Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Someone_else
Nov uporabnik

Avto spodnjega srednjega razreda za 7000€?

Napisal/-a Someone_else Ne nov 30, 2014 1:48 pm

Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup svojega prvega avtomobila. Iščem rabljen avto ki spada v spodnji srednji razred, morda tudi manjši avto, najvrjetneje bi mi v tem trenutku bolj prav prišel bencinar, saj nimam nekih relacijskih voženj.
kateri motor..?
nekako bi bolj delal krajše razdalje, mestne in regionalne ceste..občasna avtocesta..nimam se za nekega divjega voznika, vendar prav pride da avto potegne ko hočem koga prehiteti. Glede stroškov se mi zdi da je atmosferski motor nekak najboljša izbira..pa vendar kaj vzeti..je 1.4 dovolj..? Poraba mi ni tak problem tisti liter ali dva mi ni tako hudo zato se spogledujem morda z 1.6 16V. Kako je z turbo bencinarji.. nekak se mi zdi turbina dobrodošla, vendar koliko je dejanske koristi glede na morebitne stroške vzdrževanja..?
Oprema...
Tu seveda čim več, vendar ne za vsako ceno, nekako mi je tisto glavno da bi avto imel avtomatsko klimo, in 5 vrat, čeprav se bom večino vozil sam ali še 1 sovoznik, pa mi je preveč nerodno tisto premikanje sedežev pri 3-vratni verziji.
Nekak nimam neke pretirane želje po kakem nemcu, Malo sem si ogledoval francoze, Kak megane, ali pa Peugeot 308 vendar kaj hitro cena zraste.. pa tudi kakšna Honda Civic in Toyota Auris sta mi precej všeč pa tudi glede kvalitete sta precej v vrhu po mojem mnenju, potem je tu še Fiat Bravo z 1.4 Turbo bencinarjem..nekak sem skeptičen glede kvalitete..
Vem da je tu ponudba ogromna, zato se zelo težko odločam kaj kupiti. vsak nasvet bi bil dobrodošel.
CENA do 7000€
Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Avto spodnjega srednjega razreda za 7000€?

Napisal/-a Firediver Sr dec 17, 2014 12:20 pm

Glede na opisano sem strnil tvoje zahteve v bolj jedrnate alineje:

- rabljen avto, spodnji srednji razred, morda tudi manjši avto,
- bencinar atmosferski motor, vsaj 1.4, raje 1.6 16V
- opreme čim več, vendar ne za vsako ceno (avtomatsko klima, 5 vrat...)
- ni želje po kakem nemcu, raje megane, ali Peugeot 308, Honda Civic in Toyota Auris, Fiat Bravo z 1.4 Turbo bencinarjem

Kriterij je še vedno zelo širok in težko bo karkoli predlagati...opiši, kaj si doslej vozil in mogoče kaj ti pri dosedanjih vozilih je/ni bilo všeč.
Če dosedanjih vozil ni bilo, pa opiši, kaj si vozil v avtošoli. Potem ti lahko bolje svetujemo.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr dec 17, 2014 12:30 pm

Pozdravljeni! Zanimam se za nakup rabljenega Bravota in me zanimajo kakšne vaše izkušnje. Predvsem motor, 120KM ali 150KM? Kolikšna je dejanska razlika v moči ter porabi med motorjema.? Kako je z opremo Emotion, Dynamic ali Sport ..je kakšna večja okvara v navadi za te motorje, nekoliko sem prebiral..

Torej :) A bo al ne bo še ?

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr dec 17, 2014 1:26 pm

jst bi v izbor dodal še Opel Astro

Someone_else
Nov uporabnik

Napisal/-a Someone_else Sr dec 17, 2014 2:45 pm

Firediver je napisal/-a:Glede na opisano sem strnil tvoje zahteve v bolj jedrnate alineje:

- rabljen avto, spodnji srednji razred, morda tudi manjši avto,
- bencinar atmosferski motor, vsaj 1.4, raje 1.6 16V
- opreme čim več, vendar ne za vsako ceno (avtomatsko klima, 5 vrat...)
- ni želje po kakem nemcu, raje megane, ali Peugeot 308, Honda Civic in Toyota Auris, Fiat Bravo z 1.4 Turbo bencinarjem

Kriterij je še vedno zelo širok in težko bo karkoli predlagati...opiši, kaj si doslej vozil in mogoče kaj ti pri dosedanjih vozilih je/ni bilo všeč.
Če dosedanjih vozil ni bilo, pa opiši, kaj si vozil v avtošoli. Potem ti lahko bolje svetujemo.

Vozim trenutno Seat Cordobo 1.4 16V (prešvoh) občasno pa tud Chevrolet Cruza 1.6 16V (je pa pretežak pa premal okretn avto za moj okus). V avtošoli sm vozu Golfa 6 dizla, pa nism bil neki navdušen.. Ja pa zdej sm se odloču da grem drug tedn mal Bravote pogledat. Zdej ni časa je na šihtu gužva..
L.p.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov