Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

softis
Nov uporabnik

Avtomobil z max dobrimi lastnostmi

Napisal/-a softis To apr 14, 2015 12:39 pm

Pozdravljeni,

počasi razmišljam o nakupu naslednjega novega rabljenega vozila do nekih 7000€. Mislim, da v globalu pod 10.000 je težko kaj dobrega najti, ampak žal je tudi 7k moj maksimum.

Trenutno vozim Fiata Stilo 2005 letnik s prevoženimi 228k kilometri. Bom najprej napisal kaj me pri tem avtomobilu že od samega začetka moti.
1.) nepregleden
2.) dokaj neudoben na daljše razdalje (sedeži so za mojo višino preveliki)
3.) podvozje tko tko vse skupaj se mi zdi, da ni neke trpežnosti
4.) vozne lastnosti ( ni glih nekako za kakšno dinamično vožnjo v ovinkih) - če se pa gre človek malo dinamike, pa dokaj hitro začneš plesati po cesti
5.) neugodna menjava pokvarjenih luči (namreč cel akumulator moram sneti, da zamenjam sprednjo levo luč)
6.) črički vsepovsod (trenutno največ zaradi okvarjenih klima motorčkov)

Tisto s čim sem zadovoljen
1.) dokaj nizka poraba goriva (1.9 Mjet z 88kw)
2.) motor (vsaj zaenkrat ni bilo večjih težav od datuma nakupa pri 145k km)
3.) prtljažnik

Sedaj potrebujem predloge, s katerim avtomobilom bi obenem "popravil" zgoraj naštete slabosti, ter obdržal naštete dobre lastnosti. Seveda sem za kompromise, ampak ne na račun udobnosti vozila, podvozja in voznih lastnosti. To nekako bi še najraj "dobil" pri drugem avtomobilu.

Sam nimam v mislih nobene točno določene znamke, rad bi da je avtomobil vsaj 2008 letnik in da moč motorja ni slabša od sedajšnjega. Dizel - Bencin vseeno, le moč mora biti enaka, torej mora imeti pospeška, končna hitrost je tudi pomembna, saj se veliko vozim po nemških avtocestah, kjer je vožnja pri 200km/h nekaj normalnega.

wildbliw
Novinec

primoz75
Nov uporabnik

Re: Avtomobil z max dobrimi lastnostmi

Napisal/-a primoz75 To apr 14, 2015 4:47 pm

Jaz bi pogledal še kak Renault Megane (Grandtor al navaden) z dci 1.5 motorjem (110 km)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To apr 14, 2015 4:57 pm

Pač klasika v tem razredu je golf, ki je že pregovorno že v vsem dober... Ima pa na žalost zato tudi dokaj visoko ceno glede na letnik/km.

Alternativa je tudi kakšna octavia (kot zgoraj)... (samo bodi previden pri 2.0 TDI PD motorjih, ker imajo kar nekaj napak)

(eni predlagate megana, kjer moraš čez kolotek žarnice menjat?) :)
Zadnjič spremenil srcnik, dne To apr 14, 2015 5:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 To apr 14, 2015 5:00 pm

Megana sem predlagal zato ker dobiš veliko za porabljen denar.

Idealnega avtomobila (žal) ni. Golf? Golfa smo imeli doma in kar bom rekel - verjetno ga ne bo nikoli več pr bajti

Ne lastim si niti Megana...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To apr 14, 2015 5:04 pm

Pri novejsih meganih, ni vec potrebna menjava cez koloteke. Na zacetku je mal tezje, ko pa osvojis, imas 5 minut dela. Edin umazaniji se pa ne gre izognit.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To apr 14, 2015 5:40 pm

Nekako po brskanju po avtonetu sem tudi sam opazil, da največ za svoj denar dobiš če kupiš Renaulta. Verjetno zaradi tega, ker je veliko Renaultov v Sloveniji in je posledično veliko ponudbe in jim cena najbolj pade.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To apr 14, 2015 5:58 pm

Sam bi predlagal da pogledaš za mazdo 3 in ford focusom. Oba našteta izpolnjujeta tvoje pogoje, megane pač ne, vsaj kar se podvozja in volanskega mehnizma tiče si potem na istem.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 14, 2015 6:06 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9453442&show=1
Dodaš še dobrega tisočaka pa imaš AVTO, ne pa neke jajce 6 ali 7 let stare. Pa še porabo imajo majhno ti dci-ji. Za avtocesto je čisto dovolj. Če je za MB klaso B dovolj bo še za megana. Tist usnjen volan pa neke bedarije dodatne opremei nič ne pomenijo če te rabiš avtovleko na vsakem klancu.

softis
Nov uporabnik

Napisal/-a softis To apr 14, 2015 6:28 pm

Hvala vsem na odgovore. Ja, tudi sam sem opazil da je Renaultov veliko, vendar so motorji prešibki...kot sem napisal moč motorja mora biti enaka ali večja. 120konjev mi je res neka srednja meja, kjer se ne bojim lepo pravilno prehiteti vozilo, ter se ne bojim na avtocesti, da rabim tri dni preden pridem na 200km/h...kot sem rekel se vozim zelo veliko na nemških avtocestah.

Pa cena mora biti do 7k€.

Kaj pa kakšna Opel Astra v tem cenovnem rangu?

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 14, 2015 6:33 pm

Astre so vredu samo bencinerji so požrešni. Kaj pa kaj takega Laguna 2008, 2.0dci je razred večje, 1. lastnik: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20DCI
Večja medosna razdalja, večje udobje kot astra, megane, focus in podobni. Za avtoceste super avto.
S tem se pa ne boš jajcal po cesti. Lahko se pelješ 220 če se hočeš. Še čudn da ti ni Fiat zakuhu če se pogosto voziš 200. Olja je pa pri taki vožnji verjetno treba še bolj redno dolivat. Očitno so trpežni. ;)

REcaro
Nov uporabnik

Napisal/-a REcaro To apr 14, 2015 6:43 pm

Passat 1.9tdi 2001-2005L

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 14, 2015 7:09 pm

blaz2013 je napisal/-a:Astre so vredu samo bencinerji so požrešni. Kaj pa kaj takega Laguna 2008, 2.0dci je razred večje, 1. lastnik: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20DCI
Večja medosna razdalja, večje udobje kot astra, megane, focus in podobni. Za avtoceste super avto.
S tem se pa ne boš jajcal po cesti. Lahko se pelješ 220 če se hočeš. Še čudn da ti ni Fiat zakuhu če se pogosto voziš 200. Olja je pa pri taki vožnji verjetno treba še bolj redno dolivat. Očitno so trpežni. ;)

Ni to golf =P

Avtorju predlagam focusa 2.0 tdci....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

softis
Nov uporabnik

Napisal/-a softis To apr 14, 2015 7:29 pm

blaz2013 je napisal/-a:Astre so vredu samo bencinerji so požrešni. Kaj pa kaj takega Laguna 2008, 2.0dci je razred večje, 1. lastnik: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20DCI

Lep je.

No, če bom omenil komu da kupujem Renaulta bom slišal "sam stran od renoja". Je to dejansko res? Imel sem priložnost voziti se v še stari Laguni in tisto je bila res ladja. Zakaj potem nisem nikoli kupil Lagune oziroma Renaulta...ravno zaradi ostalih ljudi, ki pravijo, da se skoz kvarijo.

Je to še resnica pri letnikih kot je na tem linku? Najbrž je tudi odvisno kero mašino vzameš. To kar si mi dal je nekaj kar bi dejansko imel.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To apr 14, 2015 7:34 pm

Pri teli Laguni te nima kaj skrbet kar se tiče motorja. Realno te lahko skrbijo črički, ki se pojavljajo pri nekaterih primerkih v armaturi. Pa ni več tako mehek avto, kot so bili prejšnji modeli, je bolj "nemška". Drugače so pa fletni avti za vozit oz. kot pravijo moji predhodniki: dobiš veliko avta za malo denarja.

Kar se pa tiče mnenj: 100 ljudi 100 čudi. Kvarjenje je pa prisotno povsod. Največ kar lahko narediš je, da kupiš avto z redno opravljenimi servisi in si pustiš nekaj rezerve za izredne stvari.

Kot primer: nimam nič proti Oplu ampak kolega je pustila na avtocesti službena insignija z 1300 kilometri. Pa zato pač ni celotna znamka zanič.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To apr 14, 2015 7:53 pm

Jst sem kupoval avto za podoben denar kot ti, s tem da sem imel prej lybro. Iskal nekaj neproblematičnega za nekaj let, s poudarkom na udobju in nizkih stroških - tako poraba kot vzdrževanje.

No kupil sem saab 9-5. Letnik 2008 za dobrih 5k. Fiatov 1.9 motor, avto je naravnost fantastičen za tak denar.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 14, 2015 8:03 pm

Treba je na servisih preverit če vse štima in tako kot je cefizelj rekel, za ta denar dobiš ogromno od vozila. Na pamet govorim ampak tak avto je nov stal vsaj 25.000€, sedaj ga pa dobiš za dobrih 7 jurjev. Tako kot avti zgubljajo ceno, ne vem če jo še kaj...
Mogoče bo kak čriček- ni pa rečeno da bo. Sam imam Golfa 2015 pa ga občasno tudi ima kje. Če je narebrena cesta in športno podvozje so večje vibracije in mora material malo dihati. Sigurno ti pa ne bo notri ropotalo tako kot ti sedaj ko imaš motorček hin.

Poglej si za primer rabljen passat kaj dobiš za ta denar, skoraj nič. Da pa dobiš passat z realnimi kilometri pri nas bi pa verjetno prej na loteriji zadel.
Če je res kar piše v oglasu je to sigurno dober nakup. Jaz bi edino preveril še na pooblaščenem servisu kilometre, servisiranje in plačal pred nakupom preventivni pregled, da ni kakšne skrite napake. Tudi testna vožnja mora biti obvezno opravljena in boš takoj videl če je to to, ker na forumu pametovati je eno, realnost je pa drugo.

Za govorice o Renaultu se pa požvižgaj. Renault-Nissan sta tesna partnerja z Mercedez-Benz korporacijo tako da tudi to je treba imet v mislih. Dizelske agregate 1.5dci in 1.6dci so naredili skupaj in še marsikaj druga.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 14, 2015 8:10 pm

blaz2013 je napisal/-a:Treba je na servisih preverit če vse štima in tako kot je cefizelj rekel, za ta denar dobiš ogromno od vozila. Na pamet govorim ampak tak avto je nov stal vsaj 25.000€, sedaj ga pa dobiš za dobrih 7 jurjev. Tako kot avti zgubljajo ceno, ne vem če jo še kaj...
Mogoče bo kak čriček- ni pa rečeno da bo. Sam imam Golfa 2015 pa ga občasno tudi ima kje. Če je narebrena cesta in športno podvozje so večje vibracije in mora material malo dihati. Sigurno ti pa ne bo notri ropotalo tako kot ti sedaj ko imaš motorček hin.

Poglej si za primer rabljen passat kaj dobiš za ta denar, skoraj nič. Da pa dobiš passat z realnimi kilometri pri nas bi pa verjetno prej na loteriji zadel.
Če je res kar piše v oglasu je to sigurno dober nakup. Jaz bi edino preveril še na pooblaščenem servisu kilometre, servisiranje in plačal pred nakupom preventivni pregled, da ni kakšne skrite napake. Tudi testna vožnja mora biti obvezno opravljena in boš takoj videl če je to to, ker na forumu pametovati je eno, realnost je pa drugo.

Za govorice o Renaultu se pa požvižgaj. Renault-Nissan sta tesna partnerja z Mercedez-Benz korporacijo tako da tudi to je treba imet v mislih. Dizelske agregate 1.5dci in 1.6dci so naredili skupaj in še marsikaj druga.

spet se motiš, dci-j so kr renaultovi, mercedes jih ugrajuje v nekatera svoja vozila. Kar se pa zanesljivost tiče, je pa renault tu nekje kot ostali, torej je vse odvisno od predhodnega vzdrževanja in seveda kančka sreče.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To apr 14, 2015 8:18 pm

Joj ste eni dlakocepski...Ga je pa Renault-Nissan naredil sam samo da boš srečen. Serije a, b, cla, gla in c serija imajo nekatere posamezne komponente motorjev bolj kvalitetne kot v Renault. Koncept oz. zasnova motorja je pa ista... Za 1.5cdi in 1.6 cdi vem da imajo Renaultove motorje(mogoče še katere druge skupne). Tudi nissanov infinity in mercedes benz sodelujeta itd. itd..
poudarek je bil na tem da sodelujejo skupaj, to je vse... npr. twingo-smart itd, motorji, platforme itd... Naj kupi kar mu paše.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne To apr 14, 2015 9:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To apr 14, 2015 8:22 pm

To pa vsekakor da sodelujejo skupaj, koliko je bilo pa to še par let nazaj sploh možno pomisliti da bo mercedes imel renault motorje je pa druga zgodba :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Kovactrader in 10 gostov