Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lamela123
Nov uporabnik

Kupovanje Citroen C3 ali golf 4 mnenja

Napisal/-a lamela123 To mar 03, 2015 10:58 am

Pozdravljeni,

Kolega se odloča ali bi si kupil omenjeni avto ali ne... V mislih ima nekaj za okoli 2000-2500€. Na avto.net je najdel enega z 230k prevoženimi km in je diesel. Kako je to za ta avto? Sam imam passata, ki sem ga kupil pri 200k in sem menjal že kar nekaj stvari, v večini razne gumice in roke... Se mi zdi da C3 ni avto za toliko km in da je bolj za kakšne kratke razdalje mestnih ljudi. Ali bo avto ok in ne bo treba vlagati še dodatnih 1000€ nanj v prvem letu?
Na drugi strani pa si ogleduje tudi Golf 4 TDI oz. SDI v enakem cenovnem rangu. Kaj se bolj splača gledano na vzdržljivost vozila, varnost, dobavljivostjo rezervnih delov (tudi avto odpadi) in pa primerjavo C3 z Golf 4 pri enako količino prevoženih km? Ali kaj posebno rado crkuje na teh dveh avtih?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Kupovanje Citroen C3 ali golf 4 mnenja

Napisal/-a abbe To mar 03, 2015 11:24 am

napiš mal več.
nisi napisal a gleda c3 dizla al bencinarja.
c3 se ne more primerjat z golf iv ker je "klasa nižje".
c4 je "primerljiv" z golf iv.
golfi majo po večini vsi števce pevrtene pa zjebani so.napak na podvozju je kr neki,ponavad kšne puše pa seleni.drgač so ok.enko se dogaja s citroeni...
niti nisi povedal ker tdi motor išče da ti se lahko pove kaj so okvare.
passat ima drgačno vpetje kot golf zato je z passatom več težav kar se podvozja tiče.ma 4x več rok kot golf..
kar se dobavljivosti delov tiče se dobi vse rezervne dele v trgovinah,na odpadih je verjetn več vw-jev ker so jih več prodal pa ker pašejo deli še od audija,seata,škode,drugih vw-jev.

p.s.po boš pa spet neki bentil nad odgovori a niti ne poveš kaj kolega točno išče.
Ni vse res kar napišem

lamela123
Nov uporabnik

Napisal/-a lamela123 To mar 03, 2015 12:08 pm

Citroen C3 bencinar 1.4 oz. diesel, podrobnih oznak motorja ne vem, pač kar je na voljo med oglasi, Golf 4 diesel TDI oz. SDI do 90KM.

Primer:
Citroen C3 1.4 HDi SX za 2.450€
232k prevoženih km
letnik 2004

Golf 4 1.9 SDI za 2.300€
202k prevoženih km
letnik 99

Recimo, da so km realni in da sta avta oba enako obrabljena (notranjost in zunanjost). Gre se samo za to, da nebi na koncu bilo treba zamenjati 5 semeringov, ležajev, en kup elektronike (črpalke, senzorji,...) menjava rok in podobno pa mislim da pri nobenem ne uide. Kar se pa zjebanih golfov tiče, pa vem o čem govoriš, sem bil pri parih prodajalcih pa sem mislil da se dela norce ko pravi da ni bil barvan, pa je barva bila polita kar po gumi in po brisalcih. Moraš imeti kar srečo da ni že zarustan po blatniku in pragih.

c3 se ne more primerjat z golf iv ker je "klasa nižje".
c4 je "primerljiv" z golf iv.

Drugače pa to sem želel videti. Sem enakega mnenja, ampak sem mislil da sem samo jaz.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To mar 03, 2015 12:14 pm

Nisi samo ti ker sta avta dejansko v različnih velikostnih razredih (o kakovostnih pa ne bi ker sta tudi starostno narazen).

Kje se bo pa vozil? Ker za na avtocesto sta oba bolj tako tako. Pa koliko se bo delalo letno? Sam bi gledal bencinarje za tak dnar.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar To mar 03, 2015 12:47 pm

Jaz bi se vedno rajši vzel C3. Ker predpostavlat da je golf letnik 1999 z 200.000km je enako kot da mislis da bozicek obstaja. Razen če poznas, avto in je od prvega ali 2 lastnika z znano zgodovino. Vendar ponavadi takšnih ni =P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 03, 2015 1:29 pm

če bo kupu bencinarja bo verjetno mel manj težav kot z dizli.
mislim da citroenovi encinarji so dobri.
pri vw maš pa bl mal izibre okol tega. edini agregat k si zasluž bit v avtu je 1.8T.
tko da...
men osebno je c 3 grd.
c4 mmi je pa lep v obeh različicah...
bolj udoben je tut znotraj je lepši, pa za isti denar ga boš dobil z več opreme..velik več..
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov