Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Qashqai ali C4 Picasso

Napisal/-a hondas Sr apr 01, 2015 3:40 pm

Letos bomo doma kupili nov avto :D . 13 let staro Xaro Picasso bo verjetno zamenjal Qashqai , C4 Picasso, prihajajoča Honda HR-V. Človek se razvadi in tako mi avti, kjer se sedi nižje ne pridejo v poštev. Ker delam okoli 15000 km letno, bo bencinar. Nissan 115KM, Citroen in Honda 130KM. Gledal sem tudi manjše križance, ranga Captur, P2008, pa so preutesnjeni.
Qashqai Acenta 1,2 DIG-T 1197ccm 115KM z 360 opremo pride krepko čez 20K€ oops , C4 Picasso Intensive PureTech 130 S&S BVM6 96/130 1199ccm pa nekaj pod 20K€.
Kakšen nasvet bi mi prav prišel?
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Qashqai ali C4 Picasso

Napisal/-a srcnik Sr apr 01, 2015 3:49 pm

Kje si našel 130km motor pri citroenu c4 picasoo? pa tako ceno?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 01, 2015 3:51 pm

Pomoje ti bomo težko pomagali. :) Prostora ima absolutno več enoprostorec in tudi vzdrževanje bo cenejše, je pa Qashaqai res lep. :) Sam pri sebi boš mogu skontat kolk šminke in kolk prostora rabiš.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 01, 2015 6:36 pm

Meni osebno je novi C4P znotraj precej drugačen od starega (C4P in ne XP !!) - govorim o počutju z vozniškega sedeža (samo!) - stari je bolj avtomobilski/enoprostorski, novi je nekako bolj kombijevski/avtobusarski. Zunaj je novi lepši/modernejši, a tudi stari ni za odmet - je še vedno dovolj lep/zanimiv.

Skratka - resno bi ju primerjal in razmislil o tem, da oz če pride v poštev namesto 13 let stare Xsare Picasso tudi 3 leta star C4P. Tudi denarnica bo gromko hvaležna...

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr apr 01, 2015 7:03 pm

Povsem druga avtomobila. Oba sta sicer v vožnji lahkotna in suverena.

Prvi je res zelo lep, drugi hhhm...,
prvi nima prostora, da bi notri stlačil človeka nad 185cm, drugi je eden najprostornejših avtov,
z Qashqaijem ti ne bo treba skrbeti kje se voziž, C4 Picasso ima relativno nizko podvozje,
prvi je povprečno slabo pregleden, medtem ko so Citroeni avti z najboljšim pregledom na cesto.

Oba pa sta relativno hrupna pri višjih hitrostih, še posebej Qashqai.
Nobeden pa nima nekega pretirano razkošnega sedenja zadaj.
Oba bosta kar hitro izgubljala vrednost, še posebej Citroen!
Sta pa oba v diesel izvedbi dokaj varčna, bencinarja sta pa ali prelena ali pa prepotratna.

Kaj pa če bi morda preveril, kaj ponuja VW Golf Sportsvan?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 01, 2015 7:21 pm

Je že v neki drugi temi pisal da VW odpade. :)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Sr apr 01, 2015 7:22 pm

srcnik je napisal/-a:Kje si našel 130km motor pri citroenu c4 picasoo? pa tako ceno?

PureTech 130 S&S BVM6 96/130 je nov motor in se ga začenja sedaj tržit. VW odpade.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr apr 01, 2015 7:34 pm

Cefizelj je napisal/-a:Je že v neki drugi temi pisal da VW odpade. :)

Potem pa zavisi samo še pomislek za kaj ga bo rabil. Če je to avto za dva, ki nimata ne vem kakšnih rekvizitov, potem sploh ni vprašanje. Če je družinski avto, tudi ne. Za vmesne nianse pa bo treba morda dodatno pretehtati vse po vrsti.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Sr apr 01, 2015 8:28 pm

Sem oba testiral in se bo težko odločit. Ima pa Picasso nekako kratek sedalni del in me je hrbet kmalu začel matrat. Kot sem že omenil, čakam tudi prihod Honde HR-V.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr apr 01, 2015 8:38 pm

Kaj pa malo rabljen? Moj prejšnji post?

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Sr apr 01, 2015 9:01 pm

Hvala, ampak star model mi ni všeč. In kupil bom nov avto.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr apr 01, 2015 9:10 pm

Scenic mogoče? Za 20 jurjov se mogoče dobi že kakšno izvedenko Xmod. Lepo združuje prostornost C4 Picasson in terensko dušo Qashqai-a. Je pa res, da nima 4x4 pogona.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr apr 01, 2015 9:15 pm

Scenic je tudi že star, pride nov čez dobro leto, leto in pol.... je pa ugoden, dobiš Bose opremo in 1,6dizla za nekje 20.000
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če apr 02, 2015 12:44 pm

Se pa kar dražijo avti. C4 Picasso po ceniku na spletu pride 23.600. Bencinar z malo boljšo opremo. Kaj veste koliko Citroenovci spustijo cene glede na ta cenik?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če apr 02, 2015 1:59 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Scenic je tudi že star, pride nov čez dobro leto, leto in pol.... je pa ugoden, dobiš Bose opremo in 1,6dizla za nekje 20.000

Scenic je star dobrih 5 let, facelift pa je star cca 3 leta. Pri prejšni generaciji so prej naredili Megana 4 vrat in nato vse različice Megana, nato so naredili Grand Scenica in šele kasneje tudi navadnega Scenica, Tako, da bo mojem mnenju novega Scenica nebo vsaj še 2 leti, glede na to, da bo Megan narejen šele leta 2016, o Scenicu pa se sploh še nič ne govori. Terenske verzije novega pa nebo še kar nekaj časa, saj je le ta stara le 2 leti.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če apr 02, 2015 2:25 pm

Cefizelj je napisal/-a:Pomoje ti bomo težko pomagali. :) Prostora ima absolutno več enoprostorec in tudi vzdrževanje bo cenejše, je pa Qashaqai res lep. :) Sam pri sebi boš mogu skontat kolk šminke in kolk prostora rabiš.

