Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

screemer23
Nov uporabnik

Vprašanje glede nakupa avtomobila v avtohiši

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 6:47 pm

Torej danes sem šel gledat en avto, avto je ohranjen v nulo, tudi pelje se lepo in vžgal je s prve. Avto je dizel. je pa ena stvar in sicer v štangasu avto oziroma mašino zelo trese tako motor kot armaturko in celo kabino. je letnik 2000. pač nimam denarja za trenutno kaj boljšega in me sedaj zanima glede na to da je rekla ona gospa tam da je 1 mesec garancije ali so mi dolžni avto prej popravit oz odpravit to napako ali ne? ali pred nakupom ali po nakupu se kar čez 10 min pripeljem nazaj in koristim garancijo? treba bi bilo tudi naredit mali servis ki je bil po listeku sodeč narejen pred 30.000km? avto so pa dobili včeraj od ene gospe ki je kupla novega tega pa dala v račun. Glede na to da piše da prodajajo avte v brezhibnem tehničnem stanju in pregledu mi je malo čudno da prodajajo potem tak avto. Hvala vsem ki boste odgovorili.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: Vprašanje glede nakupa avtomobila v avtohiši

Napisal/-a mevden Če sep 25, 2014 6:54 pm

NE KUPUJ dokler ni napaka odpravljena. Da ne bi slučajno. Obvesti prodajalca in naj popravi vozilo. Lahko je kakšen nosilec motorja,ali pa kaj hujšega kot kakšen sestavni del motorja. V tem primeru si lahko hitro na tisočaka stroškov. Kateri avto je to, kateri motor?

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 6:56 pm

avto je seat ibiza 1.9 SDI... potem pa me zanima če so dolžni popravit ali lahko prodajajo tak avto? kaj naj se zmenim? se opravičujem ampak prvič kupujem avto pri avtohiši...

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Če sep 25, 2014 7:30 pm

Prvo naj popravijo drugač ga naj majo. Ko avto kupiš pol te ne je...tako sem sam izkusil (pridi drugi teden , pa spet drugi teden )
tako da greš drugam .Servis boš že drugje naredil maš te hitre servise (bhs...)boš bolj poceni pršu skozi.
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 7:33 pm

torej najboljše da jutri pokličem ( da se ne vozim 80km) in jim povem da naj to zrihtajo, ker drugače nebom kupil... je pa problem da je edini pameten avto v tem cenovnem rangu in če nebi tega delalo bi ga takoj vzel... mogoče pa je res samo kakšen nosilec motorja potem ni panike....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če sep 25, 2014 7:45 pm

Ta avto ima sigurno +250kkm ni nujno da na števcu to kaže in zelo velika možnost je, da je kaj več kot samo nosilec. Glede na to, da nimaš denarja naj to oni popravijo nato kupi avto, ker to ne bo edina napaka pri 14 let starem avtu
Lp

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 7:52 pm

avto ima 148 prevoženih... to verjamem da ima ker je res lepo ohranjen, tudi mašina ko se pelješ je vse super tudi ostalo je brez problemov... pa tudi ena gospa ga je imela tako da nebi rekel da ga je terala... samo to je edina napaka da fajn trese v štangasu oziroma pri malih obratih brez gasa... trese tudi ko stisneš kuplongo do konca na mestu ko stojiš, kako pa malo dodaš gas pa ni nič tresenja... res bi rad to zrihtal oziroma da mi zrihtajo... mene samo zanima če so to dolžni popravit oziroma če je avto ob nakupu v garanciji 1 mesec da mi v tem mescu torej popravijo...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če sep 25, 2014 8:50 pm

Seveda. Verjetno ga je imela upokojenka in se je vozila z njim le ob nedeljah k maši. Ne nasedaj zgodbicam prodajalcev!!! Dokler ne dela kot se zagre nič ne podpisuj ali plačuj! Če ne želijo popraviti že vedo zakaj...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če sep 25, 2014 9:14 pm

Prodajalec je kdo? Katera hiša?
So ti pokazali papirje, da je avto iz Slo in ne še prej iz tujine?
Res misliš, da je to bila gospa in da ima avto samo 148000 km?
Tvoj čas in denar ti koliko pomenita, da zagovarjaš (=ponavljaš za njimi) lažnive trgovce?

Koliko avto stane? Je kje link na oglas?

Si preletel temo Nategatorji?

To, da je "edini pameten avto v tem cenovnem rangu", je pa seveda zato, ker ne znaš računat - skupaj s popravilom je daleć od tega in prvotne cene.
Te 1-m garancije se ponavadi končajo na sodišćih, seveda je že samo čas in sekiranje dovolj za odstop od tožbe. Zato tudi nategatorji tako uspevajo. Imajo pa še druge možnosti - so se že izmojstrili.

Pa srečno

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Če sep 25, 2014 9:17 pm

jaz takšnega avta ne bi kupil, ni šans. zakaj tega na servisu ne popravijo? saj bodo imeli njihovi serviserji kaj časa in avtohiše ne bo stalo nič! ali pa ne znajo popravit ker je nekaj hudo zjebano? zavestno boš kupil avto, ki ima težave pri vožnji? ja itak, tudi ta avto je vozila upokojenka in ima magičnih 120.000-150.000km...

pa še to. ko ti bodo avto prodali, je za njih zgodba končana. nihče ti ne bo v rok enega meseca ničesar priznal, še manj pa zastonj servisiral, ne bit naiven. ja ko prodajajo so vsi sladki, nato se pa je*i in to ni samo pri avtih, tudi pri ostalih stvareh...

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 9:31 pm

okej nebom kupil... ma kdo kakšen drug predlog za dizla ki nebo crknil po 100m tam od l. 2000 naprej za 1500€ ?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če sep 25, 2014 10:42 pm

Težka bo! Vsi so poceni z vzrokom. SDI vsaj nima turbine, ki lahko precej udari po žepu, pri tako starih avtih celo verjetno.
Sicer pa ni nujno, da je SDI slab. Treba ga je popravit (obvezno oni in brez are!) in če to storijo, obvezen natančen pregled z dobrim mehanikom.

V vsakem primeru pa odgovori na prejšnja vprašanja, da lahko vnaprej ocenimo kredibilnost avtohiše. Morda boš s tem komu pomagal.

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Če sep 25, 2014 10:45 pm

avtohiša Dominko D.o.o na ptuju

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=886 ... 02.0%20HDi

kaj pa mislite o tem? kaki so ti motorji? letnik 2002... bi zdržal kakih 50k brez da crkne kaj večjega

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe sep 26, 2014 12:08 am

Ni pravil,ampak ta motor ima v 307 SW moj kolega,kupil ga je rabljenega pred leti.Zdaj naj bi imel cca 280k km,dela z njim kot svija s mehom,olje samo doliva,avto razpada,ampak mašina laufa in laufa. Jaz mu skoz govorim,naj se ne zaje....,pa ne pomaga.Bogi pugi :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe sep 26, 2014 9:02 am

Jaz ti priporočam, da kupiš Ibizo SDI od upokojenke z magičnimi kilometri se bomo vsaj kmalu slišali tukaj gor ;)
Lp

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Pe sep 26, 2014 9:54 am

xxl@ hvala za odgovor, jas ne mislim avta gnat tako kot tvoj prijatelj, gre se mi za malo porabo in pa da ne crkne turbina al kaj večjega, potem če praviš da mu motor še vedno laufa mi je to najbolj važno zato bom šel kar tega gledat.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe sep 26, 2014 1:16 pm

Ibize so vredu sploh 1.9 SDI poraba 4l....daj 20 evrov enmu mehaniku pa pejta pogledat avto.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

screemer23
Nov uporabnik

Napisal/-a screemer23 Po sep 29, 2014 9:38 pm

ja to je ta in mislim da se je lep čas ne bodo znebili, če je ne mislijo popravit...

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Po sep 29, 2014 11:11 pm

*
Zgleda da je bila karambolirana ... piše samo nepoškodovana ... pa srednje ohranjena... verjetno še marsikaj v podvozju fuč.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 19 gostov