Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tomber
Nov uporabnik

Pomoč pri izbiri avtomobila

Napisal/-a tomber Če avg 21, 2014 11:23 am

Pozdravljeni,

rabim kakšen namig glede izbire pravega avtomobila (rabljenega).

Potreboval bi avto, ki bi ustrezal ne preveč zahtevni terenski vožnji (npr. normalne gozdne ceste, makadam), torej ne potrebujem terenskega vozila. Ker pa prevozim veliko kilometrov po avtocesti, bi potreboval vozilo, ki ne porabi preveč in je primerno tudi za avtocesto. Ciljam na dizla. Ker sem rad v naravi, prevozim veliko po raznih gozdnih poteh in makadamu (npr. Kočevje, Krim, Trnovski gozd.. če si predstavljate.

Je mogoče kakšen avtomobil, ki brez težav zmore tudi nekoliko zahtevnejši teren in se dobro znajde pri dolgih poteh. Razmišljal sem tudi o Škodi Octavii.

Imate kakšen nasvet oz. namig, katere modele naj spremljam? Pripravljen sem odšteti nekje do 9000 €.

Za vsak nasvet vam bom hvaležen.

LP

hahehihoh
Uporabnik

Re: Pomoč pri izbiri avtomobila

Napisal/-a hahehihoh Če avg 21, 2014 11:33 am

Po moje tako vožnjo prenese vsak avto, ki ni dodatno nižan.

Ko že omenjaš škodo, kaj pa kakšen yeti (sicer nisem gledal cen rabljenih)? Ali nissan juke, če ne rabiš dosti prostora?

Seveda so to avtomobili gnani na dve kolesi.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Če avg 21, 2014 12:18 pm

Kaj pa mogoče kakšen suzuki sx4/fiat sedici. Oba imata preklopljiv 4x4. Na avtocesti voziš na 2wd, da imaš manjšo porabo, na terenu pa ti bo prav prišel tudi 4x4. Sta malo bolj oddaljena od tal, da ne boš zapel ob vsako korenino.
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če avg 21, 2014 5:15 pm

tudi jst bi priporočil Yeti-ja, pod pogojem, da prtljažnik ni preveč pomemben, saj je sicer visok in širok, ampak precej kratek.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov