Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bertek
Nov uporabnik

C4 Picasso avt.

Napisal/-a Bertek Sr nov 12, 2014 8:06 am

Lep pozdrav,

Zanimam se za c4 picasso 2.0hdi (100Kw) letnik 2008 z 100.000km.
Avto ima robotizirani menjalnik. Ker sem zasledil,da omenjeni menjalniki niso ravno biser (cukanje med prestavljanjem).Zanima me vaše izkušnje s takim avtomatikom...
Hvala.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: C4 Picasso avt.

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 12, 2014 9:09 am

Ni ravno nek biser, to je res, ampak če nimaš veliko start/stop vožnje in kakšnih ovinkastih strmin, je za preživet. Se pravi ravno tam, kjer naj bi ti avtomatika najbolj olajšala delo, ne blesti najbolj. Jaz sem Sprinterja s takšnim menjalnikom večinoma šaltal ročno +/-.

Ne vem, kako je pri Citroenih, ampak pri Sprinterjih je bilo tudi veliko stroškov z njimi, res pa da so bili zelo obremenjeni.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: C4 Picasso avt.

Napisal/-a Tattoo- Sr nov 12, 2014 9:38 am

Bertek je napisal/-a:Lep pozdrav,

Zanimam se za c4 picasso 2.0hdi (100Kw) letnik 2008 z 100.000km.
Avto ima robotizirani menjalnik. Ker sem zasledil,da omenjeni menjalniki niso ravno biser (cukanje med prestavljanjem).Zanima me vaše izkušnje s takim avtomatikom...
Hvala.

Daleč najslabši avtomatski menjalnik, kar sem jih imel možnost voziti...menjalnik je počasen, cuka med prestavljanji, občasno se pa tudi "zašalta"! :?

Osebno bi v primeru nakupa C4 Picasso izbral izključno ročni menjalnik (pa že ta ni nek biser natančnosti :x )...če pa je prioriteta avtomatski menjalnik, potem pa boš moral pač pogledati proti konkurenci.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov