skodilak je napisal/-a:Pozdravljeni,
Kupujemo nov avto in v poštev pride samo Škoda. Za pravzaprav isti denar imam možnost dobiti novo Octavio Combi ali pa novega Superba Combi (star model jasno). Oba z podobno opremo, 2.0 TDI.
Kaj vzeti? Nad Superbom sem bil impresioniran na testni voznji, pogledujem pa tudi proti Octaviji, ki je le novejsi model, vendar se nisem imel priloznosti voziti.
Do sedaj sem vozil BMW 3 karavana in se lahko proti Superbu skrije, dalec zadaj v vsem.
Hvala lp
Osebno bi izbral Superba zaradi velikosti. To, da se je model poslovil je trenutno plus, saj so poznane vse napake in muhe, večinoma tudi odpravljene, pa še cena je konkurenčna.
Kar se tiče primerjave velikosti... Superb je konkurent BMW jevi seriji 5 in MB E. Ko je ta avtomobil prišel na trg, so ga nekateri avtomobilski novinarji primerjali z MB razreda E. Po prostornosti prtljažnika sta karavana enakovredna, tudi izmerjen hrup v kabini je enak kot v MB. S tega vidika so pri Škodi naredili res fenomenalen avtomobil. Superba sicer nisem vozil, iman pa za sabo cca 250.000 km v Prejšnji generaciji Octavije, aktualno pa sem malce preskusil. Aktualna Octavija je predvsem manjša evolucija prejšnjega modela v smislu rahlo več prostora in dodelave notranjosti.
Glede na to, da si do sedaj vozil BMW serije 3 boš opazil nekaj velikih sprememb. Že Octavija je v primerjavi ogromna, predvsem prtljažnik. Tudi vozniški prostor je bolj odprt, sedi se višje... V vozni dinamiki pa boš doživel razočaranje, saj je Octavija opazno manj dinamična - nekaj naredijo dodatni centimetri in večina teže v nosu, nekaj pa doda pri Golfu sposojeno podvozje, ki je dosti manj dinamično.
Sam sem iz Octavije preskočil na aktualno serijo 3 karavana (F31). Ne glede na stanje podlage (tudi v snegu in ob izključenih elektronskih pomagalih) je BMW hitrejši in daje večji občutek dogajanja pod kolesi. Še posebej se to izkaže na meji, kjer Škoda samo zdrsne ravno iz zavoja, BMW pa še kljub drsenju skuša sledit lininji zavoja. Vendar tu govoriva o ekstremnih situacijah. Največja graja Octaviji gre prdvsem na občutljivost na bočni veter saj je že ob rahlem sunku avtomobil zanihal kot ladja, čeprav smeri ni spreminjal. Upam da je pri aktualnem modelu ta pomankljivost odpravljena.
Zaradi omenjenih dejstev, bi raje izbral Superba, saj predvidevam, da nudi več prostora, udobja, zaradi sorodnosti s Passatom pa tudi nima prej omenjenih pomankljivosti pri dinamični vožnji.
Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.