Kako to misliš, da bi bilo pri Qashqaiu vzdrževanje dražje?

5cenic: Scenic mi ni všeč in me ne zanima. Prosim če razglabljanja o tem modelu nadaljuješ v primernejši temi.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Če apr 02, 2015 2:43 pm

hondas je napisal/-a:Se pa kar dražijo avti. C4 Picasso po ceniku na spletu pride 23.600. Bencinar z malo boljšo opremo. Kaj veste koliko Citroenovci spustijo cene glede na ta cenik?

Mislim, da bi moral dobiti Grand Picassoja z 1,6 Hdi 115 KS z Intensive opremo nekako za slabih 22 k€. Zdaj pa zračunaj, koliko bi to bilo za Picassoja, ki ga iščeš.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Če apr 02, 2015 2:47 pm

esem je napisal/-a:npr toliko

Ali pa še eno malo malenkost več.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če apr 02, 2015 3:27 pm

hondas je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Pomoje ti bomo težko pomagali. :) Prostora ima absolutno več enoprostorec in tudi vzdrževanje bo cenejše, je pa Qashaqai res lep. :) Sam pri sebi boš mogu skontat kolk šminke in kolk prostora rabiš.

Kako to misliš, da bi bilo pri Qashqaiu vzdrževanje dražje?

5cenic: Scenic mi ni všeč in me ne zanima. Prosim če razglabljanja o tem modelu nadaljuješ v primernejši temi.

Bil samo predlog katerega bi jaz gledal na tvojem mestu vendar vsake oči imajo svojega malarja.

Glede na to, da HR-V-ja nebo nekaj časa je nato izbira med Qashqai-jem in C4 Picasso.

Videz: tukaj spet velja vsake oči imajo svojega malarja. Pred 2 leti, če bi videl novega Qashqai-ja in C4 Picasso bi izbral Qashqai-ja definitivno. Tista vesoljska oblika C4 Picasso mi nikakor ni bila všeč vendar večkrat ko ga vidim bolj mi ratuje všeč. Še vedno bi dal prednost Qashqai-ju po dizajnu vendar ne vem, če niso pri C4 Picasso zadeli tiste oblike, ki ti ratuje bolj in bolj všeč in ko pride novi se še dve leti sprasuješ zakaj so naredili gršega kot stari model, nato ti pa nenadoma novi postane všeč (isti občutek sem imel pri zadnji zamenjavi generacije C4 Picasso).

Uporabnost: kot so ti že rekli, se tukaj oba izjemno razlikuejta. C4 Picasso ponuja to kar imaš in se boš počutil kot, da sediš v posodobljenem starem avtomobilu. Qashqai pa ponuja nekaj novega vendar se moraš uprašati, če želiš tisto novo in si se pripravljen odreči temu kar imaš.
Vsekakor je bolj "uporaben" C4 Picasso z več prostora v prtljažniku, razen če potrebuješ avto ki je malo bolj dvignjen potem je seveda bolj uporaben Qashqai. Seveda sam najbolje veš kaj rabiš.

Cena: cena je tam tam. Kot si sam ugotovil pod 20k neboš tako zlahka dobil novega C4 Picasso. Sem tudi sam pred kratkim kupoval avto in sprobal C4 Picasso vendar me je cena odbila. Na koncu sem se odločil za 4 leta rabljen avto za tretino cene novega C4 Picasso.

Kaj izbrati: na tvojem mestu bi jaz izbral C4 Picasso. Mislim, da je oblika C4 Picasso bolj moderna od oblike Qashqai-ja, čeprav je slednji mlajši. Poleg tega, če ti je do sedaj Xsara Picasso zadostovala verjetno ne potrebuješ bolj dvignjenega avtomobila, si pa definitivno navajen prostora v prtljažniku in nočeš se po glavi udariti, ko ti stvari, ki si jih v Xsari veselo tovoril, kar naenkrat ne bodo šle več v prtljažnik. Zdaj ne vem kakšen je tvoj družbeni status (oče, dedek) vendar v vsakem življenjskem obdobju prostornost avtomobila pride prav, pa če v njem prevažaš majhne otročke, svoje večje otroke ali pa vnuke. Ali pa naprimer če si glasbenik in igraš kontrabas ter ugotoviš, da ti v nov fensi SUV ta stvar, ki jo moraš prevažati enkrat na teden pač negre (se je zgodilo tastu).
Poleg tega pa me je na testu C4 prepričal glede voznih lasnosti, tudi notranjost ima zelo lepo in verjamem, da je dober avtomobil. Primerjave glede tega z Qashqai-jem nemorem potegniti saj sednjega nisem vozil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov