hondas je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Pomoje ti bomo težko pomagali.

Prostora ima absolutno več enoprostorec in tudi vzdrževanje bo cenejše, je pa Qashaqai res lep.

Sam pri sebi boš mogu skontat kolk šminke in kolk prostora rabiš.
Kako to misliš, da bi bilo pri Qashqaiu vzdrževanje dražje?
5cenic: Scenic mi ni všeč in me ne zanima. Prosim če razglabljanja o tem modelu nadaljuješ v primernejši temi.
Bil samo predlog katerega bi jaz gledal na tvojem mestu vendar vsake oči imajo svojega malarja.
Glede na to, da HR-V-ja nebo nekaj časa je nato izbira med Qashqai-jem in C4 Picasso.
Videz: tukaj spet velja vsake oči imajo svojega malarja. Pred 2 leti, če bi videl novega Qashqai-ja in C4 Picasso bi izbral Qashqai-ja definitivno. Tista vesoljska oblika C4 Picasso mi nikakor ni bila všeč vendar večkrat ko ga vidim bolj mi ratuje všeč. Še vedno bi dal prednost Qashqai-ju po dizajnu vendar ne vem, če niso pri C4 Picasso zadeli tiste oblike, ki ti ratuje bolj in bolj všeč in ko pride novi se še dve leti sprasuješ zakaj so naredili gršega kot stari model, nato ti pa nenadoma novi postane všeč (isti občutek sem imel pri zadnji zamenjavi generacije C4 Picasso).
Uporabnost: kot so ti že rekli, se tukaj oba izjemno razlikuejta. C4 Picasso ponuja to kar imaš in se boš počutil kot, da sediš v posodobljenem starem avtomobilu. Qashqai pa ponuja nekaj novega vendar se moraš uprašati, če želiš tisto novo in si se pripravljen odreči temu kar imaš.
Vsekakor je bolj "uporaben" C4 Picasso z več prostora v prtljažniku, razen če potrebuješ avto ki je malo bolj dvignjen potem je seveda bolj uporaben Qashqai. Seveda sam najbolje veš kaj rabiš.
Cena: cena je tam tam. Kot si sam ugotovil pod 20k neboš tako zlahka dobil novega C4 Picasso. Sem tudi sam pred kratkim kupoval avto in sprobal C4 Picasso vendar me je cena odbila. Na koncu sem se odločil za 4 leta rabljen avto za tretino cene novega C4 Picasso.
Kaj izbrati: na tvojem mestu bi jaz izbral C4 Picasso. Mislim, da je oblika C4 Picasso bolj moderna od oblike Qashqai-ja, čeprav je slednji mlajši. Poleg tega, če ti je do sedaj Xsara Picasso zadostovala verjetno ne potrebuješ bolj dvignjenega avtomobila, si pa definitivno navajen prostora v prtljažniku in nočeš se po glavi udariti, ko ti stvari, ki si jih v Xsari veselo tovoril, kar naenkrat ne bodo šle več v prtljažnik. Zdaj ne vem kakšen je tvoj družbeni status (oče, dedek) vendar v vsakem življenjskem obdobju prostornost avtomobila pride prav, pa če v njem prevažaš majhne otročke, svoje večje otroke ali pa vnuke. Ali pa naprimer če si glasbenik in igraš kontrabas ter ugotoviš, da ti v nov fensi SUV ta stvar, ki jo moraš prevažati enkrat na teden pač negre (se je zgodilo tastu).
Poleg tega pa me je na testu C4 prepričal glede voznih lasnosti, tudi notranjost ima zelo lepo in verjamem, da je dober avtomobil. Primerjave glede tega z Qashqai-jem nemorem potegniti saj sednjega nisem vozil.