Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

exit
Nov uporabnik

Audi a4

Napisal/-a exit Po feb 23, 2015 3:31 pm

Kupil bom avto in sicer audi a4 avant 2.0 letnik 2010 ali 2011, pa me zanima na kaj naj bom pozoren pri nakupu, s tem mislim pogoste napake na teh avtomobilih oz na motroju, kaj se pri teh avtomobilih najbolj kvari?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Audi a4

Napisal/-a pskoda Po feb 23, 2015 4:36 pm

Najbolj problematični so prevoženi kilometri, ki so nerealni na števcu. Drugače poznam dva kolega z to mašino. Vsi imajo avto od novega in do 140kkm nobenih problemov samo redni servisi.

Če je avto poceni vedi, da končno ne bo poceni ;)
Lp

exit
Nov uporabnik

Napisal/-a exit Po feb 23, 2015 5:09 pm

Kupil ga bom od fizične osebe, najraje od prvega lastnika, pred nakupom ga imam namen peljati tudi na AMZS. Vem da avto ni poceni in sem pripravlejn plačati tudi nekaj več, za ohranjeno vozilo z realnimi kilometri. Kako pa je kaj z pregledi na AMZS-ju ima kdo izkušnje?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po feb 23, 2015 6:11 pm

Kolega ima 2,0 tdi 140 in je imel znano hibo,na cca 80kkm,vstrajnik.To niso edine napake tega motorja.Moj zavarovalni agent je,poleg vstrajnika, imel probleme s šobami,na koncu se je odločil,da se ga znebi.Ne vem,dat 15-20k in več evra za avto s več kot 150kkm,tega nikoli ne bom razumel,ampak,nekdo kupi novo,da lahko kdo potem kupi rabljeno.Srečno,izbira je ogromna na a.netu. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 23, 2015 6:57 pm

Evo ga glih frišno na Anetu
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20TDI
Baje 1 lastnik

exit
Nov uporabnik

Napisal/-a exit Po feb 23, 2015 7:10 pm

nagibam se k 170 KM motorju

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po feb 23, 2015 7:55 pm

@ Ivan: On išče avto letnik 2010-2011 in ne predlagan letnik 2005.

Sam sem tudi hotel vzeti nekaj takega ampak, zaradi velike možnosti prevrtenih kilometrov in skritih napak me je minilo. Sem raje vzel nekaj novega in manjšega, enostavno je možnost dobit tak avto z realnimi kilometri, pravilnim vzdrževanjem za nizko ceno težko.
Don't worry, be happy ;)

exit
Nov uporabnik

Napisal/-a exit Po feb 23, 2015 8:01 pm

To je res, ponudbe na netu pa tudi ni kaj dosti ali pa so samo od preprodajalcev od katerih pa nimam namena kupovati.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po feb 23, 2015 8:09 pm

Torej pojdi raje po novega,še posebej,če nimaš gotovine,bo manjši,ne bo 170KM,ampak,veš kaj imaš,sosed ti bo prav tako fauš :lol: ;) .

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 24, 2015 10:32 am

xxl je napisal/-a:Torej pojdi raje po novega,še posebej,če nimaš gotovine,bo manjši,ne bo 170KM,ampak,veš kaj imaš,sosed ti bo prav tako fauš :lol: ;) .

Točno tako. Pri nakupu rabljenega vozila je pač treba tveganje okvar zmanjšati na minimum. Če je prodajalec sumljiv, manjka del podatkov o rednih servisih, vozilo izgleda sumljivo... potem pač tvegaš, da se take napake maščujejo. Glede na cene rabljenih vozil tega letnika in ranga, predvsem pa na odličen sloves preprodajalcev... bo verjetno res bolje kupiti razred manjši nov avtomobil.

Sam sem bil pred leti v podobni dilemi, po 6 mesecih iskanja primernega Audija ali BMW-ja sem obupal in kupil nobega Golfa. Preprosto zato, ker sem med kakšnimi 50 ogledanimi vozili našel le dva ki sta deloma ustrezala mojim potrebam: Prvi je bil žal limuzina, iskal pa sem karavana, drugi pa je bil s 3 litrskim dizlom in avtomatiko, kar je presegalo predvsem moje predstave o tekočih stroških (registracija, vzdrževanje...). Sta pa bila to edina dva primerka, ki sem ju uspel najti s preverjenim poreklom, dokazljivo zgodovino in brez skritih napak.

Če imaš čas, živce in voljo hodit na oglede vozil ki so daleč pod pričakovanji poskusi najti kar iščeš, drugače pa naredi kompromis glede znamke in velikosti, ter kupi novo vozilo - na daljši rok si boš verjetno še hvaležen.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

exit
Nov uporabnik

Napisal/-a exit To feb 24, 2015 4:22 pm

Kakšen nov avto v rangu 20k pa priporočate, glede na to da mi nakup rabljenega odsvetujete. Predvsem bi rad da je avto prostoren in ima dizelski motor ter čim več opreme.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 24, 2015 5:15 pm

Meni izbira do 20k niti ni neka,ampak,vse je odvisno od tvojih želja.Največ konjev ponuja astra,136,čeprav zaradi teže je podobno kot jih konkurenca 120.Kakšni karavani,torej Astra,P308 SW,Focus,Auris TS.Največja limuzina je lahko Corolla,ampak dizel je samo 90KM,ki baje presenetljivo dobro vlečejo,pa mogoče Octavia,ampak s bolj bogo opremo in motorjem 90 TDI.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 To feb 24, 2015 5:54 pm

Seat Leon FR ST se že dobi za cca 20keur. Imel na testu 150 km act za vozit je odličen.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To feb 24, 2015 6:02 pm

Za tak denar dobiš, kar nekaj avtov, ki ti bi mogoče ustrezali

VW Jetta
Opel Insignia
Škoda Octavia - lahko tudi karavan
Peugeot 308

+ Golf, Leon

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 24, 2015 10:35 pm

exit je napisal/-a:Kakšen nov avto v rangu 20k pa priporočate, glede na to da mi nakup rabljenega odsvetujete. Predvsem bi rad da je avto prostoren in ima dizelski motor ter čim več opreme.

Saj lahko poskusiš tudi z rabljenim, svetujemo le previdnost. Kupuješ avtomobil, ki je z dilerčke zanimiv, v tujini pa je pogosto službeno vozilo. Preverjeni avtomobili za po vrhu še kupljeni v SLO so žal redki. Pogosto se prodajo med znanci še preden se znajdejo med oglasi. Med uvoženim smetjem s prevrtenimi kilometri najti pravega pa je velika loterija, ki zahteva potrpljenje in disciplino.

Sam sem na koncu obupal in se raje odločil za varnejšo pot. Odločitev je na koncu tvoja.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov