Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

divans1
Nov uporabnik

Nakup novega enoprostorca

Napisal/-a divans1 Sr jan 07, 2015 5:53 pm

Letos sem se odločil za nakup novega avtomobila. Odločam se med C4 Grand Picasso in Ford Grand C max. V obeh primerih pa kupujem bencinarja, saj se dnevno vozim na zelo kratkih relacijah (6 km v službo) in tudi letno ne naredim več kot cca. 10K kilometrov. Pri Fordu sem gledal motor 1.6 EcoBoost 110 kW, pri Citroenu pa 1,6 THP 155. Zanima me vaše kateri je po vaše primernejši in ali bi vseeno lahko vzel dizla.

lp

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: Nakup novega enoprostorca

Napisal/-a darkside Sr jan 07, 2015 6:08 pm

c-max pride nekje junija če se ne motim prenovljen. slike so tukaj http://www.netcarshow.com/ford/2015-c-max/
prideta oba - c-max in grand c-max

tako da če ti je prihajajoči model lepši bi se ti mogoče splačalo pol leta počakati.

picasso pa je prenovljen (letošnji model)

edit: lanski :D 2014 je letnik, medtem ko ford je takšen že od leta 2011 ali nekaj takega.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr jan 07, 2015 6:24 pm

Se opravičujem za off ...

Zakaj se vedno svetuje turbo bencinarja namesto turbo dizla za kratke relacije ?

Kratke relacije škodujejo turbini in ne samemu diesel motorju. Konec koncev pa so relacije 6km na dan ubijalske tako za bencinarja kor diesla.
Če se že gremo kateri motor je bolj primeren, potem turbo bencinar ni nič boljši kot turbo diesel. Če že potem se vzame atmosferskega bencinarja.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 07, 2015 6:56 pm

Bencinski motor se hitreje zagreje. In niso kratke relacije povezane s turbino.

edit: za dizla googli egr pa dpf...
Zadnjič spremenil srcnik, dne Sr jan 07, 2015 7:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Sr jan 07, 2015 7:27 pm

Sam sem vozil novi model Citroena, v C maxu sem pa bil kot sopotnik. Moje mnenje gre Citroenu ker Cmax mi deluje enostavno razred manjši. Notri imaš tipk kot v Boingu, prostora na sopotnikovi strani kot v polu. Sam imam Senika in se za moje mnenje ne more primerat z Cmaxom. Ponavljam to je moje mnenje, če bi sam kupoval bi bil na prvem mestu zopet senik, nato Citroen. Mogoče kak GolfSportvan tud ni slab.

Pejt probat se vsaj not vsest v vse avte te klase.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 07, 2015 7:39 pm

Simpl je pojdi v salon FORD v tvoji bližini in najemi vozilo pa pejdi po tvoji trasi v službo :idea:
Simpl2 pojdi v salon Citroen in vzemi Gpica 1.6 zapleji po tvoji trasi v službo.
Simpl3 ponovi Simpl 1 in 2 z DIZEL motorjem v enakem modelu !
Je čist SIMPL :lol:

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr jan 07, 2015 8:06 pm

Tako kratke relacije so za novejše dizle z raznoraznimi dpf-ji "smrt". Še najboljša varianta bi bil atmosferc samo teh ni več velik na izbiro. Osebno bi se odločil za turbo bencinarja.
Jaz delam daljše relacije in krepko več na leto pa sem skoraj siguren, da bo moj naslednji avto spet bencinar. No turbo bencinar. Oziroma sem kar 100%.

Edit pa osebno bi raje vzel C4.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Sr jan 07, 2015 8:54 pm

meganer je napisal/-a:Notri imaš tipk kot v Boingu, prostora na sopotnikovi strani kot v polu. Sam imam Senika in se za moje mnenje ne more primerat z Cmaxom.

Pejt probat se vsaj not vsest v vse avte te klase.

No ja, sopotnik sem bil tudi jaz pa sem s 187cm in 100 kilami brez problema sedel noter. Notranjost je pa ja stvar okusa, meni osebno je notranjost v Citroenu dolgčas.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Sr jan 07, 2015 9:02 pm

meni je v citroenu tudi dolgočasna. moti me to da moraš stisnit gumb da dostopaš do klime recimo.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr jan 07, 2015 9:34 pm

100 ljudi 100 čudi. Meni osebno Ford še ni naredil lepe armature :)

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Sr jan 07, 2015 9:43 pm

Zdi se mi znotraj utesnjeno, sploh na sovoznikovi strani pri levi nogi ko jo tud nemoreš meti naravnost. To je moje mnenje.

ni pa slab avto da nebo kdo misli, da ga spluvam. Samo men tisti knofki kot v Oplu, nekak niso.Mam pa žlahtnika k ga ma pa so mu ravn tist knofki vseč. Meni je ena najlepših armatur od novega 308 recmo.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr jan 07, 2015 10:34 pm

no, Ford je že boljši zato, ker nma touchscreena. je pa vsa ta črnina tud men zelo všeč, čeprav mi je bil citroen ob prihodu čist bomba!

divans1
Nov uporabnik

Napisal/-a divans1 Če jan 08, 2015 5:06 pm

Pozabil sem še omeniti da kupujem takšnega z 7 sedeži ( v kratkem 3. otrok).

lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jan 08, 2015 5:33 pm

Definitivno citroen, je pa to stvar okousa.
Poleg tega pa ima ford c max manj prostora.

divans1
Nov uporabnik

Napisal/-a divans1 So jan 10, 2015 12:12 pm

Ker bomo v kratkem dobili 3. otroka, sem se odločil, da zamenjam avto. Nagibam se k nakupu novega. Ker bosta v avtu 2 otroška sedeža ter 1 jahač, sem se odločil za nakup enoprostorca ( po možnosti z 7 sedeži). Svto mora biti obvezno bencinar (kratke dnevne relacije - cca 6 km v eno smer, ter letno cca 10K km). Prosim za nesvete.

lp

Fishman
Nov uporabnik

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jan 12, 2015 1:55 pm

Ma pozabi na Tourana...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jan 12, 2015 2:53 pm

Se strinjam! Touran nima nekaj veliko prosotora...

Za tak denar dobiš novega S-maxa, pa boš komot dal 3 otroške zice zadaj!!

divans1
Nov uporabnik

Napisal/-a divans1 To jan 13, 2015 3:24 pm

Mislim da se bom kar za Citroena odločil. Sem primerjal malo 3. vrsto sedežev (c max , s max, zafira) in vsi imajo te "začasne" sedeže precej velike (po dolžini) in če hočeš v njih dokaj normalno sedeti, moraš dati sedež v 2. vrsti tako naprej, da dejansko le ta ni več uporaben. Pi Citroenu se pa dobro pozna večja medosna razdalja in manjša dolžina sedežev v 3. vrsti, ki je za otroke še primernejša ker mu noge visijo dol ne pa da jih ima vodoravno in brca v hrbtišče 2. vrste. Ne vem zakaj poskušajo nekateri proizvajalci narediti sedeže za odrasle, če pa tako ali tako ni prostora zadaj za njih.

Mogoče me edino malce moti to, da Citroen nima enojnega sredinskega naslona za roko ampak imata voznik in sovoznik vsak svojega - manjšega. Pa višina samega sedenja le malce čudna. Ne vem ali je streha toliko nižja, ali je sedež toliko višji. Sam sem velik 183 cm in si moram sedež spustiti skoraj čisto dol, da se ne zadanem v strop.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jan 13, 2015 5:00 pm

Pa višina samega sedenja le malce čudna. Ne vem ali je streha toliko nižja, ali je sedež toliko višji. Sam sem velik 183 cm in si moram sedež spustiti skoraj čisto dol, da se ne zadanem v strop.

Sedeži so višji od leta 2005 naprej, podobno kot v Fiatu :evil: Sploh pa, če ima še sončno steho. Ravno včeraj sedel v novem C3 s podaljšanim prednjim steklom, ko potegneš strešni rolo čisto do konca imaš senčnike direkt nad glavo se drgne po laseh :lol: in sem si nastavil sedež, kot v Hondi :lol:
Top pa imajo tudi C4 prejšnji. Aja moja višina je 191cm
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 8 gostov