zdrav ko mamic je napisal/-a:Al so boljsi TFSI
zdrav ko mamic je napisal/-a:Kaksni so stroski ce ga kupim pri 150.000 km?
esem je napisal/-a:Čeprav je bilo to že stokrat povedano - še 1X samo zate.
Dobri primerki stanejo enako v Nemčiji in pri nas. S takimi torej dilerji ne morejo nič zaslužit, bi bili celo na zgubi (stroški, transport ipd). A v Nemčiji imajo tudi "slabe" primerke, ki niso nujno slabi, so pa bistveno cenejši zaradi ogromnega števila km (v Nemčiji, It, F delajo trg. potniki tudi čez 1000 km/dan). In (samo!!) take naši dilerji pokupijo, jih malo spucajo/osvežijo/popravijo, predvsem pa jim bogato prevrtijo km ter jih nato prodajajo za ceno odlično ohranjenih z malo km. Nekateri tudi pisno garantirajo km - bi se ti z njimi bodel več let po sodiščih (kjer morda uspeš edino, če takoj po nakupu sodni izvedenec preveri km)? Razliko med audijem s 130-150 k km in audijem s 400-500 k km pobašejo v žep, prav tako si žepe bašejo mehaniki - in to oboje gre iz tvojega žepa.
Tvoj ima nekje 150000 km, kar ustreza tem prevrtenim avtom iz tujine (velika večina ima okoli 130) - zato domnevam(o), da je tvoj tudi iz tujine. Če res misliš, da ima 8 let star dizel iz tujine manj kot 20000 km/leto (toliko jih kdo naredi v enem mesecu), se ojunači, verjemi in se pusti nategnit.
Upam, da je jasno, da se o stroških ne da govorit - verjetno pa ne bodo majhni. Morda na samem začetku ja (+ velik servis, vztrajnik, dize?), a je veliko vprašanje za kasneje.
Ali pa se potrudi najti našega s 100% preverjeno zgodovino - kar se kdaj tudi prodaja.
Žal tako je...
zdrav ko mamic je napisal/-a:Gledam zdaj 1.8 TFSI pa me zanima, a so to isti motorji kot v tistih 2004 letnikih (tam so se dobro obnesli)? So teli novi tud taksni?
pskoda je napisal/-a:Seveda se napaka pojavi pri večini, ker tudi večina je uvoženih z zbitimi kilometri in to ne malo zbitimi kar konkretno jih delijo 2 ali celo 3 glede na realne sloh starejši letniki, ki jih ima v lasti več švercerjev in posledično večkrat zbiti
Letnik 2008 jih ima minimum 300kkm če ne blizu 500kkm tako, da si lahko predstavljaš kolikšni bodo stroški od podvozja naprej
GTI_Mk4 je napisal/-a:Se strinjam s tem. Avto, dizel, uvožen iz tujine zaradi tega, da bi nekdo nekaj zaslužil na njem ima 100% prevrtene kilometre. S takimi dizli se dela od 40000 - 80000 letno, da ne grem v skrajne primere. Ta audi je bil star recimo 5 let, torej logično preračunano ima najmanj od 200.000 pa vse tja do 500.000
zdrav ko mamic je napisal/-a:Matr ste fuknjeni ej... Pa boli me falus kok delajo kilometrov v tujini.. Pa ne morte mi o tem pisat celo temo in vsak post isto..
Pa da dela pol miljona na dan BRIGA ME
Ko da se zdej ne da dobit audija z realnimi kilometri res ne, matr ste pametni
Cefizelj je napisal/-a:Ne, ne da se. Oz. zatakne se ponavad pri denarju ker je tak Audi čudežno par jurčkov dražji od ostale ponudbe.
P.S. Odnos pa na vrhuncu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov