Brinca je napisal/-a:A je različica 1.2 TSI 63 kW sploh primerna za takšen način vožnje, ali bo preveč pila?
Nedolgo nazaj sem vozil Škodinega Rapida (sicer varianto Spaceback), ki je sicer več ali manj isti avto kot Toledo, s taistim 1.2 TSI motorjem. Bil sem izjemno presenečen nad prožnim in živahnim motorjem, pri katerem je delovalo, kot da ima več konjev kot je navedeno v tehničnih podatkih - in sem hkrati ugotovil, da pri vsakdanjih vožnjah načeloma niti sam ne bi imel nobene večje potrebe po močnejšem, 105 konjskem TSI. Nenazadnje se je dovolj zadovoljivo izkazal tudi na AC, kjer se sicer pomanjkanje konjenice pod motornim pokrovom pokaže pri hitrostih nad 120 km/h. Hkrati pa je presenetila poraba goriva, katera se je (brez prevelikih odrekanj med vožnjo) gibala med 6,5 in 7 litri - nenazadnje gre tudi za dokaj lahek avto (Toledo tehta 1.155 kg; zgolj za primerjavo - testirani Rapid SB pa 1.150 kg).
ban je napisal/-a:Za tako kilometrino bi se splačalo kupiti dizla.
Dizel pri tej kilometrini bi že bil smiseln, vendar pa je pri Toledu najcenejši dizel (1.6 TDI 66kW) dražji od omenjenega 1.2 TSI (63kW) že za slabih 3.000 eur.