa novega avta. Uporabljal se bo za vsakodnevno vožnjo na relaciji Postojna-Ljubljana in pač ostale malenkosti (morje, razni izleti ipd) - v glavnem letno okoli 35.000 km letno. Glede na kilometrino se gleda izključno diesel motor, pomemben pa je tudi prtljažnik (po vsej vrjetnosti karavan). Ker se avto kupuje na kredit in za daljše časovno obdobje (cca. 10 let če bo le zdržal) iščem izključno nove avte (oz. pogojno kak služben ali testni, čeprav vem kako se z njimi vozi in se jih načeloma izogibam).
Za enkrat imam nagledanega Peugeot 308 SW z 1.6 hdi motorjem in oprema Active + park senzorji.
Zanima me kakšne so vaše izkušnje z 1.6 hdi 115 motorjem - naj bi imel probleme z podmazovanjem turbine (priporočen servisni interval naj bi bil 10.000 km) - v tem primeru naj bi bila 93 KM izvedba bolj zanesljiva. Tukaj se mi pa poraja vprašanje če je 93 KM dovolj za ''družinski'' avto in vsakodnevno vožnjo po avtocesti (hitrost 120 km/h do 140 km/h max).
Zanimajo me še vaši predlogi oz. mnenja ... čeprav ponudbe sem že kar konkretno pregledal, Astra se mi ne dopade, Megane GT line pa ima peklensko drage gume (ja res je ... iščem ''standardno'' dimenzijo kum ker ne mislim vsake 2 leti dajat po 600€ za set gum) ... tko da dost izbire ne ostane :P
Stvari ki jih iščem pri avtu:
- velik prtljažnik (ni dokončno da mora bit karavan)
- nizka poraba
- udobje pri avtocestni vožnji
- vsaj zadnji park senzorji in tempomat (od tega ni odstopanja)
Budget cca. 17.000€.
Hvala za vaše predloge in mnenja.
LP
Matej