Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dirigent
Nov uporabnik

Opel Astra ST in VW Golf Var.

Napisal/-a Dirigent Ne avg 03, 2014 9:34 am

Pozdravljeni!

Ne bi bil "dec", če ne bi malo pregledoval avtomobile in se zanimal za ponudbo... :) Tako mal razmišljam o novem VW Golf Var. 1.6 TDI ali Opel Astri ST 1.6 CDTi, zato bi vaše mnenje bilo dobrodošlo. :idea:

- Če se ne motim pri Astri za manj denarja dobiš kar bogato opremljeno zadevo, je pa res vprašanje o razliki kvalitete in materialov.

- Astra mi je zanimiva 100 kW, medtem ko ima Golf 81 kW... verjetno se nekaj pozna pri vožnji, čeprav je Astra baje nekoliko težja. Sicer o samih motorjih nimam info kako se kaj obnašajo.

- Čeprav je Astra še nekoliko daljša, bi naj bil Golf bolj prostoren.

- Oba sta mi vizualno všeč, čeprav mogoče Golf nekoliko bolj (še posebej sedaj 40 let z R-Line "serijsko") in še kasneje bi se Golfa verjetno lažje "znebil".

Res, da je tukaj še Leon ST, ampak ga nimam ravno v izboru...

Vaš input?

Lep vikend! 8)
Zadnjič spremenil Dirigent, dne Ne avg 03, 2014 10:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Opel Astra ST in VW Golf Var.

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 03, 2014 9:42 am

Za koliko dobiš oba? Če je razlike manj kot 2000 potem raje golfa....še raje pa seata :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne avg 03, 2014 11:14 am

Včeraj videl Leona ST FR belega, definitivno najlepši karavan v tem razredu, deluje zelo dolg, širok in nizek, zelo športen. Škoda, da je SEAT/VAG...
Med VAGom in Astro zagotovo Astro, sicer bi jaz pogledal še za Focusom in 308.

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Ne avg 03, 2014 11:53 am

Leon mi je sicer všeč, ampak mi je "sprejemljiv" le FR... ta ima pa samio 2.0 TDI motor... ampak OK tudi to gledam... vendar je z Golfom 40 let cena praktično enaka... zatorej se v takem primeru bolj nagibam h Golfu (je pa res da nima ta Golf niti delnega usnja).

Astra je pa 2-3 tisoč EUR cenej (če se ne motim) s primerljivo opremo.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne avg 03, 2014 2:00 pm

ne kupuj avta samo po izgledu... pojdi se peljati (testna vožnja) in se tudi na podlagi tega odloči... mislim, da je večina stvari na strani vag-a
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne avg 03, 2014 3:06 pm

Moj glas gre golfu. Ta dva sta ti ožji izbor? si se že peljal v obeh?

V opremi(serija) golf 40 let dobiš veliko več opreme kot v comfortlinu(17 col lita, r design zunanjosti, športno podvozje, itd.), vendar če je proračun omejen je 1700eur razlike med comfortline in 40 let kar dosti razlike v ceni.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 04, 2014 7:06 am

Dirigent je napisal/-a:Leon mi je sicer všeč, ampak mi je "sprejemljiv" le FR... ta ima pa samio 2.0 TDI motor... ampak OK tudi to gledam... vendar je z Golfom 40 let cena praktično enaka... zatorej se v takem primeru bolj nagibam h Golfu (je pa res da nima ta Golf niti delnega usnja).

Astra je pa 2-3 tisoč EUR cenej (če se ne motim) s primerljivo opremo.

Najprej se odpravi v salone in preveri končne cene. Opel vedno oglašuje smešne cene, ki jih pogojuje z lizingi.... Medtem ko so cene pri VW ponavadi iz cenika, pogosto pa se najdejo vozila ki so v akciji in niso oglaševana. Sam sem pred par leti imel kupil Golfa, ker je bila brez super financiranja Astra skoraj 2 tisočaka dražja od Golfa.

Kaj izbrati bo na koncu pokazala testna vožnja. Čeprav konkurenta sta Astra in Golf povsem različna - predvsem v notranjosti.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po avg 04, 2014 6:17 pm

Golf Var. 1.6 TDI 40 let... 20 tisočakov ... notranjost navadno blago in šivi... odbija.

Leon ST FR modela ni 1.6 TDI... ostale različice (npr. Style) pa odbijajo.

