Najbolj mi je bil všeč Qashqai 1.6 Accenta diesel (relativno močan avto - 130 KM, samo 1598 ccm-manjši stroški registracije, relativno majhna poraba), še bolj po testni vožnji (je pa res, da sem z njim nisem vozila po AC), a je predrag ... za 4-5.K. Zdel se mi je vredu za voziti v primerjavi s C4 Picasso 2.0, kjer sem imela občutek, da avto ''cuka'', pa tudi zadnji sedeži so nepričakovano kratki oz. premajhni, cena pa pretirana za 2.0. Prva izbira in vožnja je bil Toyota Verso, ampak mi je vse padlo po testni vožnji. Ko se voziš na sprednjih sedežih, super, ko na zadnjih, čutiš vse. To so 3 testne vožnje, ki sem jih imela.
Skratka, želela sem nekaj kar ne bo super dolgega, pa tudi ne nekaj kar bi me utesnjevalo. Zato Golf odpade, tudi iz razloga, da mi ni bil nikoli preveč všeč (morda le sportsvan, a je cena 25 K). Megan mi ni všeč, pravzaprav Renaulti nasplošno, Seata ne poznam. Focusa je premajhen, ni pa slab v karavanski različici (le notranjost zgleda outdated). Peugeota (2.0 karavan) vozim sedaj, na načelni ravni mi je všeč. Veliko je prostora (nekoliko preveč) in je predolg. Čeprav sedaj razmišljam tudi o P 5008, ker to, kar mi je všeč, je predrago. Kaj pa Kia Sportage? Kako se vam zdi? Bom pogledala še Tiguana. Ima kdo izkušnje z njim? Kako je s porabo? Po mojem porabi več kot 6,5 l. Če je le mogoče, ne bi kupila avta, ki je modelno izpred 4 let. Ne vem, morda pa bo ravno to kompromis.