Anon je napisal/-a:Ne, ne, ravno v hrib mi ni treba. Sprašujem kolikšen problem je pozimi, ko je zasneženo cestišče, ampak ne neki ekstremni pogoji kot je hrib. V mislih imam npr. letos, ko so bile ceste po Ljubljani kar zasnežene... Skratka "normalne" izredne vremenske razmere...
Anon je napisal/-a:Še dodatek: kaj pa BMW 3 vs. BMW 1? Kot rečeno me mika 318ka, ne 320ka, ker ne rabim toliko moči. Tam do 90 kW se mi zdi zadosti, trenutno sem na 77 kW.
Ker pa ne najdem ravno veliko 318k, mojim potrebam pa ustreza tudi 118ka, me zanima kaj menite. Ja, okus je stvar posameznika, a dobra izbira je vedno informirana izbira.
Kje, razen pri očitnem, so razlike med serijo 1 in 3, oziroma če primerjam konkretno med 318 in 118?
Hvala, kdor deli misli z mano.
Firediver je napisal/-a:Če se prav spomnim je serija 1 zamenjava za nekdanjo serijo 3 compact. Glede napak so pa itak najdražje vezane na motor, ki so, kot si ugotovil, pri serijah 1 in 3 enaki.
Imam en star podatek, da je na letni ravni v SLO znotraj deleža prodanih BMW-jev bila serija 3 zastopana skoraj 50%, ne vem pa, ali je bila takrat serija 1 že zunaj ali se je tudi compact štelo pod serijo 3. V glavnem - dosti podlage da se ve, kateri motor je bil problematičen.
Anon je napisal/-a:Hvala!
Še prošnja za nasvet: kako najdem poznavalca ali strokovnjaka, ki mu zaupam? A je sekcija foruma, kjer se morda kdo ponudi, ker nimam ušesa zraven ne vem kakšen sloves gre o kom okrog "od ust do ust".
Se mi zdi, da ne kupujem "na horuk", od decembra visim na avto.net in gledam. In šele pred kakšnim mesecem sem se odločil za bmwja. Pred kakšnim tednom pa za enko (še naslov teme je glede trojke). Ne bi se rad zaletel, z veseljem vse preverim in se prepričam, ampak prijateljev z avtomobilskimi znanji nimam, sam pa vem o stvari toliko, kolikor mi je v teh treh, štirih mesecih uspelo prebrati. In vem, da (skoraj) nič ne vem.
Po forumu brska: Kovactrader in 11 gostov