sthzjEe je napisal/-a:Sprašujem, ker me skrbi če bi bili kakšni problemi z dokumentacijo.
J.McLane je napisal/-a:Verjetno je ključno vprašanje iz kje jo želiš pripeljati in kater letnik? Da se pa verjetno vse, vprašanje je samo koliko te bo stalo.
Sienna je napisal/-a:sthzjEe je napisal/-a:Sprašujem, ker me skrbi če bi bili kakšni problemi z dokumentacijo.
plačaš dmv ( ki je najvišji 28% + 10% na luksuz), urediš stvari za homologacijo ( snop luči) in v grobem je to to. Pa išči avto ki ima čim manj neoriginalnih delov na sebi, saj ni enostavno pridobiti TUV-a za platišča, podaljške, izpuh etc.
Če si pameten bosta s prodajalcem dala na račun čim nižjo prodajno ceno.
a volan te ne skrbi?
Doc_ je napisal/-a:Kaj ni neka meja pri starosti avta iz uvoza (razd oldtimer)![]()
oz stem ali je EURO0 ALI EURO1....
Sienna je napisal/-a:sthzjEe je napisal/-a:Sprašujem, ker me skrbi če bi bili kakšni problemi z dokumentacijo.
plačaš dmv ( ki je najvišji 28% + 10% na luksuz), urediš stvari za homologacijo ( snop luči) in v grobem je to to. Pa išči avto ki ima čim manj neoriginalnih delov na sebi, saj ni enostavno pridobiti TUV-a za platišča, podaljške, izpuh etc.
Če si pameten bosta s prodajalcem dala na račun čim nižjo prodajno ceno.
a volan te ne skrbi?
proceed31 je napisal/-a:Le pazi, da ne boš privlekel nazaj hudiča, ki sem ga 2012 izvozil lih v Nemčijo, ker se ga pri nas ni dalo prodat.. Natančneje v Bamberg, belo, 1998 letnik..
tr00per je napisal/-a:
Za kaj pa rabiš nizko ceno napisat? Za DDV sicer ne vem, kako je, za DMV se pa kot osnova gleda eurotax. Sicer pa je izračun tega davka možno izračunati s pomočjo tabele, ki se nahaja na spletni strani ne vem katerega ministrstva.
proceed31 je napisal/-a:Le pazi, da ne boš privlekel nazaj hudiča, ki sem ga 2012 izvozil lih v Nemčijo, ker se ga pri nas ni dalo prodat.. Natančneje v Bamberg, belo, 1998 letnik..
tr00per je napisal/-a:na podlagi česa pa bi potem delal kasko, če ni eurotaxa? ta zadeva velja za vso evropo, tud za tolk stare avte, bi rekel. Sicer pa homologacija ni nek hud strošek, če govorimo o tako dragem avtu, znese 100€. Strošek prevoza pa tud-odvisno kok se znajdeš: gor napišeš avto nase, nato pa ga s poskusnimi tablicami (domnevam, da lahko, sam bom v bližnji prihodnosti v Nemčiji tako storil), ki stanejo cc 40€ pripelješ dol-mnogo ceneje, kot z avtovleko.
J.McLane je napisal/-a:proceed31 je napisal/-a:Le pazi, da ne boš privlekel nazaj hudiča, ki sem ga 2012 izvozil lih v Nemčijo, ker se ga pri nas ni dalo prodat.. Natančneje v Bamberg, belo, 1998 letnik..
To bi bilo super ker potem mu nebi bilo treba plačati DMV, ker je avto že bil registriran v Slo. Sicer je DMV za tak avto najmanj 27% (EURO2, 180g, 3.0), verjetno pa še več.
tr00per je napisal/-a:no, okrog cenitve je tudi mclane vredu povedal. kar pa se tiče tablic, sem pa našel na spletu opcijo izvoznih tablic za obdobje 1, 3 ali 5 dni, zato je potem cena nekoliko nižja.... kar se pa kaska tiče, pa ne vem, se lahko pri bratu pozanimam, ki je agent...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov