emozul je napisal/-a:Poraba je pri oplu večja, prostora je manj, cena rabljenemu bolj pada, lak je občutljiv za popiz., takrat ko sem ga jaz kupoval sem ga lahko kupil samo preko lizinga,...
Tudi golf ima minuse vendar se mi zdi, da je boljši nakup, vendar se sam odloči (pojdi testirat).
Žalostna praksa pri Oplu zadnjih nekaj let. Namesto vozil prodajajo leasing. Sem se tudi sam znašel v takšni situaciji, ker nisem hotel pristati na oderuški hišni Leasing, so mi ponudili avtomobil s cenami iz cenika brez možnosti dodatnega popusta.
Za razliko od ostalih znamk, kjer financiranje ni bilo pogoj. Tako je bilo tudi z Golfom, ki sem ga takrat našel po neoglaševani akcijski ceni - da tako ponudbo dobiš je treba zaviti v kakšno avtohišo in povprašati za cene, pa še tista cena ni bila čisto dokončna.
Na koncu sem dobil srednji paket opreme (comfortline) za enako ceno kot so se takrat prodajali tako opevani Rabbiti. Ker je bil moj 5 vratna različica je bil dražji od 3 vratnega Rabbita skoraj natančno za doplačilo dodatnega para vrat.
Ko sem s to ponudbo primerjal super duper Oplovo ponudb, k temu prištel še nateg z lizingom (stroški odobritve in preplačila zaradi financiranja), sem ugotovil da je Golf pošteno cenejši od Astre. Kolikor mi je poznano Opel do danes še ni spremenil prodajne politike, zato je povsem verjetno, da so akcijske cene še vedno pogojene z hišnim financiranjem.
Kar se tiče pa samega vozila... Veliko so povedali že drugi - tu bi želel izpostaviti predvsem vozniško izkušnjo. Avtomobila sta oba prijetna za voziti, vendar različna med sabo da bolj nebi mogla biti. V Astri preseneti sredinska konzola s kupom gumbov, ki spomnijo na komandno konzolo kakšnega potniškega letala (beri nešteto gumbov), Zunanji design je pri Golfu precej bolj zadržan in zaradi tega manj časovno obremenjen, v Golfu je vozniško okolje nekoliko bolj prilagodljivo - nastavitve volana, sedeža, ogledal... V Astri je volan nekoliko debelejši in zato bolje sede v roke... Skratka kup malenkosti, ki avtomobila naredijo povsem različna.
Tako kot končno ceno, lahko take razlike opaziš le če zaviješ v salon in oba primerka preskusiš. Tako kot sem enkrat že zapisal, avtomobila sta si konkurenta po segmentu, vendar ciljata na povsem različne kupce znotraj tega segmenta, vsak pa mora sam ugotoviti kateri avtomobil mu bolj ustreza v večini zanj pomembnih lastnosti - to pa lahko ugotoviš le v salonu ne pa z modrovanjem preko internetnih forumov.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.