Lepo bi vas prosila za nekaj pomoči pri izbiri vozila. Zaradi povečanja družine bomo menjali našo BMW 3 karavan, ki je žal premajhna.
Odločali smo se med tremi znamkami, ker pa smo imeli do sedaj samo Bmw-je o drugih znamkah ne vem kaj dosti. Pač kar sem prebirala po forumih.
Stvar pa je taka : naš budget se giblje okrog 20k €(raje manj kot več), vozilo bi radi novo, ker so bila do sedaj vsa rabljena.
Pogoj je dizelski motor, ker delamo okrog 40k km na leto. Motor bi zadostoval nekje 110KM. Ne divjamo in se vozimo nekje s povprečno potovalno 120-130km /h. Pogoj je velik prtljažnik(stalna oprema v njem voziček, poganjalec in še kaj ob dopustu). In mogoče malo večji kabinski del, ker je partner 2 metraš in ima v trojki kar nekaj težav, ker se težko pospravi v avto in vozi s skrčenimi nogami

1.izbira je bila Škoda Octavia 1.6D z nekaj dodatne opreme ( ampak se nama zdi kar precej draga

2.Renault Megane Grandtour 1.5 dCi ali 1.6 dCi (teh motorjev ne poznam) ali so še vedno tako problematični? Kako je tukaj s servisi in okvarami
Sicer bi raje Laguno a je cenovno uhuhu

3. Renault Scenic Grand z 1.5 ali 1.6 dCi motorjem (tukaj me predvsem zanima, ali je 110KM motor prešvoh za enoprostorca? In enako vprašanje kot pri ostalih dveh.
No pa še VW Golf karavan kot 3. znamka...
Odprta sem tudi za druge opcije a mi je zmanjkalo idej in volje za gledanje vozil

Hvala za kakršenkoli nasvet!