Astra ST 1.6 DCi testna s primerljivo opremo kot Golf + delno usnje 18 tisočakov. (Ne vem koliko je njenih 100 kW napram VWjevih 77kW dejansko razlike.)

To bi naj bile cene brez nekih financiranja itd itd.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po avg 04, 2014 6:26 pm

Poglej si še 308 SW.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po avg 04, 2014 7:08 pm

poglej si na obeh spletnih straneh koliko ima vsak motor navora, kakšen je čas do 100km/h in pa kakšna je povprečna poraba pa boš dobil predstavo. Za porabo lahko tudi pogledaš na spritmonitorju, sem prepričan da ima golf 1 liter manjšo porabo od astre.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po avg 04, 2014 8:07 pm

bucko_99 je napisal/-a:poglej si na obeh spletnih straneh koliko ima vsak motor navora, kakšen je čas do 100km/h in pa kakšna je povprečna poraba pa boš dobil predstavo. Za porabo lahko tudi pogledaš na spritmonitorju, sem prepričan da ima golf 1 liter manjšo porabo od astre.

Pravi strokovnjak si ti, motor od astre je 2,3 mesca zunaj pa si ti preprican :lol:

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To avg 05, 2014 9:24 am

Opel je 250kg težji od Golfa, Astra je sploh zadaj lepša od Golfa Varianta.

Trenutno so akcijski 1.6 TDI Golfi za 18.700 EUR novi (skor brez opreme) :vc

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To avg 05, 2014 9:54 am

h4ck je napisal/-a:
bucko_99 je napisal/-a:poglej si na obeh spletnih straneh koliko ima vsak motor navora, kakšen je čas do 100km/h in pa kakšna je povprečna poraba pa boš dobil predstavo. Za porabo lahko tudi pogledaš na spritmonitorju, sem prepričan da ima golf 1 liter manjšo porabo od astre.

Pravi strokovnjak si ti, motor od astre je 2,3 mesca zunaj pa si ti preprican :lol:

no glede na to, kakšen ''strokovnjak'' si ti, bi lahko vedel, da so opli težji in ne ravno prijazni do okolja (beri: večja poraba od ''konkurence'')
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To avg 05, 2014 10:48 am

poraba je sigurno večja tudi če bi imela oba 1.6 tdi noter, zaradi več kilovatov. Če pa pravte da je opel 250kg težji potem pa sploh.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To avg 05, 2014 1:10 pm

bucko_99 je napisal/-a:poraba je sigurno večja tudi če bi imela oba 1.6 tdi noter, zaradi več kilovatov. Če pa pravte da je opel 250kg težji potem pa sploh.

preden pišeš neumnosti - poraba ni vedno odvisna od kW, včasih je celo bolje, da ima motor več moči kot manj, kar tudi pri normalni vožnji pri določenih modelih posledično prinese nižjo porabo.

avtor teme pa naj se pelje z obema avtomobiloma in če se le da njegov vsakodnevni krog, ki ga vozi in tudi način naj ima čim bolj podoben vsakodnevni vožnji in bo točno vedu kako pa kaj..

pa ne se samo zanašati na spritmonitor ali pa porabo. com, če se kupuje avto, (vsaj sam ga), je potrebno sprobat točno kako pa kaj, in potem ne more biti večjih presenečen. pač avto se ne kupuje vsak dan. ..

lp

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To avg 05, 2014 2:27 pm

.com je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

no glede na to, kakšen ''strokovnjak'' si ti, bi lahko vedel, da so opli težji in ne ravno prijazni do okolja (beri: večja poraba od ''konkurence'')

Daj ne fantaziraj, vozim ravno enega in je res grozen, skoraj raje bi mel kateregakoli vw-ja :D

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To avg 05, 2014 5:48 pm

upam da se ne bomo vrtel zdej okol te porabe pa razglablal iz vseh zornih kotov eno in isto stvar. Golf ima sigurno manjšo porabo, vendar to vedno ne igra vlogo pri nakupu avtomobila zato se mi zdi da je bilo dosti o tem.

Predvidevam pa, da ima vsak, ki ima izpit za avto in v žepu 18 povprečnih plač, toliko soli v glavi da bo avto probal preden ga kupi, brez da mu to na forumu trije ali pa štirje napišejo.(spet ponavljanje predhodnikov-kot je napisal že essem v eni temi-to dela forum nepregleden)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To avg 05, 2014 8:21 pm

bucko_99 je napisal/-a:upam da se ne bomo vrtel zdej okol te porabe pa razglablal iz vseh zornih kotov eno in isto stvar. Golf ima sigurno manjšo porabo, vendar to vedno ne igra vlogo pri nakupu avtomobila zato se mi zdi da je bilo dosti o tem.

Predvidevam pa, da ima vsak, ki ima izpit za avto in v žepu 18 povprečnih plač, toliko soli v glavi da bo avto probal preden ga kupi, brez da mu to na forumu trije ali pa štirje napišejo.(spet ponavljanje predhodnikov-kot je napisal že essem v eni temi-to dela forum nepregleden)

Seveda, je poraba tudi pomembna.

Poraba je pri oplu večja, prostora je manj, cena rabljenemu bolj pada, lak je občutljiv za popiz., takrat ko sem ga jaz kupoval sem ga lahko kupil samo preko lizinga,...
Tudi golf ima minuse vendar se mi zdi, da je boljši nakup, vendar se sam odloči (pojdi testirat).

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 06, 2014 7:34 am

emozul je napisal/-a:Poraba je pri oplu večja, prostora je manj, cena rabljenemu bolj pada, lak je občutljiv za popiz., takrat ko sem ga jaz kupoval sem ga lahko kupil samo preko lizinga,...
Tudi golf ima minuse vendar se mi zdi, da je boljši nakup, vendar se sam odloči (pojdi testirat).

Žalostna praksa pri Oplu zadnjih nekaj let. Namesto vozil prodajajo leasing. Sem se tudi sam znašel v takšni situaciji, ker nisem hotel pristati na oderuški hišni Leasing, so mi ponudili avtomobil s cenami iz cenika brez možnosti dodatnega popusta.

Za razliko od ostalih znamk, kjer financiranje ni bilo pogoj. Tako je bilo tudi z Golfom, ki sem ga takrat našel po neoglaševani akcijski ceni - da tako ponudbo dobiš je treba zaviti v kakšno avtohišo in povprašati za cene, pa še tista cena ni bila čisto dokončna.

Na koncu sem dobil srednji paket opreme (comfortline) za enako ceno kot so se takrat prodajali tako opevani Rabbiti. Ker je bil moj 5 vratna različica je bil dražji od 3 vratnega Rabbita skoraj natančno za doplačilo dodatnega para vrat.

Ko sem s to ponudbo primerjal super duper Oplovo ponudb, k temu prištel še nateg z lizingom (stroški odobritve in preplačila zaradi financiranja), sem ugotovil da je Golf pošteno cenejši od Astre. Kolikor mi je poznano Opel do danes še ni spremenil prodajne politike, zato je povsem verjetno, da so akcijske cene še vedno pogojene z hišnim financiranjem.

Kar se tiče pa samega vozila... Veliko so povedali že drugi - tu bi želel izpostaviti predvsem vozniško izkušnjo. Avtomobila sta oba prijetna za voziti, vendar različna med sabo da bolj nebi mogla biti. V Astri preseneti sredinska konzola s kupom gumbov, ki spomnijo na komandno konzolo kakšnega potniškega letala (beri nešteto gumbov), Zunanji design je pri Golfu precej bolj zadržan in zaradi tega manj časovno obremenjen, v Golfu je vozniško okolje nekoliko bolj prilagodljivo - nastavitve volana, sedeža, ogledal... V Astri je volan nekoliko debelejši in zato bolje sede v roke... Skratka kup malenkosti, ki avtomobila naredijo povsem različna.

Tako kot končno ceno, lahko take razlike opaziš le če zaviješ v salon in oba primerka preskusiš. Tako kot sem enkrat že zapisal, avtomobila sta si konkurenta po segmentu, vendar ciljata na povsem različne kupce znotraj tega segmenta, vsak pa mora sam ugotoviti kateri avtomobil mu bolj ustreza v večini zanj pomembnih lastnosti - to pa lahko ugotoviš le v salonu ne pa z modrovanjem preko internetnih forumov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Sr avg 06, 2014 10:12 am

Res, da akcijske cene pri Oplu pogojujejo s financiranjem. Sam sem vzel leasing za eno leto, preostali znesek pa sem jim nakazal. V tem letu sem avto preplačal za celih 150 eurov. Kupil sem Zafiro, ki je bila ohoho cenejša kot primeljivi Touran.
Hellig Usvart
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov