Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Lea214
Nov uporabnik

Trgovci z vozili

Napisal/-a Lea214 Če jul 31, 2014 7:49 am

Kupujemo nov avto. Verjetno bo Dacia, ampak ni še nič odločeno. Pri trgovcih smo do sedaj ugotovili, da imajo na avto.net cel kup oglasov, ko pa prideš k njim, pa ti povejo, da so te avte že zdavnaj prodali in da imajo oglase samo zato, da ljudje vidijo, kakšne avte bi lahko kupili. Meni osebno se to zdi zavajanje potrošnikov, saj avtomatično računaš, da boš za avto, ki ga ima trgovec na zalogi lahko izpogajal večji popust, kot če ga naroči iz tovarne, pa tudi računaš, da ti ne bo treba čakat na avto.
Potem pa še nekaj, kar se nanaša na avtohišo Malgaj. Mi lahko kdo razloži, kako je možno, da je cena avtomobila na avto.net višja!!! in to od 500 evrov pa naprej!!! kot ti jo ponudi konfigurator na uradni strani - ali ne bi moralo biti ravno obratno ... ?

Pa še eno vprašanje. Lahko kdo priporoči kakšne prodajalca Renaultov oz. ali kdo ve, kje se Renaulta najbolj splača kupiti.

LP, Lea

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Trgovci z vozili

Napisal/-a chan Če jul 31, 2014 8:40 am

Lea214 je napisal/-a: ... Meni osebno se to zdi zavajanje potrošnikov, ... Mi lahko kdo razloži, kako je možno, da je cena avtomobila na avto.net višja!!! in to od 500 evrov pa naprej!!! kot ti jo ponudi konfigurator na uradni strani - ali ne bi moralo biti ravno obratno ...

LP, Lea

Zato pa je v večini oglasov navedeno:

"Dopuščamo možnost napake pri vnosu podatkov. Za več informacij se obrnite na naše prodajalce ali pa se oglasite v naši avto hiši ..." ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če jul 31, 2014 9:37 am

Moj nasvet - pojdite čimdalj ven iz Ljubljane, kočevsko, prekmurje itd., tam bojo najboljše cene, sploh za avtomobile iz zaloge.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 01, 2014 6:31 pm

Lea214 je napisal/-a:Kupujemo nov avto. Verjetno bo Dacia, ampak ni še nič odločeno. Pri trgovcih smo do sedaj ugotovili, da imajo na avto.net cel kup oglasov, ko pa prideš k njim, pa ti povejo, da so te avte že zdavnaj prodali in da imajo oglase samo zato, da ljudje vidijo, kakšne avte bi lahko kupili. Meni osebno se to zdi zavajanje potrošnikov, saj avtomatično računaš, da boš za avto, ki ga ima trgovec na zalogi lahko izpogajal večji popust, kot če ga naroči iz tovarne, pa tudi računaš, da ti ne bo treba čakat na avto.
Potem pa še nekaj, kar se nanaša na avtohišo Malgaj. Mi lahko kdo razloži, kako je možno, da je cena avtomobila na avto.net višja!!! in to od 500 evrov pa naprej!!! kot ti jo ponudi konfigurator na uradni strani - ali ne bi moralo biti ravno obratno ... ?

Pa še eno vprašanje. Lahko kdo priporoči kakšne prodajalca Renaultov oz. ali kdo ve, kje se Renaulta najbolj splača kupiti.

LP, Lea

Nekaj nasvetov za manj stresen nakup avtomobila:

Najprej telefonsko preverite ali je oglaševano vozilo na zalogi, če ga ni naj prodajalec pred obiskom pove kaj lahko ponudi iz zaloge in po kakšni ceni.
Če je avtomobil na zalogi ne pomeni, da bo nujno tudi cenejši kot tisti ki je naročen iz tovarne, čeparv prodajalci ponavadi dajo kak EUR popusta, da se znebijo zaloge. Koliko popusta dobiš je odvisno od motivacije prodajalca in tvojih pogajalskih sposobnosti.
Kot so napisali že moji predhodniki, splača se pogledati pri prodajalcih izven LJ - tam je prodaja dosti slabša in prodajalci so pripravljeni dati višje popuste, vendar zopet ni nujno. Za dobro ceno pa bo predvsem potrebno obiskati več avtohiš in dobiti različne ponudbe, nato pa opraviti nekaj krogov pogajanj in zbijanj cene. Potrebno pa je kaj presoditi ali se splača voziti čez pol države za 100 EUR popusta, saj bo treba avohišo obiskati vsaj dvakrat - prvič zaradi pogajanj in drugič zaradi prevzema vozila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov