Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strelka
Nov uporabnik

Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupiti?

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 7:01 pm

Dejstvo je, da sem se totalno zatrapala v Julijo - zame verjetno najlepši avto vseh časov, da o vožnji sploh ne izgubljam besed (pred njo Alfe niti pogledala nisem). Gledam 1.4 TB Multiair 16v Distinctive, obvezno v rdeči Competizione. Že dva meseca testiram vse živo, v upanju, da najdem zanesljivo alternativo, ampak nič ne pride blizu po voznih lastnostih niti všečnosti:-( Kolegi iz avto biznisa me svarijo, naj ne kupujem Alfe in naj kupim avto z razumom in ne srcem...

Če bi mi kdo garantiral, da bo avto priden in zanesljiv, jo kupim včeraj, tako pa ne zberem poguma. Do sedaj sem imela veliko srečo z avtomobili, nikoli nobenega problema. Sprašujem tukaj po mnenjih, ker na Alfa forumu verjetno nima smisla;-) Hvala.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a maniaxxx Po okt 13, 2014 7:53 pm

Če kupuješ novo imaš tako 5 let garancije, sicer je pa VSAJ toliko zanesljiva kot kakšen VW, najbrž pa celo bolj...tako da go for it, ne posluši ljudi, ki ne vedo kaj govorijo.... :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 8:07 pm

Kupujem novo. Ampak kaj ti pomaga garancija, če imaš (worst case scenario) skoz sranje in visiš po servisih in se prepiraš s serviserji, si brez svojega avtka...?:-(

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Po okt 13, 2014 8:08 pm

Kupuješ avto zase ali za kolege? Če ti paše v vseh pogledih in že imaš v glavi kaj in kako, go for it. 8) Sranje imaš lahko tudi s kakšnim avtom t.i. svete trojice

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 13, 2014 8:16 pm

strelka je napisal/-a:Kupujem novo. Ampak kaj ti pomaga garancija, če imaš (worst case scenario) skoz sranje in visiš po servisih in se prepiraš s serviserji, si brez svojega avtka...?:-(

Se strinjam, samo, kot sem ti napisal, nič MANJ ni zanesljiva od ostalih, tako da brez skrbi
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 8:23 pm

:)
Zdajle imam za referenco zanesljivosti Hondo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 13, 2014 8:25 pm

strelka je napisal/-a::)
Zdajle imam za referenco zanesljivosti Hondo.

Koliko je honda stara? Če je še iz starejše generacije potem ne boš nikoli kupila avta, ker takih ne delajo več :mrgreen:

Še tretjič, avto ni nezenesljiv, če bi meni bila toliko všeč kot pišeš da je tebi in če bi imel evre zanjo, bi jo imel že naročeno...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po okt 13, 2014 8:26 pm

Če ti je ta AR res tako všeč (tudi meni je simpatična), potem bi jo jaz na tvojem mestu vzel. Niso AR več take kište, ki so v 80-ih in 90-ih povsem uničile ugled tej znamki. ;)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 8:28 pm

Honda je l. 2009.

Kaj pa vi fantje vozite?:)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2014 8:37 pm

1.4 TB pri fiat 500 navijejo preko 200 konj (mislim, da okrog 230konj) brez da bi kar koli šarali po mašini oz jo odprli. Ta motor je zanesljiv bolj kot kater koli novejši 1.4 tsi pri vw grupi se pravi pri vw, audi, škoda in seatu ne me pa zdaj narobe razumet, da je neuničljiv je pa defenitivno med boljšimi novejšimi 1.4 turbači
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po okt 13, 2014 8:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 8:40 pm

Odkrito povedano me motor kot tak še najmanj skrbi, bolj me skrbijo posamezni elektronski sistemi. Saj na Alfa forumu je nekaj od tega omenjeno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2014 8:43 pm

Jah to je pa ko se nemc nekaj štuli. Ko je bil magneti marelli ni bilo skoraj nobenih problemov. Probleme imajo vse zamke ;)

Kateri nov avto pa je kupljen z razumom oz katerega so ti priporočal? Upam, da ne vw ki nezna trenutno naredit en kvaliteten bencinar
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 8:54 pm

Mah v bistvu mi pravijo, naj se držim Honde.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 13, 2014 9:03 pm

Potem so kakšni mladeniči, pobci. Za samo zasnovo ne vem vem pa, da se kvarijo kot vsi ostali ( videl kako so novejšo civic rinili) in za moj okus so grde za kozlat :huh:
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Po okt 13, 2014 9:12 pm

Niso ravno rosno mladi fantje (čeprav se imamo še za mlade:) Pri nas Honda bp, kot urca, tudi v razširjeni družini je nekaj Hond, vse bp. Je pa res nova Civic čist adijo, zato pa je ne gledam....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 13, 2014 9:14 pm

Pa je kakšen od teh brihtnežev kdaj imel alfo al samo vsi poznajo rek da je alfa kraljica odstavnih pasov??Čudi me da na šlep službah vidim zadnje čase res same stroje in ne italjanskih krip in ne vem al alfisti nimajo za šlep službo al alfe ne crkujejo.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po okt 13, 2014 9:16 pm

Škoda, če boš kupila nekaj kar ne bo tvoj prvi izbor, na koncu ti bo še kdo Golfa svetoval, ki je pa oblikovno (za moj okus) ravno nasprotje dinamični in atraktivni Julki. :lol:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 13, 2014 9:17 pm

O kakšnih problemih govoriš,povej,ker pri mojih 66 000 km še nisem opazil nobenih?Vozim vedno nove Alfe od leta 1998 (ta mi,je četrta) pa niti približno nisem visel po servisih,kot eni tukaj s svojimi VAGi in podobnimi.Zakaj ne vprašat na alfa-forum?Kdo je bolj merodajen,da govori o Alfi,nekdo ki ima izkušnje,ali bebci,ki se samo sline ob pogledu na njo,nikoli pa je niso imeli?Če jo misliš zvozit do konca,potem ne vem kako se bo obnesla,predvidevam,do 200 000 km ne bi smelo bit večjih težav.Ne vem pa kaj pričakuješ od porabe,ker ta motor lahko pokuri precej,če voziš kratke ture ali športno,ali preprosto ne znaš vozit varčno,potem raje za podoben denar vzemi 105 KM dizel (ali še bolje,močnejšo).Je čisto dovolj zmogljiva,razen če res hočeš izkoriščat vseh 170 KM.Jaz jih redko,zato se včasih sprašujem,ali sem naredil "napako". ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Po okt 13, 2014 9:25 pm

Sami ljubitelji Alf. Meni so Alfe že od nekdaj všeč, posebej zunanji dizajn. Gullietta zelo lepa, ne vem kako je z zanesljivostjo.

p.s. danes sem prevzel avto(Seat Leon), komentar bom pa napisal po kakšnem mescu ko se strasti pomirijo :)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po okt 13, 2014 9:35 pm

off: @borut-čestitam in upam da boš z njim zadovoljen, in naredu dosti varnih km. Pol se pa res javi kaj kako in kaj.

strelka, ti pa kr uzem alfo, če ti je ušeč in imaš dovolj denarja. Bi jo tud jaz, sam je bla glede na konkurenco malce dražja, dizajn ima pa res the best.
Glede okvar pa imaš lih toliko za skrbet kot pri drugih znamkah verjem.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov