Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kirsa1
Nov uporabnik

Nakup enoprostorca oziroma karavana

Napisal/-a kirsa1 Ne apr 12, 2015 11:22 pm

Pozdravljeni...Ker bo mi moj trenutni avto Renault Scenic šel počasi po gobe,sem primoran razmišljati o nakupu novega oziroma rabljenega avtomobila...Najraje bi vzel avto star cca.3 leta z čim manj prevoženimi kilometri...Se pa zavedam,da je to skoraj tako kot loto oziroma Jackpot...Nekako so v ožji izbor prišli predvsem:

Ford-C Max
Citroen C4 Picasso
Peugoet 3008
Renault Grand Scenic
Renault Megane Grandtour
Opel Meriva

Kaj mi svetujete in pri katerem trgovcu oziroma avtohandlarju naj pogledam za takšne avtomobile?

Stokrat hvala za kakšen uporaben nasvet oziroma informacijo...LP

iDanijel
Nov uporabnik

Re: Nakup enoprostorca oziroma karavana

Napisal/-a iDanijel Ne apr 12, 2015 11:50 pm

Če ti je vseeno enoprostorec ali karavan bi jaz brez razmišljanja vzel karavana. Manjša poraba, nižja cena...

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Po apr 13, 2015 6:55 am

Od navedenih vsekakor C4 Picasso. Razmislil bi pa, če ne raje Grand (v kolikor rabiš kaj več prostora).

Je pa lani prišel ven v svojem raredu najprostornejši enoprostorec - Golf Sportsvan 8)

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 7:11 am

wildbliw je napisal/-a:
Je pa lani prišel ven v svojem raredu najprostornejši enoprostorec - Golf Sportsvan 8)

Večji od C4 Picasso?

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 7:17 am

Pred dobrimi dvemi meseci sem bil tudi sam v enaki dilemi kaj vzeti in sem imel nekje identičen spisek željenih avtomobilov (v igri je bil poleg naštetih še Laguna karavan). V fotofiniš sta prišla Renault Scenic in Megane Grandtour in pa Citroen C4 Picassa (motorji pa od 1.5 do 1.9). Odločil sem se za C4P, pri odločitvi pa sem tehtal me ogledanimi vozili stanje vozil, ceno in pa zaupanje do trgovca. Avto imam v ok stanju, zaenkrat brez težav in tudi cena je bila zelo ok :)

kirsa1
Nov uporabnik

Napisal/-a kirsa1 Po apr 13, 2015 7:24 am

Mi lahko prosim zaupaš kje si kupil C4 Picasso?Jaz se še vseeno bolj nagibam k Ford C-Maxu...Ne zaupam več najbolj francozom...

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 7:31 am

Ford C-max...tako ti bom povedal, preden sem se 'resno' lotil ogleda vozil na trgu je bil C-max najvišje na moji 'whishlist', vse dokler se nisem vanjga usedel. Pol sem ga hitro zbrisal ven iz liste želja. Predrag za tisto kar nudi (sicer sem gledal le Titanium nivo opreme), in občutno manjši, manj prostoren kot C4P in pa Scenic. Nasploh je sprednji del avta - plac za voznika in sovoznika recej utesnjen. No, vsaj tak občutek sem dobil.

Jaz sem C4P vzel pri Avtoplusu v Kopru.

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 7:32 am

sicer pa, kot se nekje prebral naj bi imela C-max 1.6 TDCi in pa C4P 1.6 HDi enak motor. Francoski.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Po apr 13, 2015 8:43 am

primoz75 je napisal/-a:
wildbliw je napisal/-a:

Večji od C4 Picasso?

Da. C4 Picasso je v notranjosti širši. Sportsvan višji in na zadnjih klopeh ima več prostora za kolena. Ima pa Grand neprimerno večji prtlažnik!

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 8:46 am

Kot vem ima že C4P večji prtljažnik kot Sportsvan. Pa WV nima posameznih zadnjih sedežev kar je vsaj meni velik minus. C4GP pa poseka Sportsvan v velikosti prtljažnika za ene 130-140 lit če se ne motim.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 13, 2015 8:50 am

V tem primeru je "problem" samo v tem, da C4P je avto, ampak ni "das auto" in za nekatere je to velika - če ne kar nepremostljiva - razlika. Jaz osebno stavim na uporabnost, ker je temu taka zasnova avtomobila tudi namenjena.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 9:58 am

Firediver je napisal/-a:V tem primeru je "problem" samo v tem, da C4P je avto, ampak ni "das auto" in za nekatere je to velika - če ne kar nepremostljiva - razlika. Jaz osebno stavim na uporabnost, ker je temu taka zasnova avtomobila tudi namenjena.

DAS Auto ni več to kar je bil....

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Po apr 13, 2015 10:06 am

primoz75 je napisal/-a:Kot vem ima že C4P večji prtljažnik kot Sportsvan. Pa WV nima posameznih zadnjih sedežev kar je vsaj meni velik minus. C4GP pa poseka Sportsvan v velikosti prtljažnika za ene 130-140 lit če se ne motim.

Bi rekel da kar dosti več, saj ima tudi dobrih 30cm več v dolžino.

Glede uporabnosti; oba sta vrhunsko uporabna.

Drugače je pa DAS avto v marsičem prešišala Škoda, žal pa tudi v ceni. :cry:

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 11:12 am

pa WV-ji se mi zdijo notri tako dolgočasni avtomobili. No, saj tudi navzven niso neko 'veselje' od avta.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 13, 2015 1:28 pm

A to o prostorninah prtljažnika vi kar nekaj na pamet po principu "baba čula/rekla" oz. o katerem C4P je govora? Če o starem modelu, potem ima ta enako velik prtljažnik kot Sportsvan in sicer 500 litrov, novi C4P pa ima večji prtljažnik in sicer 597 litrov, sta pa tako stari kot novi C4P za dobrih 10 cm daljša, kar pomeni, da nimata tako dobro izkoriščen prostor. Sploh je pa treba vedet, da je Sportsvan zgolj dvignjen Golf (čeprav bodo marketingarji to zanikali), razredni tekmec C4P pa je bolj kot ne Touran. Ta pa ima v zaenkrat še aktualni verziji ob prav tako krajši skupni dolžini od C4P še precej večji prtljažnik, novi model, ki prihaja poleti pa bo zrasel v vse smeri in bolj kot ne konkurenca C4GP, govori pa se o prtljažniku prek 700 litrov, če se ne motim... Toliko ga pa seveda tudi C4GP nima. Nisem VAG fan ampak dejstva glede prtljažnikov so pač točno taka kot sem zapisal.
Antiznačkar po prepričanju

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 2:29 pm

razlika med (starim) C4P in WV Touranom ni le v prtljažniku ma predvsem v prostoru v kabini. C4P je bolj prostoren (in svetel) avto kot pa recimo Touran. Nagledana sem imel oba, odločil sem se za C4P. Kar se avrtomobilskih razredov tiče, novi C4P je konkurent WV Golfu Sportsvanu (ne glede na nekaj cm razlike), novi Touran pa bo konkurent C4GPju. S tem da bi se lahko Golf Sportsvan komot klical Touran, novi Touran pa recimo Grand Touran, ali pa Max Touran, ....itd :)

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Po apr 13, 2015 2:47 pm

Največja zmota je to, da je Golf Sportsvan le dvignjen Golf. Ob natančni preučitvi geometrije obeh vozil je jasno, da temu ni tako.
V kabini je C4P bolj prostoren od Tourana, a manj od Golfa Sportsvana. Je pa nekaj širši, kot Sportsvan.
Prtlažna prostora mislim, da sta dokaj primerljiva po vlumnu. Je pa (po mojem občutku) zaradi bolj kupejevske oblike C4P njegov prtlažni prostor nižji, zaradi dolžine pa nekoliko daljši, kot pri Sportsvanu.
Novi Touran mislim, da ne bo imel povsem istega sprednjega dela, kot Sportsvan. Bo pa zelo podoben Sportsvanu. C4GP je spredaj identičen, kot C4P.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 13, 2015 3:23 pm

C4GP in C4P spredaj nista povsem enaka. Tudi sportsvan je bližje golfu kot Touranu.

kirsa1
Nov uporabnik

Napisal/-a kirsa1 Po apr 13, 2015 5:30 pm

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Po apr 13, 2015 5:48 pm

kirsa1 je napisal/-a:Kaj pravite na tega C Max Granda?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -SEDE%8EEV

so km realni?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov