Blinder je napisal/-a: Če bi jih imel bi lastnik posrkbel, da se jih reši pred iztekom garancije.
mavrica je napisal/-a:, ena cvetka ja tudi ta, da ima veliko porabo olja.
.
peroRS je napisal/-a:Blinder je napisal/-a: Če bi jih imel bi lastnik posrkbel, da se jih reši pred iztekom garancije.
V večini primerov ni tako. Ljudem se s tem ne da ukvarjati in raje avto prodajo. Oz. ogromno je takih, ki sploh ne opazijo napak, tudi če pol avta manjka.
Dobro je, da je avto vsaj mesec dva v garanciji, da imaš čas sprobat, če je kaj narobe. Ne pa en dan pred iztekom garancije.
nejko307 je napisal/-a:To se dogaja pri Castrolu (1,5l na 15tkm)...pri Motulu porabe olja skoraj ni bilo...tudi temperatura je bila nižja(olja)...
MBtouran je napisal/-a:Nobenega od teh dveh. O teh TSI motorjih je toliko negativnih izkusen napisanih, da sam nebi upal kupiti kaj takega
MBtouran je napisal/-a:Nobenega od teh dveh. O teh TSI motorjih je toliko negativnih izkusen napisanih, da sam nebi upal kupiti kaj takega
yashica je napisal/-a:Izmed teh dveh motorjev je 1.8 bolj varna izbira. 1.4 zna bit problematik na več delih. Če odmislim težave z elektromagnetno sklopko, vodno črpalko... je še najbolj na udaru, napaka na krmilniku verige. Ker je hudič v podrobnostih, ne veš kateri je vgrajen v motor, dokler ne začne rožljati pri mrzlem zagonu.
Popolnoma nič drugače ni pri šibkejši različici 1.4 tsi-ja, ki ga imam. Pri meni je trajalo skoraj do izteka podaljšane garancije (4 leta), da so uvideli fatalno napako na krmilniku verige in mi ponudili "rumpfmotor". Če seštejem nadomestni motor, ter odpravljanje (nikoli zares odpravljenih) napak na motorju prve vgradnje in ostalih napak na vozilu, pridem do težko predstavljive številke, prek 10.000€.
Vse je šlo iz naslova tovariške oziroma podaljšane (jamstvo 4+) garancije, ampak za večino menjanih delov sem moral z glavo skozi zid in jim praktično dokazat napake, da sem dosegel svoj prav. Na koncu se je trud poplačalKoliko drugih bi tako dolgo vztrajalo je tudi vprašanje, ker večina že pri prvi večji napaki vrže puško v koruzo in avto enostavno menja.
Jaz ti 1.4 tsi-ja vseeno nebi odsvetoval. Žal je še največji problem v verigi oziroma krmilniku. Ne vem točno kako je z močnejšo različico 1.4, vendar šibkejši 1.4 122 ima dva krmilnika, pri čemer je eden večni problematik in ne veš kateri je vgrajen v motor. Tovarna ves čas dodelava motorje in lahko za primerjavo napišem, da so samo na motorju prve vgradnje, v štirih letih, naredili čez 20 sprememb oziroma izboljšav na področju sestavnih delov.
Karkoli boš kupoval, si pridobi številko šasije in na servisu preveri, če so bili na motorju določeni posegi s strani pooblaščenca, po navodilih tovarne ali pa bi morali biti in se prodajalec (prvi lastnik) ni pobrigal. Recimo, za 1.4 tsi 122 in 160KM je bil "tihi" vpoklic za menjavo varijatorja faze in v določenih primerih napenjalca verige. Tihi pri tem pomeni, da se je moral lastnik pripeljati na servis in potožiti čez ropotanje pri hladnem zagonu, da so odprli delovni nalog in falirane dele menjali, ker pisnega obvestila, da bi karkoli bilo z motorjem, lastnikom niso pošiljali!
............................................................
P.S.: Se v temi nisem imel namena oglašat, ampak OK, mogoče bo komu v pomoč. Če imaš še kakšno vprašanje, ti lahko odgovorim na zs.
pskoda je napisal/-a:Ker VW pri nas nekaj pomeni so cene rabljenih v oblakih, ko bo pa izgubil na slovesu oz bo narod poštudiral, da ni več to to bodo pa cena normalna.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov