@ matej_Tudi sam sem pristaš novega avta a ne bi se rad zaletel.
Res je, zgodovina veliko pomeni pri nadaljnih servisih, ker oceniš smisel nadaljnega vlaganja.
Hval za mnenje.
@ xxlCenovno je res ugodna ponudba, ki si jo dal preko linka, vendar ni to to kar sam iščem. Sem pa tudi (morda delam krivico) malo skeptičen na kvaliteto Dacie. A ponavljam morda delam napako, ne bi pa na sebi testiral.
@ Slicker
Sharan je (če nimaš težav) super avto, žal pa predrag za povprečno SLO družino razen, če nimaš 4-5 otrok.
@ bucko_99Na koncu bi itak žena odločila, ker je pametno deliti odgovornost za izbiro.

Nagibam se novem, ker nisem pristaša pogoste menjave avta.
Golf SportVan pa bi lahko bil konkurenca Versu. Raziščem. Hvala za nasvet!!

Kar se tiče službe je 10km bi pa veliko več potoval okoli, če bi imel zanesljiv avto (beri nov).
@ sonicFinance so nekako tako: 10.000 € bi morda nekako zbral v gotovini, ostalo pa kredit oz. obročno.
Sharan menjujem, ker je prevelik, počasi že prestar (letnik 2001). Sicer 1.9 TDI. Tudi vzdrževanja je vse več, ki pa ni ravno poceni.
Manjši avto bi, ker dejansko do službe (10km) lahko pridem s Pando

.
Razni družinski obiski + 3 večja dopusta so mi nekako neekonomična, da bi imel Sharana (1. nakup je bila velika želja po nje, ki pa ni bila tudi dobra odločitev - so bili načrti, da bi lahtko tudi starši šli zraven (7 sedežev) kar potem propadlo).
Touran je bil v mislih ampak se precej slabega slišal o tem modelu (nisem preverjal). Morda ponovno v premislek bi lahko vzel, čeprav ga žena ne mara.
@ PortosTo kar si zapisal o "Stari Vs. Novi" me je ravno spravilo v dilemo ali je res potrebno metati denar za nov, ki je čez 3 leta na pol.
Hvala za mnenje.