Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Nakup Grand Scenic/Scenic

Napisal/-a enaguma Sr nov 19, 2014 10:52 pm

Kupuje se nekaj podobnega avtomobilu v oglasu.
Zaželjeni komentarji oz predlogi glede motorja, opreme in seveda prodajalcev oz preprodajalcev.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=904 ... ow=1&avto=

hvala za vse predloge in mnenja

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Re: Nakup Grand Scenic/Scenic

Napisal/-a enaguma So nov 22, 2014 2:01 pm

ve kdo kako je z obrabo prestavne ročice in volana, še posebaj v bež barvi?
se res tako hitro obrabi?

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo So nov 22, 2014 3:08 pm

Lastim si grand scenica, l.2011 bose edition ampak z 1.9 dci motorjem. Do sedaj nobenih težav, le redni servisi, ki pa jih delam na 17-20 k in ne na 30 k, kot piše interval računalnika. prevoženih 110.000. Ročico menjalnika so mi zamenjali še v garanciji, ki se je res obrabljala, volan pa je v odličnem stanju. Usnje na menjalniku-kako bi rekel pod kapico se mi je sedaj začelo malo luknjati, žal mi je, da ga nisem večkrat mazal z impregnacijskim sredstvom. Priznam pa, da na avto zelo pazim, kljub dvema otrokoma. Nobenih pripomb glede vozila nimam, meni se zdi tvoj oglas dober nakup, ima tudi nov 1.6 dci motor, ki ga zelo hvalijo, naj bi imel porabo ugodnejšo kot 1.9, ki pa je tu žal nekoliko previsoka, med 6.8-7.1l.
Kakšen odgovor lahko tudi preko z.s.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So nov 22, 2014 6:19 pm

enaguma je napisal/-a:ve kdo kako je z obrabo prestavne ročice in volana, še posebaj v bež barvi?
se res tako hitro obrabi?

Jap...meni so volam menjali enkrat, prestavno ročico pa dvakrat v garanciji...

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma So nov 22, 2014 7:44 pm

Hvala za info.
Nekaj sem jih šel že pogledat vendar so bili notri črni in so verjetno zato izgledali bolje ohranjeni, kot prvi.
Imam v planu v živo pogledat še kakšnega v bež barvi da bom lažje primerjal.
Mi je pa ta, ki sem ga nalepil všeč zaradi barve zunaj in znotraj ter seveda opreme.

FAG
Nov uporabnik

Napisal/-a FAG So nov 22, 2014 8:36 pm

Predrag za tak letnik in prevožene km upam da boš si izpogajal bojšo ceno !
Približno ceno pa preveri tukaj
http://www.dat.de/home.html

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So nov 22, 2014 10:30 pm

si lastim 2010 1,5dci brez problemov

bež je zelo lepa, samo se po moje hitro umaže in moraš redno pucat ....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne nov 23, 2014 9:55 am

Imam granda 2010 1.9dci 96 kw. Pri hiši je eno leto in imamo ze 150000. Avto je zakon razen mal mal imajo bočne opore sprednji sedeži. Moči več kot dovolj poraba pa relativno od 5 do 6.8 za 7 litrov pomoje že težko razen tiščanje kot nor. Zanimivo pa je da računalnik laže za 0.5 do 0.7 litra. Kaže več kot dejansko pokuri. imam notri črno in je ročka ter volan rahlo obrabljena pa se sploh ne sekiram, ko bo res grdo bom dal preobleči. Baje da pa 1.6dci sploh ne kuri manj in bol gre (to mi je sodelavc rekel ker je imel od 1.5 1.9 1.6 in je rekel da bi sam raje zopet izbral 1.9dci pa še bol preizkušen je)

Vzel bi še enkrat isti avto. Priladoljivost, udobje , ... zeloooo zadovoljen.
Samo redno serviseranega dobodi pa mislim da nebo težav.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne nov 23, 2014 10:21 am

Enaguma-take barve,tako zunaj kot znotraj,je moj. Letnik 2009,2.0 dci,automatic. Zelo hvaležna barva,kar se tiče zunanjosti. Sicer je notranjost v taki barvi lepa,samo je vse skup malce delikatno,ker je svetlo. Sam imam na prednjih sedežih večje brisače,ki pokrijejo celoten naslon in sedalni del. Sicer nimam več majhnih otrok tako da sem v avtu največ sam ali z ženo. Glede kvalitete oblazinjenja je pri meni še vedno kot novo-ima namreč komaj 54000 prevoženih km. Skratka z avtom sem zelo zadovoljen, predvsem zaradi njegove oddaljenosti od tal-prej sem imel laguno 1. ki je bila odličen in udoben avto, le malce "prenizka" je postala :) .Menjalnik prestavlja izredno mehko in tekoče.Poraba pa je od 6 do 8,5 litra. Moraš vedet,da je avto težek,visok in je temu primerna tudi poraba. Aja moj ni Grand. Če te še kaj zanima,pa lahko tudi vprašaš. lp

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne nov 23, 2014 12:56 pm

Vsem hvala za informacije.
Takoo kot sem rekel v planu imam pogledat še nekaj primerkov da dobim občutek kaj in kako.

Ni mi všeč samo da so praktično vsi uvoženi in se prodajajo pri raznih posrednikih.
Avto mislim pred nakupom peljat na servis na pregled, sam se namreč ne spoznam najbolje na avtomobile.
Se pa zavedam da je avto vseen "loterija".

Se mi pa zdi dat za novega cca 22000€ preveč, 3leta star je pa praktično 50% cenejši.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne nov 23, 2014 6:45 pm

pri prodaji ti naj napišejo na list koliko kilometrov ima ter kakšno garancijo ti dajo (kaj vse vključuje garancija)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

mjack
Nov uporabnik

Napisal/-a mjack Ne nov 23, 2014 11:10 pm

Pozdravljen,

pri punci doma imajo grand scenica 2.0 dci v bež barvi notranjost, prestavna ročica je v top stanju (se pozna da je avtomatik), volan pa je že malo načet pri vrhu, avto je star 3 leta, prevoženih cca 100k.

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov