z ženo trazmišljava o zamenjavi vozila in zato vas prosim za pomoč.
Trenutno voziva stari Citroen Xsara Picasso letnik 2008, motor 1,6 bencinar. Poraba je okoli 9 litrov. Prevoženih je 87.000 kilometrov, kar pomeni da letno delava/delamo (smo 4 članska družina) cca 15.000 kilometrov. Služba - dom na relaciji Šiška - Bežigrad in dvakrat letno gremo na morje do Zadra. Sem in tja kakšen krajši vikend izlet...
Ogledovala sva si sledeče avtomobile: Renault Scenic/grand Scenic, Peugeot 3008/5008, Citroen Picasso/Grand Picasso. Vsi te avtmobili so nama zelo všeč me pa moti predvsem to, da nama prodajalci svetujejo nakup dizel motorja, ker, da naj bi bili izpopolnjeni in primerni tudi za našo družino kljub temu, da delamo letno 15.000 kilometrov. Jaz se bolj nagibam k bencinarju, ker imava zelo dobre izkušnje...
Jaz osebno bi najraje kupil Renaul Megane karavan, bencinska različica, ampak je žena zelo proti karavanom, ker se počuti utesnjeno in ne paše ji nizka lega. Hoče sedeti visoko in imeti pregled nad cesto.
Lepo prosim za nasvet kaj naj kupiva. V poštev pride tudi nakup vozila v tujini. Citroenov je zelo malo na portalu avto.net, kar pa jih je so cene astronomske. Koliko se da po vašem mnenju znižati oglaševano ceno? Kot oseba, ki sem zaposlena na banki imam nek občutek o trenutni krizi v Sloveniji ampak, imam občutek, da se to ne pozna v avto industriji. Prejšnji teden sem klical gospoda za Peugeot 5008, ki je imel nastavljeno ceno na 16.500 EUR. Ponudil sem mu 15.000 EUR in me je gladko zavrnil... Torej je znižanje cene za 10% iluzorno pričakovati?
Malo sem razvlekel vse skupaj, brez zamere

Budžet za nakup vozila je med 10.000 -13.000 EUR. Lahko kakšen Evro več, če je res greha vreden avto.
Max 40.000 prevoženih kilometrov. Bencinar ali dizel mi je vseeno, me lahko prepričate v oboje.
Najlepše se vam zahvaljujem za vse nasvete.
Lp, Danijel