Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

Corsa VS Punto

Napisal/-a dennisCe So nov 08, 2014 11:19 am

Pozdravljeni!

Sem pred dilemo in sicer: imam opel corso d, l.08, brez težav tako mehaničnih kot karoserijskih...

sem pa slučajno videl oglas za tale punto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8644929&show=1&avto

Vaše mnenje me zanima - ali se plača dati moj avto v trgovino za cca 5000 in doplačati za tale "nov" punto? Opreme ima podobno kot corsa, poudarjam pa, da je corsa res v top stanju.

Hvala za predloge,

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Corsa VS Punto

Napisal/-a IcEm4n So nov 08, 2014 11:51 am

Ne vidim smisla. Kot prvo ti Corse ne bodo vzeli za omenjeni denar (prej tisočaka manj). Kot drugo pa, zakaj bi kupoval 2 leti star avto, če pa za cca. tisočaka več dobiš nov avto z boljšim/močnejšim motorjem?
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So nov 08, 2014 12:21 pm

Ne vem zakaj menjati popolnoma funkcionalen avto za drug rabljen, ki mi poleg tega v nosu še mlinček, zaradi katerega je ovira v prometu
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So nov 08, 2014 5:13 pm

Z ekonomskega vidika se ne splača, kaj si pa ti želiš (in finančno zmoreš) si boš moral pa sam odgovorit.
Še več pametovanj na Mtl blog.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor So nov 08, 2014 6:55 pm

Odločitev je tvoja, je pa res da maš potem skoraj nov avto, malo me useeno skrbi ker je kako testni. Sicer taki Puntoti majo manj modernih tehnologij kot večina konkurence(čaka se nov model v obliki Fiata 500). Je pa res da so preizkušene zadeve, glede na to da tako karoserijsko izvedenko izdelujejo že od leta 2006. Motor je zelo trpežna zadeva in tudi ostale zadeve zaradi malo manj elektronike pomenijo manjšo možnost okvar.
Aja pa v oglasu piše da ma motor 70KM, ampak 1.48v ima 78.
Sj mamo doma tak motor v grande puntu(2007), kupljen nov in kar se motorja pa tudi nasploh tiče ni bilo nobenih omembe vrednih problemov.

To kar je en uporabnik napisal, da je kao ovira v prometu bla bla bla... Za normalno vožnjo po mestu in primestu je popolnoma dovolj, pa tud če ga je kdaj treba malo bolj na obrate. Edino za vsakodnevno daljšo vožnjo po avtocesti je malo premalo zmogljiv.
Pejte mal v Italijo pogledat, kjer so dosti ljudi vozi v službo po avtocesti s pandami 1.2 60KM in tudi nasploh. Je pa seveda res, če je avtocesta ravna to ni problem tud, če je avto švoh, bolj so problem klanci.

Lp
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So nov 08, 2014 8:11 pm

Kje pa ima ta avto manj elektronike kot konkurenca?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 08, 2014 9:42 pm

metor je napisal/-a:
Edino za vsakodnevno daljšo vožnjo po avtocesti je malo premalo zmogljiv.

niti ne in niti poraba ne gre v višave_trpijo pa ušesa in to nadpovprečno, z vsakim kilometrom nad 120 se bobnenje stopnjuje...

PS: in ta z linka ESP-ja nima...

metor
Novinec

Napisal/-a metor So nov 08, 2014 9:44 pm

Sej kot veš je že malce zastarel in nima kakih naprednih dodatkov/sistemov, kot jih ma večina konkurence.

Logično, da je manj elektronike zaradi manj dodatkov,ki sploh niso na voljo npr.:zaslon na dotik oz. multimedijski sistem,sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, start/stop, dvopodročna klima, senzor za dež, samozatemnitveno notranje ogledalo, vstop in zagon brez ključa, sistem samodejnega parkiranja, mrtvi kot, vzratna kamera, aktivni tempomat,samodejno zaviranje v sili,..
Aja pa še motor je logično brez turbine spet ena stvar manj za okvaro, pa še kaj bi se našlo.

Kot sm reku oprema je lahko plus(udobje, varnost) ali minus(posledično večja možnost okvar ter s tem povezanih stroškov).

@sašo 5 Ah tko glasno pa spet ni sej itak več kot 140 ponavad s takim avtom ne rabiš it, od punta evo naprej pa so še malo izboljšali zvočno izolacijo.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So nov 08, 2014 9:48 pm

blesavi "start-stop" ima......prva tipka levo od "štirih žmigavcev" je za "diskonektat" ampak seveda samo do prvega ugašanja....
Če bi mi ga nekdo s testerjem trajno izklopil, bi mu bil "do groba" hvaležen......pa še bedasto dela: ugasne že, ko je "voda" na cca 50° ogreta :roll:

metor je napisal/-a:
@sašo 5 Ah tko glasno pa spet ni sej itak več kot 140 ponavad s takim avtom ne rabiš it, od punta evo naprej pa so še malo izboljšali zvočno izolacijo.

mam (sin) par mesecev "evota" (12/2011 - 90.000km) sicer 1.2 70KM Celooooo1 162 po garminu gre :mrgreen: (števec takrat kaže 170)

metor
Novinec

Napisal/-a metor So nov 08, 2014 9:53 pm

Aha sem mislil, da ima samo Twinair in Multijet motor.
Noja mogoče je pri tem avtu problem,drugače start/stop redno izkoriščam in je ok.

Huh dobr je 162 za 1.2, samo useeno je pomoje premal za ta avto(mislim ta motor 1.2).
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So nov 08, 2014 10:04 pm

metor je napisal/-a:
Huh dobr je 162 za 1.2, samo useeno je pomoje premal za ta avto(mislim ta motor 1.2).

za "prvi" avto in polnonaložen se peljat kam res premalo, ker sama "škatla" je dost težka, sreči so "digiči" odlično preračunali prestave, kot pravim, za drugi avto po mestu oz. cca 3000-5000km/leto je o.k.

pa tale ima celo 70KM , menda kao "sodobnejši" motor, vidi se da je "glava" drugačna in nič več na tisitih "polmesecih" olje ne teče, kot pri prejšnjih _presenetljivo suh motor...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne nov 09, 2014 8:49 pm

ok hvala... mislim, da bom kar pri corsi ostal glede na to, da je zaenrkat BP.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Po nov 10, 2014 12:38 am

Ekonomsko gledano pametna odločitev.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov