a393 je napisal/-a: Sem se kar odločil, da bom vzel nov avto za ta denar. In sicer kolebam med zgoraj omenjenimi škodami (faiba combi, rapid sb -obe 1.2 tsi, 63 oz 66kw) v ožejm izboru pa imam tudi kio pro ceed¸(1.4, 73kw).
Kaj bi mi svetovali od teh treh?
LP in hvala.
Glede na ta vaš stavek:
Avto naj bo vsaj take velikosti, kot sedanji Accent, raje kaj večjega (3 osebe+otroški voziček+pes)
bi jaz če bi zase kupoval izključil trivratnika. Če avto uporabljata dve osebi in občasno še tretja potem to gre, če je pa otrok že pri hiši se boste pa kar hitro naveličali vsak dan sprednji sedež polagat.
Skoraj raje bi vzel Rapida kot Fabijo čeprav je Fabia novejši model in ima nov motor z jermenom, rapid pa starega z verigo. Motor je sicer na slabem glasu, vendar če bi bil res tako zanič ga ne bi dolga leta vgrajevali tudi v audija a1 in mislim da ga še vedno. Rapid je sigurno prostornejši v kabini kot fabia combi. Je pa tako kot je rekel esem pri tej kilometri je edin "ekonomičen" nakup dizel, vendar so na žalost cene dizlov konkretno zasoljene in razumem vašo odločitev za bencinerja. Včasih ima porsche mreža kakšenga ugodnega službenega rapida dizla in mogoče poglejte še v to smer. Je veliko več kot 1 eur dražji od cene 12 tisoč
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=Škoda%20Rapid%20Spaceback%201.6%20TDI%20Ambition
Ko je bil predlog elyseeja sem se spomnil še na c4 cactusa.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... eTech%20...
Mogoče se še za par sto eurov izpogajate in dobite tudi dober avtomobil za ta denar. Ne vem pa kako so ti motorji vzdržljivi in njihova poraba. Verjetno primerljivo z rapidom.
p.s. poreklo vozila je bolj subjektiven predsodek kot kaj druga in naj vas ne zmoti proizvajalec, saj se svetovni proizvajalci povezujejo med seboj in tudi dosti proizvajalcev ima iste dobavitelje za rezervne dele. Za VW vsi vedo da ima pod okriljem seat, škodo, audi, marsikdo pa ne ve da sodelujejo oz so sodelovali npr. Renault in Merdeces/, Peugeot in Citroen sodelujeta z BMW-jem(tudi toyota)/, Mazda z Fordom itd... Kot politka kjer se navidezno delijo na leve in desne je pa vse skupaj isto sra-nje