Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

atta
Nov uporabnik

Rabljen avto iz avtošole?

Napisal/-a atta To nov 11, 2014 10:56 am

Zdravo fantje,
ma že kdo izkušnje s kupovanjem avtomobilov iz avtošole? Avto je golf VI, 1.6 tdi comfortline, 69k, 2010, cena cca. 10k. Zgleda tipi topi, ampak ...

Za vsak odgovor vam bom hvaležen :)
lp atta

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Rabljen avto iz avtošole?

Napisal/-a Cefizelj To nov 11, 2014 11:05 am

70k v 4 letih? Tok v avtošoli nardijo v enem letu :) Dobro preveri vse....

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To nov 11, 2014 12:08 pm

Ki so vprašljivi...
Kako se zadeva rihta pr novejših beri vrednejših avtomobilih...
Kupiš novega....narediš 30.000km...menjaš olje pr privat mehankarju...narediš še 30.000 in spet k mehankarju na menjavo olja pa filtra....in tako nareiš do 120.000km....
Pelješ k katermkol avtoelektričarju, da vrne števec na 29.500km in zapelješ na pooblaščen servis na 1 menjavo olja in filtra....pa seveda servisno zraven da jo poštemplja, pa da mobilno garancijo....

Po 2 letih ko ima avto praktično čez 200.000km....pelješ še 1 x ali max 2 x na redni servis k pooblaščencu, tko da ma avto ene 80.000km max....in potem v prodajo.
Model SLO, 80.000km - redno servisiran, štemplana knjiga, garancija na kilometre itd....

Kupiš tako zadevo in se sprašuješ, kako da na VW (kao neka znamka boljša) crkne turbina na 120.000km (realnih 250.000km)....ali šobe itd....pa kako drago je tole popravilo....da o vztrajnikih ne govorimo...pa sklopkah....

Tolk okol kilometrov...

Pa tist k to nardi da za prevrtavanje kilometrov okol 120€....prišpara pa na prodaji avta vsaj 2000€...oziroma težko kdo danes v SLO kupi avto z 250.000km....ane
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To nov 11, 2014 12:20 pm

WMB perfektno si opisal večino avtošol. če ne bi videl v živo ne bi verjel ;)

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko To nov 11, 2014 7:43 pm

Pozdravljeni.

Zato pa sem še toliko bolj prepričan, da svojega golfa ne zamenjam za noben rabljen avto v tej prelepi deželi. O nakupu novega pa ni potrebe, saj zdajšnji 1.9 TDI nalogo opravlja več kot odlično. In ker je pri meni od novega, bo tako tudi ostalo. Kar se tiče kvalitete VW znamke, lahko samo prikimam trditvi.

Lp! :D

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 To nov 11, 2014 7:56 pm

golfko di zlodko je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zato pa sem še toliko bolj prepričan, da svojega golfa ne zamenjam za noben rabljen avto v tej prelepi deželi. O nakupu novega pa ni potrebe, saj zdajšnji 1.9 TDI nalogo opravlja več kot odlično. In ker je pri meni od novega, bo tako tudi ostalo. Kar se tiče kvalitete VW znamke, lahko samo prikimam trditvi.

Lp! :D

lepo, da se pohvališ :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 11, 2014 7:57 pm

Hm....69kkm v 4-ih letih pri avtu iz avtošole? heh, pa qrac. Lastnik mojega 1. avta je bila avtošola in so v prve 1.5 leta nabil 65kkm...Pa je to bilo 20 let nazaj...Danes, da bo neka avtošola naredila tulk kilometrov v 4-ih letih je možno le, če gre ta ista avtošola zdej v cugrunt, ker že 4 leta ni nekega resnega posla....Pa še nekaj....dober golf z malo kilometri in kulktulk OK ceno....bi se prodal takoj na licu mesta, če ne drugače, bi ga kateri od inštruktorjev kupil...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 11, 2014 8:09 pm

Moraš bit pa res optimist, da verjameš v te kilometre...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

atta
Nov uporabnik

Napisal/-a atta To nov 11, 2014 8:57 pm

Zdravo fantje, hvala za odgovore, situacija je pa naslednja. Predvčerajšnjim sem gledal avto pri prodajalcu, si zapisal cifro in kličem danes, povem katere znamke je avto, potem pa mi reče ja, mamo ga še, ampk je iz avtošole. Uglavnm, končn razplet je bnil tak, da so avto z 69km prodal učer, dons pa so mi govorl o nekem drugem, ki jih ima 188km, kar je kr smiselna cena. Uglavnm, šum v komunikaciji in moje neimetje časa, da bi stvar podrobno preveril, pa sem v službi kar vrgel vprašanje na forum. Sicer pa odlični odgovori, ki pa bodo mogoče komu bolj pomagali kot meni. Hvala še enkrat, atta :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov