Firediver je napisal/-a:Zelo široke kriterije si navedel..pravzaprav iščeš že tako star avto, da je vsak delujoči primerek dober, ker so slabi že prej crknili. Pa marsikaj večjega je potrebno iz naslova redne obrabe zamenjati, kar prinese dodatne stroške.
Glede na to, da si bil doslej vajen scenica in glede na opisane želje po prostoru in neproblematičnosti, bi ti za naprej predlagal Xsaro Picasso, ampak ne vem, če kolikor toliko dobri primerki obstajajo za tvoj budget..itak je za tak denar veliko odvisno tudi od sreče.
Tonxs je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:Zelo široke kriterije si navedel..pravzaprav iščeš že tako star avto, da je vsak delujoči primerek dober, ker so slabi že prej crknili. Pa marsikaj večjega je potrebno iz naslova redne obrabe zamenjati, kar prinese dodatne stroške.
Glede na to, da si bil doslej vajen scenica in glede na opisane želje po prostoru in neproblematičnosti, bi ti za naprej predlagal Xsaro Picasso, ampak ne vem, če kolikor toliko dobri primerki obstajajo za tvoj budget..itak je za tak denar veliko odvisno tudi od sreče.
Sem že glih mislu napisat če imam mogoče res mal (preveč) kriterjev za to ceno da ni skoraj nobenega odgovora![]()
.
Kar se pa tiče Xsara Picasso je skoraj istega koncepta kakor scenic,razen tega da je Xsara Picassu mogoče višji razred(izdelva,itd..?)
5cenic je napisal/-a:Tonxs je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:Zelo široke kriterije si navedel..pravzaprav iščeš že tako star avto, da je vsak delujoči primerek dober, ker so slabi že prej crknili. Pa marsikaj večjega je potrebno iz naslova redne obrabe zamenjati, kar prinese dodatne stroške.
Sem že glih mislu napisat če imam mogoče res mal (preveč) kriterjev za to ceno da ni skoraj nobenega odgovora![]()
.
Kar se pa tiče Xsara Picasso je skoraj istega koncepta kakor scenic,razen tega da je Xsara Picassu mogoče višji razred(izdelva,itd..?)
Popravek, definitivno nižji razred, predvsem od Scenica II, ki ga že dobiš za ta denar. Če vzameš bencinarja 1.6 16v skoraj nemoreš vstreliti mimo ker so dost zaneslive mašine.
Seveda pa ima vsak avto svoje standardne napake.
5cenic je napisal/-a:Popravek, definitivno nižji razred, predvsem od Scenica II...
esem je napisal/-a:5cenic je napisal/-a:Popravek, definitivno nižji razred, predvsem od Scenica II...
Je kar isti razred. A zdaj bomo že vsak facelift ali novo generacijo šteli kar za razred višje?
XP je bolj zanesljiva, a pri taki starosti je itak vse 1Q.
Leon ali Altea? Leon se po prostornosti skrije pred C XP ali R Sc, tudi Altea jima ne seže do kolen.
5cenic je napisal/-a:esem je napisal/-a:5cenic je napisal/-a:Popravek, definitivno nižji razred, predvsem od Scenica II...
Je kar isti razred. A zdaj bomo že vsak facelift ali novo generacijo šteli kar za razred višje?
XP je bolj zanesljiva, a pri taki starosti je itak vse 1Q.
Leon ali Altea? Leon se po prostornosti skrije pred C XP ali R Sc, tudi Altea jima ne seže do kolen.
Malo slabo sem se izrazil. Scenica II je veliko več skupaj kot Xsaro Picasso, če si vozil oba avta boš vedel kaj mislim. XP je nekje ranga Scenica I je pa Renault naredil velik preskok iz Scenica I v Scenic II. Veliko večji kot recimo iz Scenica II na Scenic III.
Ko sem rekel, da je Scenic II rang višje sem mislil na to da je po varnostnih testih, udobju, voznih lasnostih, izgledu, letniku prve izdelave in podobnih rečeh Scenic II veliko pred Xsaro Picasso.
In ne strinjam se s tabo, da je pri tej starosti vse en ku... . Da se dobiti zelo lep avto, sploh bencinar, radi so take avtomobile kupovali tudi starejši ker se višje sedi in se da dobiti ohranjen avto z malo kilometri za razmeroma majhen denar. Nasplošno so tej atmosferski bencinarji tudi zelo trpežne mašine. Osebno sem imel do 5 let nazaj Renault Megane I 1.6 16v letnik 2001 z 240 000 km in v vseh teh kilometrih ni bilo nobenih težav razen tega, da sem ga razbilVerjetno bi se še danes vozil prav tako dobro kot pred 5 leti.
Strogo pa odsvetujem kakšnega starega dizla za malo denarja, ker tisto je pa lahko prava črna luknja v denarnici če imaš smolo.
Tonxs je napisal/-a:
Hvala vam za vsako izčrpano informacijo glede karataristike avtomobila. Drugače pa osebno,ko sem imel in vozu Scenica I 1.6 16v 97letnik sem bil načeloma kr zadovoljen,kar se tiče udobja in prostornosti in praktičnosti ampak je pa imel tudi nažalost veliko minosov,kar je tudi logično na ta letnik da bi se znalo pojavljat( rja pragov in tudi razne druge manjše in srednje napake). Zato pa bi tudi poskuso kakšnega nemca za takšno ceno,ker drugače tko nimam družine da bi rabil glih družinski avto (vsaj za enkrat)![]()
5cenic je napisal/-a:Tonxs je napisal/-a:
Hvala vam za vsako izčrpano informacijo glede karataristike avtomobila. Drugače pa osebno,ko sem imel in vozu Scenica I 1.6 16v 97letnik sem bil načeloma kr zadovoljen,kar se tiče udobja in prostornosti in praktičnosti ampak je pa imel tudi nažalost veliko minosov,kar je tudi logično na ta letnik da bi se znalo pojavljat( rja pragov in tudi razne druge manjše in srednje napake). Zato pa bi tudi poskuso kakšnega nemca za takšno ceno,ker drugače tko nimam družine da bi rabil glih družinski avto (vsaj za enkrat)![]()
Ne mislit, da če boš kupil Nemca, da ta nebo rjavel in nebo težav. Še posebno VW bencinske motorje ljudje ravno ne pohvalijo, nimam pa sam izkušenj z njimi tako, da o tem bodo lahko drugi več povedali.
Vsekakor pa če ne potrebuješ enoprostorca raje poglej vozila ranga Megane, Leon, Golf, P308,... več izbire, nižja poraba, boljše vozne lasnosti.
Firediver je napisal/-a:Glede na vse opisano ti želim vso srečo pri iskanju dobrega primerka vozila za 2000eur. Sploh pri VW.
BTW: Xsaro Picasso so nehali izdelovat šele nekaj let nazaj, tako da je možnost najdbe dobrega primerka večja, pa tudi zelo popularna/dosegljiva kot nova je bila takrat. Izpolnjuje pa zahteve glede prostornosti, zanesljivosti in sorazmerno majhne porabe. Lahko pa poskusiš s kakšnim VW, ki pa bo za tak budget še starejši letnik. Ampak ni pa samoumevno, da bo bp samo zato, ker je VW.
Daedalus je napisal/-a:Prvo kot prvo: bencinar. Dizel za 2000€ z do 230.000 km odpade, razen, če se ti userje dobit primerek od znanega lastnika za katerega zaziher poznaš vso zgodovino. Sicer pa po kilometrini sklepam, da delaš manj kot 15.000 km/leto, kar je itak mal BV za dizla in se pri tako starem avtu nikakor ne splača.
Moj nasvet: glej, da ima osnovno opremo (+klima) in da je čim bolje ohranjen, ne se preveč omejit na znamko/model. Ne glej VW-ja, ker so precenjeni, če že Nemec naj bo Škoda ali Seat. Če se da najdi od 1. lastnika s šopom računov kot dokaz rednega vzdrževanja.
Nekaj v tej smeri:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ort%20plus
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.6%2016V
Če res rabiš velik avto:![]()
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Si%20Top-K
Izbira je mala. Če se ti mudi je to slabo...če se ti ne, lahko trefiš zelo dober primerek.
Daedalus je napisal/-a:Prvo kot prvo: bencinar. Dizel za 2000€ z do 230.000 km odpade, razen, če se ti userje dobit primerek od znanega lastnika za katerega zaziher poznaš vso zgodovino. Sicer pa po kilometrini sklepam, da delaš manj kot 15.000 km/leto, kar je itak mal BV za dizla in se pri tako starem avtu nikakor ne splača.
Moj nasvet: glej, da ima osnovno opremo (+klima) in da je čim bolje ohranjen, ne se preveč omejit na znamko/model. Ne glej VW-ja, ker so precenjeni, če že Nemec naj bo Škoda ali Seat. Če se da najdi od 1. lastnika s šopom računov kot dokaz rednega vzdrževanja.
Nekaj v tej smeri:
Izbira je mala. Če se ti mudi je to slabo...če se ti ne, lahko trefiš zelo dober primerek.
5cenic je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Prvo kot prvo: bencinar. Dizel za 2000€ z do 230.000 km odpade, razen, če se ti userje dobit primerek od znanega lastnika za katerega zaziher poznaš vso zgodovino. Sicer pa po kilometrini sklepam, da delaš manj kot 15.000 km/leto, kar je itak mal BV za dizla in se pri tako starem avtu nikakor ne splača.
Nekaj v tej smeri:
Odličen post ki zajame vse moje misli, pa saj sem ji večino že sam povedal. Lahko ti svetujem samo še to, da glej na avto.net vsak dan in ko bo lep primerek ga pojdi hitro pogledat saj se tudi hitro prodajo. Naj se ti ne mudi, mogoče v tem času prišparaš še kaj dodatnega denarja in si boš lahko kupil še malo boljši avto.
Glej da je avto slovenskega porekla, po možnosti 1. lastnik.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov