aereo132 je napisal/-a:1- oldtimer pa res ne za prvi avto ce ne znas niti osnov mehanike + se to ker je drago vzdrzevanje in poraba goriva je pri oldtimerjih povecana kar je slabost za prvi avto
2. hondo bos tezko nasel primerno za cesto tudi jaz sem pred leti iskal civic-e ampak nisem nasel niti enega da je bil lepo vzdrzevan in v dobrem stanju , omenjenega fiata pa sploh nevem kje si nasel ce najdes vzdrezevanega in v dobrem stanju zakaj ne
spet pa je tvoja izbira kaj si zelis in koliko denarja imas na voljo menim pa da je neumnost za prvi avto vzeti oldtimer ki nima niti osnovne opreme (servo,abs,air bag,..)
za prvi avto vzemi kaksen fiat punto ,bravo ,...(nekaj do 2000€) vsaj za kaksnih par mesecev in potem kaj boljsega in novejsega
Firediver je napisal/-a:Katerikoli avtomobil kupiš, bo eno samo stiskanje z denarjem, če nimaš nekega stalnega dohodka oz. sredstev namenjenih za avto. To velja že za neproblematične starejše avte (ranga Clio in podobni), ti pa bi rad usekal kar po oldtimerjih in prišparal na registraciji, kot da so rezervni deli sploh za take avte poceni?!
Predlagam ti, da za tak denar dobiš dobro ohranjenega youngtimerja, sanje pa dosanjaš kasneje, ko zaključiš šolanje in si dobiš službo. Navsezadnje, če želiš uveljavljati tisti popust za oldtimerje, moraš imeti že enega "civilnega" prej za vsakodnevno uporabo. Če pa nameravaš odtimerja imeti za vsakodnevno uporabo pa se ne čudi glede stroška popravil in rezervnih delov, pa neudobnosti in porabe goriva v primerjavi z youngtimerji.
Na družino se jaz ne bi zanašal, si v teh letih, ko se želi človek pomalem že osamosvojiti, pa ni financ ali drugih pogojev in se zato ne splača "vezat" nazaj samo zato, da ti kaj prispevajo za avto. Za nakup avtomobila bi mogoče še rekel, ampak za vzdrževanje pa ne več!
aereo132 je napisal/-a:pri hroscu nevem kaj se bos naucil mehanike sej je vse kar je not izumrlo pred 10 let (karburator,vzig,... pa se kaj se najde kar ni sploh podobnega danasnjim motorjem . ce se hoces kaj nauciti o mehaniki kupi tomosa ali kaj podobnega to so temelji avtomehanike na tem je vsak zacel
Firediver je napisal/-a:[na faksu pa tudi če bi šel na strojnega,
Mehánika (starogrško μηχανική: mehaniké; tudi klásična mehánika, kadar želimo poudariti razlikovanje od kvantne mehanike ali relativistične mehanike) je veja fizike, ki obravnava gibanje in mirovanje teles ter gibanje teles pod vplivom sil. Zajema kinematiko, ki preučuje gibanje teles, ne da bi se zanimala za vzrok gibanja, statiko, ki obravnava sisteme v ravnovesju, pri katerih je vsota vseh zunanjih sil in navorov enaka nič, ter dinamiko, ki obravnava gibanje teles pod vplivom sil ali navorov.
5cenic je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:[na faksu pa tudi če bi šel na strojnega,
Mehanike je ogromno na strojni ampak ne take, kot fant želi
Če kdo ne zastopi pa iz wikipedie:Mehánika (starogrško μηχανική: mehaniké; tudi klásična mehánika, kadar želimo poudariti razlikovanje od kvantne mehanike ali relativistične mehanike) je veja fizike, ki obravnava gibanje in mirovanje teles ter gibanje teles pod vplivom sil. Zajema kinematiko, ki preučuje gibanje teles, ne da bi se zanimala za vzrok gibanja, statiko, ki obravnava sisteme v ravnovesju, pri katerih je vsota vseh zunanjih sil in navorov enaka nič, ter dinamiko, ki obravnava gibanje teles pod vplivom sil ali navorov.
Odpiralcu teme svetujem, naj si kupi tak avto s katerim bo najmanj dela saj, če si bo kupil oldtajmerja za punce lovit bo to kontra-produktivno saj mu bo zmanjkalo časa in denarja za tiste, ki se bodo vlovile.
wasiic je napisal/-a:Zdravo, kmalu bom dopolnil 18 let, naredil izpit za avto in si kupil svojega. Od oldtimerjev sta mi zelo zelo všeč vw hrošč in zastava 750, samo me zanima, če bi ta dva avtomobila lahko imel kljub temu da nimam predhodnega znanja o osnovah mehanike.( Zaenkrat ne znam niti filtra zamenjati). Če bi kupil hrošča ali fičota bi ju vozil le ob lepih dnevih in koncih tedna. Druga dva avta ki imam nagledana sta pa honda civic in fiat barchetta. Oba sta mi vredu, honda predvsem zaradi zvoka, fiat pa na sploh cel super, vendar bi se vedno raje kupil oldtimerja ampak samo, če so nezahtevni s popravili saj mislim da kakšne večje okvare sam ne bi znal urediti, poznam pa tudi ne nobenega ki bi mi to zrihtal.
V pričakovanju odgovora,
lp Vasja
Po forumu brska: Kovactrader in 9 gostov