Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stellaria84
Nov uporabnik

Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a stellaria84 Pe maj 22, 2015 1:39 pm

Pozdravljeni!

Lepo bi vas prosila za nekaj pomoči pri izbiri vozila. Zaradi povečanja družine bomo menjali našo BMW 3 karavan, ki je žal premajhna.
Odločali smo se med tremi znamkami, ker pa smo imeli do sedaj samo Bmw-je o drugih znamkah ne vem kaj dosti. Pač kar sem prebirala po forumih.
Stvar pa je taka : naš budget se giblje okrog 20k €(raje manj kot več), vozilo bi radi novo, ker so bila do sedaj vsa rabljena.
Pogoj je dizelski motor, ker delamo okrog 40k km na leto. Motor bi zadostoval nekje 110KM. Ne divjamo in se vozimo nekje s povprečno potovalno 120-130km /h. Pogoj je velik prtljažnik(stalna oprema v njem voziček, poganjalec in še kaj ob dopustu). In mogoče malo večji kabinski del, ker je partner 2 metraš in ima v trojki kar nekaj težav, ker se težko pospravi v avto in vozi s skrčenimi nogami ;) :lol:

1.izbira je bila Škoda Octavia 1.6D z nekaj dodatne opreme ( ampak se nama zdi kar precej draga :? ) Kako je kaj s servisi in težavami nasploh pri teh motorjih? Pač tisti, ki jih vozite boste lahko največ povedali... Pri Octavii mi najbolj odgovarja prostornost in financiranje...a vseeno ne grejo kaj dosti nasproti pri ceni.

2.Renault Megane Grandtour 1.5 dCi ali 1.6 dCi (teh motorjev ne poznam) ali so še vedno tako problematični? Kako je tukaj s servisi in okvarami
Sicer bi raje Laguno a je cenovno uhuhu :cry:

3. Renault Scenic Grand z 1.5 ali 1.6 dCi motorjem (tukaj me predvsem zanima, ali je 110KM motor prešvoh za enoprostorca? In enako vprašanje kot pri ostalih dveh.

No pa še VW Golf karavan kot 3. znamka...

Odprta sem tudi za druge opcije a mi je zmanjkalo idej in volje za gledanje vozil :) Imam enomesečnika doma in kronično pomanjkanje časa.

Hvala za kakršenkoli nasvet!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a esem Pe maj 22, 2015 1:47 pm

P 308 karavan, 3008 in 5008 ter C4 Picasso so tudi zanimive opcije. Vsekakor pa mora partner v vseh sprobat sedenje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe maj 22, 2015 3:49 pm

Vse razen grand scenica je precej podobne velikosti kot BMW 3.Stegneš se za kak € več in kupiš nekaj takega.ni nov ima pa ogromno prostora.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe maj 22, 2015 3:56 pm

Tu imaš še opel zafiro tourer in ford grand c-max, slednji ima drsna vrata, kar je dobro za otroke :)

Aja, pa focusa karavana še imaš tudi ugodno, pa kak seat leon ST.

Drugače je pa 110km tudi dovolj za normalno vožnjo v scenicu.

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Pe maj 22, 2015 4:03 pm

Sam sem prav tako 2 metraš in imamo pri hiši Scenica, Berlingota, sam pa imam Peugeota 207.

Če se mene vpraša scenic 1.6 16v proti Berlingotu 1.6 Hdi nima osnovnih šans.

Enostavno je Berlingo za moje pojme napol kombi. Noter gre pol hiše robe in tudi mašina je super.

Glede sedenja se v obeh podobno sedi, razlika je edino pri Scenicu je volan nižje in tudi malce trši, ker imamo na Berlingotu ful elektro paket.

Ne predlagam vam karavana, če ima mož že sedaj probleme s sedenjem.

Sploh pa servisi nasplošno niso dragi pri Peugeotu, Citroenu in Renaultu.

Predlagam vam tudi naslednje: Probajte čim več avtov, pri avtohišah imajo testna vozila, ki so namenjena novim kupcem. Idite sprobat, povejte kaj iščete in če se le da vzamite motor s 6imi prestavami.

Naprimer te nove Peugeote 3008 in 5008 vsi hvalijo po mali porabi in super prostornosti.

Izogibajte pa se 2.0 Hdi mašine, ker so baje z njo sami problemi. Tako pravi naš kolega, ki ima 2 avtoservisa.

Po drugi strani pa lahko malo prebrskate avto.net, se najde kak primerek, seveda ko boste vedeli kaj iskati in prihranite tudi do 5000€ ali več za leto dni star avto.

LP

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe maj 22, 2015 4:12 pm

Edino kar ti pride v poštev so večji enoprostorci, vse ostalo ni velike razlike kot to kar imaš sedaj.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 22, 2015 4:16 pm

Škoda je dober izbor, čisto znotraj proračuna pa 610 litrov prtljažnika.

Hyundai i40 Wagon - 550litrov prtljage
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... t%20%20ACC

Toyota Auris - 520 litrov, ni tako velik prtljažnik kot konkurenca ampak cene so res nizke, pa Toyotina kvaliteta.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -4D%20Luna

Na tole gotovo veliko folka ne pomisli, pa je vrhunska izbira - kar 624 litrov prtljažnika - halo? Moja bivša Škoda Superb Combi je imela le 30 litrov več od tega
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... IJSKA%20...
-Modeli z Dtec dizl motorjem imajo podobne cene.

Drugače pa ja za ta proračun - Seat Leon ST ima 587 litrov, Peugeot 308 SW tudi nosi 610 litrov.

-Če bi pa gledal enoprostorce bi gotovo vzel tole zadevo že tovarniško na plin s turbo motorjem, raje kot kateregakoli dizla.
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 07%20LET...

Morala se bosta naletati naokoli, voziti vse to, da vidiš kaj vama ustreza potem pa za izbrani model ali dva najti najboljšo ponudbo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe maj 22, 2015 4:19 pm

Kohec je napisal/-a:Edino kar ti pride v poštev so večji enoprostorci, vse ostalo ni velike razlike kot to kar imaš sedaj.

Japajade - BMW ima cca 460 litrov gepek, že moj coupe recimo ima 425
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe maj 22, 2015 9:08 pm

Če ne moti , da je starejši model, http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... TECH%20DSG je pa nov, dizel + avtomatik ;) nekakšen kompromis med ''športnim'' avtom in ''kangujem'' :)

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Pe maj 22, 2015 10:08 pm

Če ste že navajeni BMWjev, v novem Versu je BMWjev 1.6 dizel

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20Skyview

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 22, 2015 10:08 pm

Hmmm izbirate večji avtomobil, ker je BMW trojka premajhna, potem pa se odločate med avtomobili, ki so enakih mer... Edina resna razlika bo v prtljažniku, saj je BMW bolj lifestyle karavan za dva kot pa družinski voz. Prostora za voznika v drugih avtomobilih ne bo več, le način sedenja se spreminja.

Če že nabavljate večje vozilo, je trenutno edina in ugodna varianta Škodin Superb. Poslavljajoči model s pametnim izborom opreme bi moral pasti v vaš proračun. Za potnike je več prostora kot v BMWjevi petici, prtljažnik pa ima skoraj mere povprečne SLO garsonjere.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe maj 22, 2015 10:53 pm

Kot so že napisali, če je BMW 3 karavan premajhen bodo tudi vsi ostali omenjeni karavani premajhni.

Ena možnost so enoprostorci:
Renault Scenic, Citroen C4 Picasso, Opel Zafira, Ford C-Max,...
Treba pogledat cene, sprobat kaj najbolj ustreza vašim željam in se potem lahko odločaš.

Druga možnost so malo večji karavani vendar so verjetno vsi kolikor tok opremljeni dražji od 20k evrov (seveda novi). Eden je že priporočal Superba karavan kar se mi zdi odlična izbira, kmalu prihaja tudi nova Laguna tako, da bo tudi temu modelu, ki je sedaj verjetno cena lepo padla.

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 So maj 23, 2015 10:49 am

Sele zdaj sem uspela malo preletet odgovore... Uf hvala za vse namige. Skodin Superb ( stari model ) je bil najina prva izbira, zelo vsecen in prostoren. Ustavilo se je pri financiranju, ker nismo prisli pod 22k € in gremo res na tesno z obrokom lizinga. Gledala sva tudi rabljena vozila in ta sploh ne bi bila problem, ce ne bi delala toliko km. Pri bmwju sva bila iz stotke, takoj na 215k km. In zato bi rada tokrat novo vozilo, ker bi se ga kar nekaj let drzala. Zame kabinski prostor niti ni tak problem, najbolj pomemben nama je velik prtljaznik. Mojemu na zalost avti na sistem Berlingota, vw Caddyja niso vsec. Vse v rangu Lagune, Passata in Octavie se giblje cena nad 20k €. Srcno sem upala, da bi bila cena nekje 18 ali 19.000. Zal mi je samo, ker so bencinarji toliko cenejsi :/ ampak za nas, misija nemogoce.
Sla sva vceraj pogledat Megana(premajhen), bolj me vlece sama cena. V pon sva dogovorjena za cenitev vozila in testno voznjo Grand Scenica( dobila kar nekaj popusta), Peugeota 308 in 5008(res me je presenetila prostornost vozila in prtljaznika) in pa Opel Zafira.
S Fordom pa imamo zelo slabe izkusnje. Imel ga je brat in je bil kar naprej na servisu. Prvo Focusa, nato pa se Cmaxa :( Meni so sicer res lepi( sploh C in Smax) ampak res mi ni v interesu viset na servisih. Res da sta bila oba iz uvoza a vseeno. Edino pri Peugeotu mi je prijatelj, ki servisira francoze odsvetoval 2.0hDi dizelske motorje. Pravi da imajo kup tezav.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So maj 23, 2015 10:53 am

Priporočam še citroena c4 picasso/grand picasso,ker je nov model in res lep. Citroen je v res dobri enoprostorski formi. Sem se prepričal sam nedavno nazaj,ko sem bil v salonu. Cena zelo konkurenčna,avto pa zares prostoren in dejansko zelo lep. Dejansko gre za brata peugeotu 5008,samo da je novejši. Vseeno se pa po mojem dobi sedaj 5008 ugodneje kot c4 picasso,ker gre v primeru peugeota za starejši model. Poznam žensko,ki ima zdaj že kake 3 ali 4 leta 5008 in je zadovoljna. Odsvetujem pa tipe vozil caddy,berlingo,če se gre za družinsko rabo,ker so to avtomobili,ki so sicer še prostornejši,a niso toliko cenejši od enoprostorcev istih znamk,da bi upravičili slabšo varnost,opremo,materiale,zvočno izolacijo in nenazadnje tudi oblika je običajno grša razen če vzamete res oskubljeno verzijo. Imamo caddya doma in stvar se ne kvari nič ampak je pa slaba izolacija in avto odzadaj nič ni tapiciran pa še samo 4 zračne blazine ima. Kakovost materialov je bolj slaba,saj je vsepovsod ena sama trda plastika. Kakovost plastike je nekaj takega kot v najmanjših avtomobilih tipa twingo,cene pa ne bom izdal,ker res ne vem kaj smo razmišljali takrat.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So maj 23, 2015 11:55 am

pozdravljena.

sami smo letos zamenjali avto. Ogledali smo si precej pleha in opravili testnih kilometrov.

Če ne bi dobili znanega vozila od znanca, bi vzeli novega grand scenica 1.6 dci, oprema bose.

Vozila je udobno in omenjeni motor je po mojem mnenju idealen.
Ima verigo (nimate velikega servisa in pri renaultu nimajo problemov z verigo), je varčen in tudi sama kvaliteta je čisto na drugi ravni kot je bilo pred 10 -15 leti, ko so dci-ji imeli večje probleme. 1.6 dci vgrajujejo tudi v vozila mercedes benz.

Pokliči v trebnje in verjamem, da bo omenjeno vozilo zelo blizu vajinega zneska sploh če ga vzameta z nižjo stopnjo opreme. Sam nisem prodajalec vozil.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... y%20Bose...

Poglej tudi za rabljenimi. Obvezno vzemi številko šasije in lahko preveriš na servisu zgodovino.

Grand scenic ima več prostora kot navaden scenic in ne verjamem, da bo mož imel probleme s svojo višino, prtljažnik je pa tudi velik.
Ne glejte samo litražo prljažnika, ker pri karavanih se v to upošteva še prostor okoli rezervnega kolesa in ne volumen samega prtljažnika (načeloma je to zavajanje).

Prilagam ti tudi 2 testa.

http://www.nastirihkolesih.si/renault-g ... e-edition/

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... e_130.aspx

p.s. - če bosta kupovala renaulta obvezno vzemita prostoročno odpiranje s kartico, ker je to zlato vredno in tisti, kateri tega niso še probali ne vedo kako je to. Imaš polne roke, otrok v naročju, kartica v torbici, primeš kljuko in to je to... ni iskanja ključev...

Avto je za tisto kar ponuja max. Touran je precej dražji, pa picaso je bil pa tudi dražji. Gledala sva tudi octavio in ko sem dobil končno ceno za octavijo 2.0 tdi elegance, me je vrglo na rit, koliko je to vozilo precenjeno sploh proti superbu in passatu. Bila je črtana takoj.

Drugače pa ne glede kaj boste kupili, se dobro pozanimajte o vozilu, da ne bo o kasnejših zneskih in razočaranjih bolela glava. Če te pa še kaj zanima pa vprašaj.

Pa dober nakup ti želim.

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 So maj 23, 2015 4:39 pm

Hvala vsem za nasvete. In Radar, tebi za izčrpen sestavek ;) Naprej se bomo odločali v ponedeljek...ko poskusimo še preostanek vozil.

:D LP in lep dan!

dobricina
Nov uporabnik

Napisal/-a dobricina So maj 23, 2015 11:34 pm

Imam ja en dober predlog. Če se kupuje avto za delj časa potem se nebi smelo gledati na tisoč ali dvatisoč evra. Če je kredit ali lising je 2000evra na mesec 66 evrov več.To ni tako veliko.
Razredi kot so avris, megane, i tako dalje to ti je premalo za dvometraša sigurno. Zakaj ne bi pogledali za disel Pežo 508 1.6 HDI karavan z osnovno opremo i dodatno opremo paket UBO1( tempomat+usnjen volan+ park sensori zadej). Po ceniku to znese 25300 evrov, osnovna barva ti je zastonj. Pežo ima na financiranje popusta za vse 16 procentov na ceno po ceniku i to znese 21200evrov, obresti so identične kt na banki plus popust pr kasku.

21200evrov za avto ki je najboljši od vseh predlogov kle in velk tko k mora bit za tvojga vlkega moža i otroke, zlo velk prtljažnik, in tut pelje se bol kt kakšn enoprostorec. Pežo je znamka ki gre v bok z marsiktero znamko višjega razreda.Če ni denarja se vzame manj opreme in boljšo marko kot slabo znamko z velik opreme.To ti je predlog starga konja, k je dal že marskter avto čez.2-3mesce se čaka k se naroči in avto prec pride.

JG2
Novinec

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po maj 25, 2015 11:14 am

Najboljša izbira je kakšen malo rabljen Ford S-max ali pa VW Sharan (oz. Seat Alhambra).
Vse ostalo je notri več ali manj enakih mer.
Kupovanje novega avta je itak slaba investicija, razen če ga rabita za biznis.

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel Po maj 25, 2015 9:14 pm

Midva z ženo sva imele podobne želje in sva se na koncu odločila za Opel Zafira Tourer, bencinar 1.4 turbo. Vsega skupaj naju je prišel slabih 19.300 eur. Dobiva ga v začetku julija.
Me res zanima za kater avto se bosta na koncu odločila, my bet is on Passat =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov