Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Robi-77
Nov uporabnik

Toyota Verso vs. Citroen C4 Grand Picasso

Napisal/-a Robi-77 Pe avg 01, 2014 10:50 pm

Lep pozdrav.

Odločamo se za nakup novega avtomobila s sedmimi sedeži. V ožji izbor sta prišla Toyota Verso 1.6 VVTI z opremo Luna/Stella in Citroen C4 Grand Picasso 1.6 VTI z opremo Intensive. Sedaj je pa mal težave, ker imata oba avtomobila dost podoben nivo opreme, cena je pa tud tam tam nekje, edino kar je res, Citroen ima večji prtljažnik (575 proti 440 Toyotinih litrov), pa verjetno je za potnike kakšen centiemter udobja več v Citroenu. Vaša mnenja, pripombe, izkušnje...?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Toyota Verso vs. Citroen C4 Grand Picasso

Napisal/-a RedBaron So avg 02, 2014 11:42 am

Jaz bi raje C4, ker mi je lepši in prijetnejši, ter bolj prosotren znotraj!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po avg 04, 2014 10:25 am

Upam trditi da bo imel Toyotin Valvematic 0,5 l nižjo porabo.

In pa moje subjektivno mnjenje, da je za isto ceno Toyota boljši nakup =P
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Robi-77
Nov uporabnik

Napisal/-a Robi-77 Po avg 04, 2014 11:11 am

Hvala obema :) Tukaj ni objektivnih in subjektivnih odgovorov.... zato sem pa napisal, da me zanimajo vsa mnenja :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 04, 2014 11:55 am

So subjektivni odgovori in najboljši bo tisti tvoj, ko boš preizkusil oba.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po avg 04, 2014 12:25 pm

Robi-77 je napisal/-a:Lep pozdrav.

Odločamo se za nakup novega avtomobila s sedmimi sedeži. V ožji izbor sta prišla Toyota Verso 1.6 VVTI z opremo Luna/Stella in Citroen C4 Grand Picasso 1.6 VTI z opremo Intensive. Sedaj je pa mal težave, ker imata oba avtomobila dost podoben nivo opreme, cena je pa tud tam tam nekje, edino kar je res, Citroen ima večji prtljažnik (575 proti 440 Toyotinih litrov), pa verjetno je za potnike kakšen centiemter udobja več v Citroenu. Vaša mnenja, pripombe, izkušnje...?

Če je tudi potreba po 6. in 7. sedežu, potem je Citroen v prednosti, ker ponuja več prostora zadaj (tudi v drugi sedežni vrsti za kolena potnikov). V voznosti sta oba predstavnika nekje v zlati sredini kompaktnih enoprostorcev, pri čemer nihče ravno ne blesti (malenkost boljša volanska komunikativnost, kakor tudi uspešnejše požiranje cestnih neravnin je na strani Toyote - resda pa se ji že malce poznajo leta). Btw. že znotraj PSA koncerna zna biti Peugeot pri svojih enoprostorcih (5008, 3008) bolj vozno uravnotežen kot "bratski" Citroen.

V končni fazi je potrebno gledati tudi na daljši rok - rabljena Toyota bi znala bolj držati svojo ceno po x letih, resda pa je njeno vzdrževanje dražje (servisi). Hkrati pa se "serijsko" pohvali s 5 letnim jamstvom (3 leta garancije + 2 leti jamstva), pri Citroenu je podaljšano jamstvo ob doplačilu. Povsem subjektivno bi sam vzel, že zaradi boljših voznih lastnosti, Toyoto.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 04, 2014 12:40 pm

Ne vem kako je z povsem novimi modeli ampak jaz se dostikrat peljem tako v starem C4 Grand Picasso, kakor tudi v Corolli Verso pa se mi tako po občutku na zadnji klopi (2. vrsta) zdi celo več prostora v Toyoti. Morda zato, ker ima vzdolžno pomične zadnje sedeže vedno premaknjene povsem nazaj. Pa tudi spredaj ni neke razlike. Jasno edino, da je prtljažnik večji v Citroenu, navsezadnje gre za 'Grand' Picassoja in ne navadnega, kateri bi bil bolj primerljiv z Versom.

Sicer pa kot so že drugi rekli, na določena vprašanja si najbolje odgovoriš sam, ko avtomobila temeljito preizkusiš. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Robi-77
Nov uporabnik

Napisal/-a Robi-77 So avg 09, 2014 9:54 pm

Dons sem vozil Citroena C3 Picassoja z 1.6 VTI motorjem, ker je avto najbližji približek C4 GP. Moram rečt, da se avto zlo lepo pelje in dobr vleče že pri nizkih obratih, ampak, ko pa pride nad 4.000 obratov je pa moteče glasen, pa že zoprn zvok ima. OK, da je motor precej glasen, me še ne moti, tud Astra z 1.6 bencinskim motorjem je precej glasna, ampak ima lep zvok in človek z veseljem nabije vse do 6.000 obratov. Na kakšen hrup pa lahko računam pri Toyoti? Ima kdo izkušnje? Na žalost nihče v Sloveniji nima testnega bencinarja (dobr, do MS al pa KP mi tud ni za hodit :D ).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov