Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

atta
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu avtomobila! (Dizel, 5 vrat, 10-12000 eur)

Napisal/-a atta So okt 18, 2014 6:58 pm

Zdravo fantje!
Ali je mogoče kupit dobrega novega dizelaša, petvratnega za cca 10000-12000eur? Razmišljal sem o velikosti cca. Ford Focus (več kot to ne potrebujem, torej hatchback z neko smiselno prostornino prtljažnika, za manjši kufer z orodjem pa dva ruzaka za na morje vsaj hehe), vendar ne vem, če so novi modeli sploh dizelski. Ker sem malo out (trenutni avto je pač Golf 3), bi prosil kar za kakšen predlog - torej konkreten avto, ker res nimam pojma, kakšno je trenutno stanje pri cen avtomobilov itn. Na leto ne naredim preveč kilometrov, cca. 20-30k, zaenkrat ga bi uporabljala dva, v svetli prihodnosti bi se v njem vozilo še dete, vendar zaenkrat to niti ni tako važno.

Ali pa je bolje, da si za ta denar ogledam dve, tri leta stare avtomobile? Je v tem primeru bolje kupovati pri uradnih hišah (glede na to, da s kupovanjem nima preveč izkušenj itn.)? Gledal sem golfe 2010 pri uradnih prodajnih hišah in je cena okrog 13k, je to normalno?

Vsakega odgovora bom vesel! :mrgreen:
atta

mavrica
Novinec

Re: Pomoč pri nakupu avtomobila! (Dizel, 5 vrat, 10-12000 eu

Napisal/-a mavrica So okt 18, 2014 7:27 pm

Nekaj let star avto je pameten nakup, saj cena v prvih dneh letih najbolj pade. Jaz bi kupil avto direktno od fizične osebe, saj sem kupil slabi dve leti rabljeno vozilo preko Porsche Slovenija in so me nategnili (zamolčali zgodovino avtomobila). Ko sem kasneje kontaktiral prvega lastnika, me je takoj vprašal, če vem kaj je bilo z avtom.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Re: Pomoč pri nakupu avtomobila! (Dizel, 5 vrat, 10-12000 eu

Napisal/-a ajatola So okt 18, 2014 8:08 pm

Za 12000 kupiš bemflna petico al pa trojko in to precej mlad letnik.Samo potrudit se je treba pri nakupu,da ne dobiš kakšne sestavljanke.Pa raje bencinarja kot dizla.Letniki 2007 ali podobno so bencinarji precej varčni.Jaz imam 3.0 dizla in je avto starejši,res pa kot nov brez napak ampak poraba je v povprečju 8,5 litra.To je pa kar malo preveč in komot bi lahk imel bencinarja namesto dizla.
Dizel zna bit dražji za popravljanje ,seveda ,če je star 5 let ali nekaj takega,ne bo panike,ker tam do 250 tisoč ni ponavadi okvar vrednih omembe.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov